Родителите на Белнейски убедени, че Лазар Колев е виновен

Няма основание за доживотна присъда, каза адвокатът на подсъдимия
Обновена: 8 юни 2011 15:22 | 8 юни 2011 12:24,
70
Родителите на Белнейски убедени, че Лазар Колев е виновен
Снимка: Dnes.bg

„Не мога да приема, че Лазар Колев е изкупителна жертва и че няма нищо общо с това гнусно и тежко престъпление. Това заяви пред Dnes.bg адвокатът на родителите на убитите сестри Белнейски Иво Найденов.

Преди обяд в Пазарджишкия окръжен съд той направи пледоария, в която обясни, че специални разузнавателни средства доказват категорично фалшивото алиби на Лазар Колев за нощта на убийството.

По думите му свидетели са се отрекли от показанията, в които са твърдели, че Лазар Колев е бил с тях в злополучната нощ. Лъжливите показания били дадени срещу определена парична сума.

„Родителите на двете момичета и аз сме убедени, че Лазар Колев е виновен и ако има правосъдие, трябва да бъде отделен от обществото до края на дните си“, заяви в съдебната зала адвокат Найденов.

Според него всички доказателства по делото сочат, че Росица и Христина Белнейски са изнасилени и умъртвени по особено мъчителен начин именно от 31-годишния подсъдим.

„Единствената правилна присъда за всяко едно от обвиненията трябва да бъде максималната – до живот без право на замяна“, каза Найденов. Според адвоката на родителите не може да има парична сума, която да обезщети Фани и Стоимен Белнейски, защото те ще носят до края на дните си мъката от загубата на своите деца, докато Лазар Колев ще се събужда всяка сутрин.

Още по темата
7 юни 2011 12:30
126

След тези думи и двамата родители на убитите сестри не сдържаха сълзите си в съдебната зала.

„Исканата доживотна присъда се равнява на смъртна присъда“, заяви в пледоарията си защитникът на Лазар Колев Димитър Марковски.

Според него аргументите на прокуратурата, че Лазар Колев е изнасилил и убил двете момичета, лежат върху показанията на един затворник – Владимир Славов, който твърди, че Лазар Колев си е признал пред него за извършеното престъпление.

„Няма основание съдът да издаде доживотна присъда, защото липсват доказателства Лазар Колев да е замесен в двойното убийство“, категоричен е адвокат Марковски. Според него ако съдът постанови най-тежкото наказание, подсъдимият ще бъде затворен в дупка доживот.

Заседанието на съда продължава и в този час. Очаква се в четвъртък съдията по делото да издаде присъда за 31-годишния Лазар Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
6
 
! Отговори
до Дрън-дрън преди 12 години
Уважаеми адвокате, ти си опериран от обвинителен, винаги си с оправдателен уклон. Това ти е професионалната деформация. Аз също съм юрист и имам приятели адвокати. Сред тях има и един, който упорито защитаваше блудстващи, педофили и изнасилвачи ... до момента, в който един от тях изнасили собствената му дъщеря. Ако си истински юрист най-малкото ще знаеш, че трябва да изчетеш делото 4-5 пъти и тогава малко ще го разбереш, а не да коментираш от раз.
28
3
 
3
 
! Отговори
наблюдател преди 12 години
До дрън-дрън, И АЗ!!!!!
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доколкото разбирам, докато не се изчерпат криминално проявените, други престъпници няма да се регистрират! Всеки "честен" и "почтен" гражданин може да убива и докато има криминално проявени, няма да го пипат:) А иначе той и Боко гледа тъпо и злобно и значи скоро ще чакаме и неговият край!
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А какво ще стане умници, ако той вземе към края на процеса като Сиси да разкаже с равен глас, за да симулира нелепо разкаяние как и защо ги е убил и помоли за по-лека присъда, защото много страдал след случая и затова даже си признал, изповядал мъката си пред съкафезника си? И милостивият съд се трогне и му даде 15 годинки?
25
4
 
9
 
! Отговори
наблюдател преди 12 години
Според мен Лазар знае много повече от това,което казва!А защо мълчи и кого крие??
24
2
 
8
 
! Отговори
Тралала преди 12 години
Хаха.. еххх фантазията на хората понякога е огромна. То не бяха мастити бизнесмени, трети човек, джипове.. само дето извънземните не намесихте още. Ако на тоя му лепнат доживотна присъда или нещо в порядъка на 20 години, мислите ли, че той ако е невинен няма да каже "е тоя уби момичетата!".. след като няма какво да губи, да каже, бяха тия, тия или тоя. Карбовски направи един репортаж с него, гледайте го. Все пак, дано получи честен процес..
23
1
 
