4 години затвор за бившия шеф на ДФ "Земеделие"

Асен Друмев бе признат за виновен за злоупотреби по САПАРД
18 мар 2010 17:11,
166
4 години затвор за бившия шеф на ДФ "Земеделие"
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд осъди бившия изпълнителен директор на Държавния фонд "Земеделие" Асен Друмев на четири години лишаване от свобода.

Той бе признат за виновен за това, че в качеството му на длъжностно лице, е сключил сделки, с които е ощетил фонда, както и че е злоупотребил със средства по програма САПАРД.

Според обвинителния акт той е сключил няколко неизгодни договора за наем на сгради в Пловдив, Силистра и Разград, с което е нанесъл щети на фонда за над 480 хиляди лева.

Асен Друмев обжалва условната му присъда, която бе наложена от Софийския районен съд през 2009 г. Тогава той бе осъден на 3 години лишаване от свобода условно, а адвокатката му Ина Лулчева определи решението на съда като "недоразумение, което ще бъде поправено".

Днес Лулчева, коментира, че нито държавата, нито Европейският съюз са ощетени от действията на Друмев.

Според нея проектите, по които се твърди, че е имало злоупотреби, са одитирани от Европейската комисия, която не е открила нередности и е възстановила 4 млн. евро от еврофондовете на България.

"Явно някой иска да върнем пари, които не дължим", смята Лулчева.

Още по темата

Тя изтъкна, че ако клиентът й наистина е бил виновен, присъдата му е щяла да бъде по-висока, а не близка до минималната.

Самият Асен Друмев каза, че пледоариите на защитата са били ясни и добре формулирани, но съдът не ги е взел предвид.

Прокурорът по делото Пламен Панайотов определи присъдата срещу Друмев като "прилична".

"Удовлетворен съм, че най-накрая усилията на органите на досъдебното производство, включително на полицията и прокуратурата дадоха резултат", допълни той.

Освен ефективната присъда, която получи, Друмев е лишен от правото да заема висш държавнически пост за седем години и трябва да плати разходите по делото в размер на близо 5000 лева.

Днешното решение на Софийския градски съд може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в 15-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
0
 
! Отговори
ртр преди 14 години
след година ще излезе и ще си харчи парите
143
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В панделата ще ти секне усмивката. Нищо че си вече старичък. Ще ти се радват.
142
0
 
0
 
! Отговори
Priest преди 14 години
Ей, сега вече ще потекат реки от мед и масло. Заплатите ще станат по 10 000 лв. на калпак. Заменките ще се върнат и ще се възцари радост, щастие и хармония...Хахахахахаха...Вальо Топлото откога е в пандела, бе, ***? А Топлофикация продължава да ни дои като последните овце...НИЩО НЕ СЕ ПРОМЕНЯ КАТО СЕ ВКАРАТ В ПАНДИЗА КОРУМПИРАНИТЕ. Нещата се променят с работа и с устойчива финансова политика. А не всеки ден реформа за щяло и не щяло.
141
0
 
1
 
! Отговори
бай ДЖОН преди 14 години
сега виципрезидента МАРИН, ще го ПОМИЛВА, много шум за нищо, ЕГА ТИ ДЪРЖАВАТА
140
0
 
0
 
! Отговори
МАША преди 14 години
ЗА ТОЛКОВА ХИЛЯДИ... НЕДОУМЯВАМ ТОВА ПРИСЪДА ЛИ Е ИЛИ ХВЪРЛЯНЕ НА ПРАХ В ОЧИТЕ НА ЕС....
139
0
 
0
 
! Отговори
Васко преди 14 години
Тия "мазник" кат го гледам само , ако съм съдя , бе пледоарии ще му дам мин. 10.
138
0
 
0
 
! Отговори
Чао преди 14 години
Подкрепям напълно 139.........незнам кой е крив и кой е прав, но щом си осъден за корупция и злоупотреба със служебно положение....значи никога,повече НЕ МОЖЕ да си държавен служител!!!!!! Гледах едно предаване...за корупцията при вземането на шофьорски книжки, там пак същия парадокс...2 год ...да не заемат държавни служби!!!!!
137
0
 
