Не ме умилиха полицаите с палците нагоре, отсече Велчев

Прокурори ще проверяват има ли насилие при ареста на Тенчо Попов
Обновена: 5 май 2011 11:35 | 5 май 2011 11:34,
68
Не ме умилиха полицаите с палците нагоре, отсече Велчев
Кадри от ареста на Тенчо Попов. Снимка: БТА

Софийската районна прокуратура (СРС) ще проверява дали има оказано полицейско насилие при ареста на Тенчо Попов, каза главният прокурор Борис Велчев.

Кадрите, показващи полицейско насилие при ареста на ексглавния секретар на финансовото министерство, бяха излъчени преди седмица в съда.

Ще бъдат съпоставени нормативните актове, по които полицията извърша арести, и начинът, по който е задържан Попов, обясни главният прокурор.

Още по темата

Обвинител №1 коментира, че всеки запис, който показва прояви на агресия от страна на полицейските органи, буди смущение, а прокуратурата има ангажимент тогава, когато има извършено престъпление.

„Ако професионализмът на полицаите се е изродил в престъпление, това вече е работа на прокуратурата“, заяви Велчев. Той обаче не се ангажира със срок, в който ще приключи проверката на районната прокуратура.

Що се отнася до кадрите, на които се виждат антимафиоти, които се снимат насред акцията, вдигайки палци нагоре, коментарът на Борис Велчев бе лаконичен: "Никак не ме умили, полицейската работа е сериозна работа, в нея място за фриволност няма". 

Главният прокурор определи случая със заместник градския прокурор Роман Василев, който ръководеше акцията по ареста на Попов, като вече приключен, тъй като той бе наказан заради изказването си в деня на арестите.

Бившият военен министър Николай Цонев, Тенчо Попов и Петър Сантиров бяха задържани на 1 април 2010 г. Минути след спецакцията Роман Василев заяви: "Днес е Велики четвъртък по православния календар и е един хубав ден преди Разпети петък. Днес ще разпънем трима". По време на ареста на Цонев пък го нарече "абсолютен престъпник". За това и бе порицан от ВСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
През целия си мандат Велчев БКП/ДС - внучето на ЦК на БКП - НИЩО НЕ СВЪРШИ,освен да ОНЕВИНЯВА мутрите!
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВЕЛЧЕВ - никога никой не е обвинил, ГРУЕВ - никога никой не е осъдил. Двамата общо са написали три книжлета, които едва ли са четени от повече от пет човека
64
0
 
7
 
! Отговори
реалист преди 13 години
Б.Велчев - това е един от най-големите и добри хамелиони в България.
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Велчев, син и внук на комунисти, който с роднините ограбва България, се умилява само при вида на корумпираните прокурори, които не повдигат обвинения на пристъпници и мафиоти, или повдигат такива, които не могат да се докажат пред съда. Не може прокурорчетата да правят това сами, дори и срещу много пари, за целта е нужна подкрепата на Велчев. Кога ще се поиска лична отговорност от Велчев и прокурорчетата му, за системното неработене от страна прокуратурата и прикриването на престъпници и убийци
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Един ден и Велчев ще лежи така с белезници на пода, така че време е да вземе мерки за правата на арестантите!
61
0
 
6
 
! Отговори
*** преди 13 години
Не, бе, никак не са умилителни. Обаче за сметка на това винаги се умилявам при вида на твоята физиономия. Такава благост, кротост и безличие!
60
1
 
6
 
! Отговори
До #55 - 6001 преди 13 години
Охо, много магистрати се включиха в защита на ООД "Частно българско правосъдие - Груев и Велчев"! Да не повярва човек, решили сте да се защитавате не от нападките на посланиците Уорлик и Хьпфнер, понеже сте като лилипути пред тях, а да се пенявите във форумите! Че какво има да защитавате? Отдалече си личи, че СГС и САС са съдилищата за богатите, недосегаемите, а останалите - съдилища за обикновените хора. Сега и да хвърляте слюнки, и да се опитвате да кърпите съдрания кожух, та дори и да се държите като простаци всеки според образованието и културата си, полза няма. За едно куче кажат ли,че е бясно, стотици палета да го защитават, мнението няма да се промени. А за съдебната система е публична тайна, и то отдавна, че при тези топмагистрати и този ВСС риформа няма и не може да има. Ама вие си лайте, за 2-3 дни ще ви омръзне
59
3
 