6
 
! Отговори
Дрън Дрън преди 12 години
До 18Явно не си родител. Остави си децата сами за две денонощия и за два часа и после сравни резултатите.
22
2
 
10
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Тоя че си е за южното крило,две мнения няма........Но действията на родната милиция,прокуратурата и целия вмирисан апарат,ме карат силно да се съмнявам в истинността на тази история....Дали освен проф.Раданов и други няма да могат да живеят с мир със съвестта си и ще ги намерим на някоя катерушка......само и само да не излезе името на някой мазен политик или семето му........на светло
21
1
 
13
 
! Отговори
Дрън Дрън преди 12 години
До 14Не ги знам как живеят, да ти кажа ли моето мнение, ако знам кой е убил и двете ми дечица, ще го убия. И това го казвам съвсем сериозно. Ако знам кой е убил децата ми, кой е затрил всичките ми надежди, 14-15 год. грижи, безсънни нощи, кой с лека ръка е отнел живота на децата, за които аз съм си сцепила ***, за да дойдат на този свят, ако знам кой ме е лишил от внучета, ако знам кой ми е причинил най-тежкото нещо на този свят за един родител - да погребеш децата си - ще го убия!
20
5
 
5
 
! Отговори
до 16 преди 12 години
Да прав си, но нали се сещаш, че тя още не е могла да го види очи в очи, да ги прочете. Гузният поглед всичко казва. Като детекторът на лъжата, че и повече.
19
4
 
14
 
! Отговори
KALT преди 12 години
Тоя въпреки гадната си мутра е невинен.
18
3
 
10
 
! Отговори
до дзян-дзън преди 12 години
Е ти като си оставиш детето за два часа, каква е разликата. НЕ ДАЙ БОЖЕ, *** да го срещне. Това е истината, резултатът би бил един и същ.
17
10
 
6
 
! Отговори
Експерт счетоводител преди 12 години
Да предположим, че това влечуго ще лежи поне 30 години, а може и 70, ако го хранят и гледат, както в ЕС или САЩ. Това означава, че ще ни струва много пари. 30 години по 365 дни по 15 лева на ден, за храна, спане, ток, вода, заплати на служители, охранителни системи - колоко прави това? Един патрон 9х19 струва 0.60 лева.
16
1
 
12
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
да, точно така, родителското сърце има интуиция. когато преди време Лазар Колев беше заподозрян в двойното убийство, Фани Белнейска каза по телевизора: " "Това са глупости, Лазар Колев не е убиеца." колкото до физиономията, да си припомним, как неотдавна съдът оправдавайки Галевите, заяви че не могат да бъдат осъдени, само защото гледали страшно.
15
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе много сте сигурни, че е невинен? Че да не сте вие, а? Ходете се предавайте, да спасите милият ви човек... Той Марковски и вашата защита ще поеме и пак ще е сигурен че сте невинни. Сега разбрах - убийството е извършено от извънземно а не от някой местен бандюга. Нали всичките ви слухове са разследвани и в потвърждение на тях няма Нито едно доказателство!
14
2
 
16
 
! Отговори
мнение преди 12 години
не е цвете за мирисане тоя с противната физиономия,но тези родители как живеят след като знаят кой е...пари...много пари....срамота.
13
3
 
21
 
! Отговори
Дрън Дрън преди 12 години
До 6Какво родителско сърце бе!!! Къде са били тези "родители" 14 г. момичета сами вкъщи, два дни никой не се сеща за тях, как ще си оставиш ти момиченцата и ще си дигнеш *** извън града, без телефон, без надзор!? Ей, тия двамата първо да съдят за престъпна небрежност, на 14 г. аборти ще ми прави, знаеш ли кога след такава случка ще си оставя детето без контрол. За какви родители ми говориш ти? А и от кога по лицето започнахме да съдим за хората? Ако си грозен и си лош такали?
12
1
 
7
 
! Отговори
до 9 преди 12 години
Сещам се като чета тази тема за един филм с Клинт Истууд, как в последния момент като адвокат спаси едеин невинен осъден на смърт, който го приспаха и щяха да му бият отровата в следващия момент.
11
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като гледам физиономията му леко и странно наподобява на СИСИ от Перник.
10
8
 
4
 
! Отговори
до №1 преди 12 години
То на вас адвокатите всичко ви е ДРЪН-ДРЪН. И на адвокатите, където връткат имвотни измами също им е весело, но взеха да влизат при клиентите си не на свиждане, а за постоянно. Ха на бас че с тия доказателства ДРЪН-ДРЪН ще го дръннат за 20-30 годинки.