0
 
! Отговори
stefko 88 преди 14 години
dali 6te se hili taka mazno kato go ebat v zatvora xa xa xa :)
136
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 14 години
Как може да има хора, които да вярват, че Друмев е взел или злоупотребил 40 млн. Пълни глупости. То и затова и присъдата е такава, никаква, изсмукана от пръстите, само и само да се отчетат пред ЕК, че правят нещо. В същото време хора, нагло демонстриращи богатство, като Н.Банев, Маджо, Тадаръков и пр.назначени милионери ще ни дават тон в живота. А за Друмев, който го познава, знае, че не притежава нищо, което да не може да се придобие от заплатите му по време на трудовата му кариера.
135
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 14 години
Земеделец, напълно си прав. А журналистите са направили една каша от делата, които се водят срещу Друмев, че за никого не става ясно за какво става дума. За конкретния случай няма абсолютно никаква щета. Тези проекти за пазари за над 40 млн. са оттеглени и по тях няма нито изпълнение нито плащания.Платени са само 2 проекта, за които няма никакви констатации от ЕК и са преведени пари от ЕК. Сега от тъпотията на прокурор и съда,може да се окаже,че трябва да се връщат на ЕК пари,които не се дължат
134
2
 
1
 
! Отговори
zemedelec преди 14 години
tozi 4ovek e dal tolkova mnogo za bgno nqma kak da bade ocenentoi zakri glava zemedelieza vlizane v evropeiskiq sauzneka parvo po4nat ot ivan kostovdavidime kolko komisioni e vzel povreme na upravlenieto
133
0
 
1
 
! Отговори
Nasko преди 14 години
Този е ***, не може да не си спомняте, кой беше заместник в ДСК:)))Друмев, даде бюлетина на ДСК, да го печати Изп.Директор на една Фалирала и завлекла сума ти хора Агробизнесбанк!После се накраде ДОБРЕ, понеже не знаете и каква къща има в Смолян, и за капак 4г, егато Право - съдието!На онзи 120 000 000с фалшиви фактури от ДДС, 3 год - условно!Я журналистите да проверят по затворите за какви суми какви ГОДИНИ излежават???За измами в особенно големи размери е от 5-15?Как на Друмев 4 ???
132
2
 
1
 
! Отговори
Zemedelec преди 14 години
Уважаеми дами и господа, пишище въвфорума ще Ви кажа следното а вие сами си направете сметката. 1. По времето на Асен Друмев във фонда имаше експерти които работеха перфектно и се спазваха всички срокове. За мен той е доказан професионалист за тези които незнаят да има припомним че е бил и шеф в ДСК. Къде е процеса срещу Тадъръков които разби и изгони професионалистите и си сложи послушници дето сега берем ядове от тях
131
0
 
2
 
! Отговори
Един Българин преди 14 години
Малко им е на тези ... Още години и да върне парите!!!
130
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ей тва е гениално - "Друмев е лишен от правото да заема висш държавнически пост за седем години" - и какво излиза: лежи 4 год. в панделата, излиза, помотава се още 3год. и хоп - пак на държавен пост. Тъкмо ще се е сменила властта и пича пак ще е актуален за своя пост. Ей голяма сила е нашият съд, ей..
129
0
 
1
 
! Отговори
глух преди 14 години
ало,не чух дали има и глоба някаква."Дърцавата и ЕС не са ощетени",казал съдът,да ,де ,амаДрумев явно доста е облагодетелстван;няма да мупипат паричките,той и без друго доста е дал на адвокати и се е поохарчил.Още един ВИП-"затворник" след М Очите.
128
1
 
2
 
! Отговори
ТАНКИСТ преди 14 години
Много весел изглежда този *** сигорно е закътал няколко милионна някаде и след 4 години я Карибски Острови я Лас Вегас ...
127
0
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 14 години
А сега караите и на долу тези дето са лъгали с проектите тези дето са одобрявали проектите не е само Асен ДРУМЕВ НЕ СПИРАИТЕ СЛИЗАИТЕНАДОЛУ КАКТО Е КАЗАЛ ЕДИН ПОЕТ.
126
1
 
0
 
! Отговори
Дражко преди 14 години
Хаахахаха.Сериал 114 сезон........До 5 години присъдата е условна!!!Хааахахахаха.Тъй,тъй!!!Големо възмездие-големо нещо!!!
125
0
 
1
 
! Отговори
An****en преди 14 години
"Удовлетворен съм, че най-накрая усилията на органите на досъдебното производство, включително на полицията и прокуратурата дадоха резултат", допълни той.Абе прокуроре ти срама нямаш ли бе!От сума години осъдените (истински бандити) на пръстите ми се броят че с изумително минимални присъди!