12
 
! Отговори
marin преди 13 години
да го бяха убили като чората, щяхме да се отървем от още един ***. Сега продажните съдии ще го пуснат и даже орден стара планина ще му дадат.
58
0
 
7
 
! Отговори
прасчо преди 13 години
За да си адвокат тук,трябва да притежаваш купища качества,да си корумпиран и корумпиращ,съвестта да е рудиментарен орган /като апандисита/,да си умен,да имаш познати съдии,да притежаваш още логорея,мазна усмивка и задължително да си безсмъртен........
57
0
 
6
 
! Отговори
До #55 преди 13 години
До 6001: Браво бе, г-н юрист! Усвоил си основните неща на професията! Значи колегите ти коментиращи са таратайки? А ти какво си? Една поговорка гласи,че с каквито се събереш, такъв ще станеш. Очевидно непрекъснато работиш с престъпници и си усвоил навиците им. Освен ако не си някой студент 1-2-и курс, нает от преподавател да бълваш опорвержения срещу обещание за тройка на изпит. Очевидно не е попаднал на правилния човек - та ти бълваш не опровержения, а простащини, мой човек! Е, за такава работа няма тройка!
56
0
 
7
 
! Отговори
Друг гражданин преди 13 години
Очевидно гл.прокурор Велчев и топсъдията на РБ Л.Груев са си измели къщичката, решила са си проблемите с изказаванията на посланиците на двете велики държави и затова г-н Велчев се е захванал с поведението на полицаите при ареста на обвиняемия за подкуп Попов, когото съдия Коев защитава като Г.Димитров на Лайпцигския процес! С това г-н Коев показа,че и съдиите са хора, и те имат артистични заложби и когато защитават някого, го защитават от сърце! Адв. М.Марковски пък е обещал условна присъда на Ст.Петров, нападнал и задържал служтели на Инвестбанк-Сливен,и ако делото се гледа в СГС, той ще си изпълни без затруднения обещанието. Защото съдийките от този съд и САС не съдят престъпниците, а ги оправдават. Мисля,че посланикът на Германия г-н М.Хьопфнер беше прав, когато миналата седмица пред в-к Дойче веле каза,че в БГ има две съдебни власти - едната (първата) за хората с власт и недосегаемите. Може би е забравил да допълни, че съдилищата и тези съдиите на тази власт съдят и обвиняеми с много пари, ама то си е ясно: който има много пари, си откупува и "индулгенция" - оправдателна или в краен случай условна присъда. Въобще, прочетете ли или чуете ли,че адвокат на някой обвиняем е станал някой от "великолепната адвокатска петорка", смятайте,че оправдаването му е в кърпа вързано и после може да съди БГ в Страсбург за пропуснати ползи и морални щети.
55
1
 
3
 
! Отговори
6001 преди 13 години
До пич. Ей пич знаеш ли какво значи 6-ти.адвокатски колектив бе таратайко?Това са хората на П.Стоянов и на В.Костов така че не бъркай нещата....
54
1
 
7
 
! Отговори
Читател преди 13 години
Дали даден човек е престъпник или не решава само съдът. Само че този съд съди много интересно, да не кажа по-груба дума: напр.СГС и САС бяха съдадени да съдят престъпници с тежки престъпления и тези с имунитет. Вече 13 години откакто са създадени тези два съда, досега от НК осъден човек с имунитет няма и няма да има. Оправдаването с некадърни прокурори и доказателства е наивно, защото за толкова години не се намери поне един прокурор, чийто доказателства да издържат пред съдийките от СГС. Да говорим ли,че топмагистратите са такива с червено минало и хванали веднаж кокала няма да го пуснат, докато не ги изгонят!
53
5
 
