Втори намесен в убийството на Белнейски, сочи експертиза

Защитата на Лазар Колев поиска да представи нови доказателства
Обновена: 16 май 2011 22:00 | 16 май 2011 21:25,
44
Втори намесен в убийството на Белнейски, сочи експертиза
Снимка: Dnes.bg

В убийството на сестрите Белнейски има замесен и втори човек, сочи изводът от австрийска експертиза за убийството на двете момичета.

По този начин експертизата потвърди версията на българското следствие, което твърди, че има и втори убиец на сестрите от Пазарджик.

В Пазарджишкия окръжен съд чрез видеоконферентна връзка с Иснбрук беше направен разпит на австрийския професор Мартин Щайнлехтер, изследвал биологичния материал, намерен под ноктите на едната сестра.

"Под ноктите на жертвата намерихме следи от ДНК на двама мъже, затова предполагаме, че има замесени най-малко двама души в убийството”, заяви чрез видеовръзката професорът.

Той е изследвал кръвта, намерена под нокътните изрезки на Христина Белнейска.

Според него тя не е достатъчна, за да се установи на кого принадлежи ДНК-то под ноктите, и затова не може да се твърди, че единственият обвиняем в момента Лазар Колев е убиецът на сестрите.

"Смятаме, че единият извършител на убийството е безспорно Лазар Колев, защото извлякохме неговия ДНК профил от биологичния материал, открит под ноктите на другата сестра – Росица”, заяви пред Dnes.bg експертът от Националния институт по криминология към МВР Иван Иванов.

Още по темата

Същевременно адвокатът на Колев – Марин Марковски, поиска в съда да се представи нова, неизвестна до момента тройна експертиза на ноктите на сестрите.

"Казах ви, че ще извадя заек от ръкава на фокусника, но всъщност тази експертиза е сериозно доказателство, което оневинява Лазар Колев”, заяви пред журналисти Марин Марковски.

"Не ми е известно да съществува подобна експертиза”, контрира го в съдебната зала окръжният прокурор на Пазарджик Димитрия Ганчева.

Сега прокуратурата е образувала досъдебно производство, а Националното следствие издирва втори човек, замесен в двойното убийство на сестрите от Пазарджик.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
1
 
! Отговори
V преди 12 години
Втори замесен в убийството т.е жертвите вече са 4-ри на политическата мафия,,,,,,,
18
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аре ве докога ще ни занимавате с тея глупости. две пачи се напили полапали на няколко души и се гътнали. аман от глупости
17
5
 
5
 
! Отговори
До 16 преди 12 години
Ако *** има нужда от помощ кел файда че и пращаш пари от чужбина като тебе те няма! Не ви щем парите!
16
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хахаха герберастите всякак се мъчат да спасят дружките си. затова и топят тоя *** на снимката, за да не излезе истината че техен човек е замесен в този скандал. и това става със знанието на цуци и боко.
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре бе никой ли не мисли че въпросният престътпник може да е реалния убиец??
14
3
 
7
 
! Отговори
do 15 преди 12 години
Tia ""strahlivci", "izbiagali "ot Bulgaria,prevejdat po miliard na godina v neia,mai ne tochno zaradi tiah Bulgaria e stignala do tuk....I te si obichat rodinata ne po malko ot teb!!!!!!!Jalko,che takiva misli se nasajdat v glavite na horata,jalko!!!!!!!
13
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до бъни-след като те зове терминал две не взимай отношение по въпроси свързани с българия.от такива страхливци бягащи към терминала държавата стигно до тук.
12
9
 
20
 
! Отговори
Бъни преди 12 години
Около тези сетрички има мисля 8 трупа . Всичките тези приживе са стигали до една или друга версия до истинският извършител . Лазар е невинен и това вече го знае цяла България . Гадното е че народа разбра какви *** работят в следствието и на какво са способни . Терминал 2 ни зове братя докато не сме попаднали в лапите на Цецо Гестапуто и ортаците му . Р. Петков е голям приятел на Бъфи останалото е театър за пред народа .
11
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kакво са тия дела, какво е това правосъдие, какъв е тоя съд, бре. Какви са тия дела по 10-15 години. Какво изясняват тия толкова бе. 14 години дело докато усъдиха един. Съдебни спорове за имоти и тем подобни по 10г. дела. Това не е съд, това е някакъв трагикомичен цирк.
10
3
 
3
 
! Отговори
bobo преди 12 години
Povurnia i zbruch e zialata sistema!!! *** mu maikata! ***, oligofreni i strahlivi nachalnizi. Zaprilichahme na Libia y Bangladesh!
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Koga nai-posle shte slojite tozi buklukna vajeto, ili iskate da go napravi nepravitelstvena organizaciq ?
8
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
17 октомври 2008г......Експертът по съдебна медицина проф. Стойчо Раданов бе намерен обесен тази сутрин на детска катерушка в столичния квартал Иван Вазов. първоначалната информация става дума за самоубийство.. ..76-годишният професор Раданов беше ръководител на екип от петима експерти, които направиха повторна аутопсия на телата на убитите сестри Белнейски от Пазарджик. Според заключенията на тази експертиза сестрите са били прегазени от автомобил и не са били изнасилвани. Това противоречи на
7
6
 
6
 
! Отговори
гражданин преди 12 години
Дано извадиш нещо друго от гащите на Колев . Лоено топко.
6
0
 
6
 
! Отговори
Сидеров преди 12 години
Обещавам - НЯМА да те намесват! Аз лично ще ти бъда либи- свидетел. В деня на убийството се напика в столична дискотека, след като се трупяса от препиване на сепаре и гардовете ти те изнесоха като труп през изхода и те откараха на Позитано да доизтрезняваш.
5
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Обвиненията срещу Колев първоначално се градят на базата от показанията на доказан бандит,пред когото Колев уж си бил признал в ареста....Сигурен съм че истината за Белнейски е известна отдавна,но са замесени влиятелни хора.Скапана държава.
4
3
 
17
 
! Отговори
nn преди 12 години
как мислите,това ли е убиецът или момчето го дадоха курбан заради други?и защо марковски толкова пламенно го защитава?
3
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво нещо е да си с име. Алексей го онивиниха защото е доста известна личност, на Лазар ще му съсипят живота защото е никой въпреки че нямат доказателства, както срещу Алексей ! За милиони няма закони, за кокошка няма прошка!Баси *** държава!Повръща ми се!Повръща ми се от мисълта, че аз може някой ден да съм на мястото на Лазар- без вина виновен.
2
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-правилното заглавие би трябвало да е: Лазар Колев го жертваха за сметка на БГ политици!
1
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имам усещането че този човек Лазар Колев не е убиец на сестрите,а набеден просто защото случая получи широк обществен отзвук.Толова много време мина че позабравихме вече кои точно каква роля изпълнява.Странно беше и "самоубийството" на патоанатома по този случай.Доколкото си спомням той имаше различна теза за случая....