Следствието търси втори убиец на сестрите Белнейски

Лазар Колев е единият от извършителите, сочи следовател по делото
13 май 2011 20:01,
23
Следствието търси втори убиец на сестрите Белнейски
Снимка: Dnes.bg

Националното следствие разследва втори човек, замесен в убийството на сестрите Росица и Христина Белнейски, заяви следователят по делото Веселин Мартински. Той присъства на 13-ото поред заседание в Пазарджишкия окръжен съд за жестокото двойно убийство.

Веселин Мартински е убеден, че задържаният Лазар Колев е единият от двамата убийци на сестрите от Пазарджик.

"ДНК експертизата и доказателствата към момента безспорно доказват, че задържаният Колев е единият от извършителите на зверското убийство”, допълни следователят.

В съда днес се появи само един от тримата затворници, свидетели по делото – Антон Шиклеков. Той запази мълчание пред медиите.

Затворникът от Бобов дол Антон Стефанов, призован като свидетел, е бил опериран в Софийския затвор.

"Дано не е опериран здрав, за да не даде показания”, заяви пред журналисти адвокатът на Лазар Колев – Марин Марковски.

Още по темата

Той изказа опасение, че до следващото заседание може да бъде оказан тормоз над свидетелите от затвора.

"Затворниците са като крехки яйца в затвора, защото са уязвими”, подчерта Марковски.

Родителите на убитите сестри обявиха, че според тях много от показанията на затворниците са манипулирани.

"Наслушахме се на даване на показания и отмятане от тях от различни свидетели, които се подиграха с достойнството на дъщерите ми”, сподели пред Dnes.bg майката на убитите сестри – Фани Белнейска.

Защитата на единствения засега обвинен в двойното убийство обяви, че на следващото заседание в понеделник ще представи доказателство, което ще обърне хода на процеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
ranik56 преди 12 години
Как ви се струва - свидетел по дело за двойно убийство - Затворник ?!По смисъла на закона , това е човек лишен не само от свобода ,но и от Граждански права . Правосъдието , Адвокатите ...да Ви пикая на дипломите .
22
1
 
4
 
! Отговори
96162 преди 12 години
Стига с теа театри бе РУМЕНЕ!!стига сте ни крали от парите с тия съдебни фарсове!Вземете се с Петърнейчевият комунист и си признайте да ви ОЛЕКНЕ НА СКАПАНАТА СЪВЕСТ дето я нямате
21
1
 
2
 
! Отговори
boze преди 12 години
naglasixasigo mom4eto ae nevinno
20
2
 
2
 
! Отговори
намръщен преди 12 години
Смени се властта и нещата се обръщат. Май вятърът задуха от друга посока. Жалко,че момичетата няма да се върнат от оня свят. Отделна работа, какво са търсиливън от къщи по никое време
19
2
 
15
 
! Отговори
PPP преди 12 години
А стигне ли се до истинските убийци дето са премазали с джипа сестрите Белнейски и после са инсценирали изнасилване и са ги съблекли голи и захвърлили 2 дена по-късно на поляната, ще трябва да осъдят първо екс министра на МВР Румен Петков.Сестрите са станали неволни свидетелки на убийство на един верен приятел на Петков, Петърнейчев. А и двамата са масони и се подкрепят и нали разбирате, че няма да излезне скоро истината... Лазар ще го отнесе за тях и това си е.. Всичко си е нагласено и стъкмено
18
0
 
11
 
! Отговори
Дядо 130 преди 12 години
Ами в съда да не работят ученици... всеки път нещо ново откриват! Колко хора си заминаха...... Господ вижда!
17
3
 
20
 
! Отговори
PPP преди 12 години
Не "самоубиха" само професор Раданов, общо 7 човека "умряха" по странен начин и обстоятелства в период от няколко месеца.И всички са замесени с сестрите Белнейски по един или друг начин.Първи беше дядото овчаря дето ги намери на поляната.После един полицай, който получи странно писмо в което се споменава кои са истинските убийци и взе да разследва сам случая и се беше "самоубил" с 2 куршума в гърдите и един в главата но оживя и вече не е полицай.После Раданов се "самообеси" и т.н. "самоубили" се
16
2
 
10
 
! Отговори
Дядо 130 преди 12 години
Цирка продължава... следва продължение... истината е някъде там!
15
3
 
17
 
! Отговори
PPP преди 12 години
Обвиненията с/у Лазар се основават единствено на подхвърлен ДНК материал и на свидетелските показания на един затворник на който Лазар, уж е бил разказал в килията на ареста как ги е убил мо момичетата... Е това доказателства ли са а??? Да не забравяме, че телата на момичетата са били измити и изчистени ПЕРФЕКТНО 2 часа след намирането им!!! За да не е останало случайно ДНК на истинските убийци. Мястото където са намерени е утпкано от 20 полицая за да няма улики и доказателства. Петърнейчев!!!!!
14
4
 
12
 
! Отговори
mao_dze_dun преди 12 години
Като гледам коментарите - май не съм единствения, който мисли, че този не е извършителя, а просто удобна бърсалка (местния беладжия - перфектен "виновен"). Съмнява ме, че заради този "самоубиха" патолога на детската площадка. Кой знае каква е истината...
13
6
 
3
 
! Отговори
? преди 12 години
Toq Jiv li e Oshte???
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и на *** му е ясно че няма как да се извърши подобно престъпление от един човек,само ни залъгват с някъв страдалец кокошкар ,а истината е че българската полиция е безсилна срещу *** престъпност умишлено или не!
11
2
 
4
 
! Отговори
polis преди 12 години
te sa ybiti ot koli na NSO
10
3
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
хм..локумите продължават да се разтеглят..ясно
9
4
 
28
 
! Отговори
аргументи и факти преди 12 години
Този Лазар,че е бандит,бандит е.Но,че този Лазар не е убил сестрите,това съм сигурен.Обаче съм сигурен,че поради липса на друг заподозрян и липса на какъвто и да е професионализъм от страна на полицаите,следователите и прокурорите този Лазар ще го отнесе.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
жал ми е за тия комунисти и мижитурки от този вестник...трябва да правят моралния избор пред парите или безработицата...под *** и наковалнята са...немогат да смогнат да манипулират форума и коментарите в него...има една поговорка, а тя е: Пръдни ама не деи да се усереш, вие от днес.ком сте усрахте и умазахте...Малки главички кво да ги правиш, като мишки ще се въртят в лаберинта на политическата зависимост...тоест опитни мишлета.
7
4
 
24
 
! Отговори
Пич преди 12 години
"А ДА НЕ ЗАБРАВИМ ,ЧЕ ЦЕЦО ИМА И ДАЩЕРЯ .............ИМА И ГОСПОД "Е ти пък какво каза!? Егати и *** ...
6
5
 
22
 
! Отговори
бла преди 12 години
Ама как не вярвам, е той го е извършил!Имам чувството, че вече какво и да кажат в България, аз няма да повярвам.
5
33
 
14
 
! Отговори
ЕХ преди 12 години
А ДА НЕ ЗАБРАВИМ ,ЧЕ ЦЕЦО ИМА И ДАЩЕРЯ .............ИМА И ГОСПОД
4
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това дело си мирише от началото и такова ще си остане! Споед мен си е ПР на МВР, но жалко, че е на гърба на момичетата, за задоволяване на политически амбиции!!