15
 
! Отговори
учено,та знае преди 13 години
РАЗБЕРЕТЕ *** ГЕРБЕРАСТИ- ДИКТАТУРАТА НА ТИКВАТА СКОРО ЩЕ ПРИКЛЮЧИ.ТОВА Е ЛОГИКАТА НА НЕЩАТА.И НАЙ- ВАЖНОТО-БЪЛГАРИЯ Е ПРАВОВА ДЪРЖАВА И ХАРЕСВА ЛИ ВИ ИЛИ НЕ,ПОСЛЕДНАТА ДУМА В ТАКИВА СЛУЧАИ ИМА СЪДА.ОГРОМНАТА ЧАСТ ОТ ТЕЗИ ГЛАСУВАЛИ ЗА ГЕРБ СЕ СРАМУВАТ ОТ ИЗБОРА И НАИВНОСТТА СИ.НЕ МОЖЕ ПОЖАРНИКАРИ И ФИЗКУЛТУРНИЦИ ДА СЕ ПРОИЗНАСЯТ ПО ТЕМИ,КОИТО НИТО РАЗБИРАТ,НИТО ИМ Е РАБОТА.ТРЯБВА ДА СИ УЧИЛ,ЗА ДА ЗНАЕШ.А НЕ ДА ИМПРОВИЗИРАШ НА КРАК.НЕ МОЖЕ ПРОСТИ ХОРА ДА УПРАВЛЯВАТ ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА ПРЕЗ 21 ВЕК
52
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Главният прокурор да попита къде са 3 млрд от фискалният резерв, защото ми омръзна от тези крадци от ГЕРБ!
51
3
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
Не само показността при арестите буди смущение, г-н гл.прокурор! И друго буди смущение, г-н Велчев,че след изказването на посл.Уорлик, миналата седмица и посл.М.Хьопфнер в прав текст каза, че в България има съдии,които съдят властимащите и недосегаемите, и други съдии,които прилагат стриктно закона при обикновените граждани. Само че този път не изпратхте Кърваво писмо до посланик Хьопфнер, а се покрихте . Проф.Груев като ненаучил урока си студент за пореден път се оправда с прокурорите. Г-н гл.прокурор, наистина ли смятате, че прокурорите служат като изтривалка за съдиите, а прок.Немска дори защити съдия Йорданова от СГС, че последната не е написала в присъдата конфискация на 10% от имуществото на Ковачки, а глобата 20 хил.лв е вавностойна на тези 10%? Вярвате ли,че имуществото на Ковачки е на стойност само 200 хил.лв? Защото аз не вярвам в таласъми. Аз размишлявах няколко дни върху мнението на немския посланик и стигнах до заключението, че съдиите, които съдят недосегаемите, са тези от СГС и САС: 1. Други елитни съдилища няма в страната; 2. Освен това те са единствените съдии, които от 1998 г., когато се формираха посочените два съда, не са осъдили нито един важен престъпник. 3. Доколкото зная, в тези съдилища се съдят важните държавни чиновници, тези с имунитет - депутати,магистрати и т.н., и именно съдиите от СГС и САС са се специализирали в оневиняване и пускане на свобода на посочените категории обвиняеми. Очевидно посл.Хьопфнер има добра и надеждна информация.
50
0
 
8
 
! Отговори
трайте преди 13 години
сега се подготвя списък с хората които имат право да крадат и тези които нямат това право
49
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на главният прокурор! Няма само да плащаме за издънките на полицаите в Страсбург:) И там ли съдът е назначен от Гоце!? Мутри мършави!
48
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
45Бе ти си много високообразован! Я покажи де е подписа на президента при назначаване на съдии! Нещо повече 11 - парчета във ВСС се избират от парламента, демек от мутрата Борисов и неговите скототве:) И заплатите каза Бойко, че са функция на икономиката, дето той я разбива:))))) Поста ти е добро четиво за партиен семинар на ГЕРБ! Нечленоразделната реч там се стимулира:)
47
3
 
8
 
! Отговори
суров преди 13 години
Ей много суров тоя нашия главен прокурор бе! Треперят бандитите от него! Ако беше само толкова суров и към истинските бандити...