Родителите на Белнейски убедени, че Лазар Колев е виновен

Няма основание за доживотна присъда, каза адвокатът на подсъдимия
Обновена: 8 юни 2011 15:22 | 8 юни 2011 12:24,
70
Родителите на Белнейски убедени, че Лазар Колев е виновен
Снимка: Dnes.bg

„Не мога да приема, че Лазар Колев е изкупителна жертва и че няма нищо общо с това гнусно и тежко престъпление. Това заяви пред Dnes.bg адвокатът на родителите на убитите сестри Белнейски Иво Найденов.

Преди обяд в Пазарджишкия окръжен съд той направи пледоария, в която обясни, че специални разузнавателни средства доказват категорично фалшивото алиби на Лазар Колев за нощта на убийството.

По думите му свидетели са се отрекли от показанията, в които са твърдели, че Лазар Колев е бил с тях в злополучната нощ. Лъжливите показания били дадени срещу определена парична сума.

„Родителите на двете момичета и аз сме убедени, че Лазар Колев е виновен и ако има правосъдие, трябва да бъде отделен от обществото до края на дните си“, заяви в съдебната зала адвокат Найденов.

Според него всички доказателства по делото сочат, че Росица и Христина Белнейски са изнасилени и умъртвени по особено мъчителен начин именно от 31-годишния подсъдим.

„Единствената правилна присъда за всяко едно от обвиненията трябва да бъде максималната – до живот без право на замяна“, каза Найденов. Според адвоката на родителите не може да има парична сума, която да обезщети Фани и Стоимен Белнейски, защото те ще носят до края на дните си мъката от загубата на своите деца, докато Лазар Колев ще се събужда всяка сутрин.

Още по темата
7 юни 2011 12:30
126

След тези думи и двамата родители на убитите сестри не сдържаха сълзите си в съдебната зала.

„Исканата доживотна присъда се равнява на смъртна присъда“, заяви в пледоарията си защитникът на Лазар Колев Димитър Марковски.

Според него аргументите на прокуратурата, че Лазар Колев е изнасилил и убил двете момичета, лежат върху показанията на един затворник – Владимир Славов, който твърди, че Лазар Колев си е признал пред него за извършеното престъпление.

„Няма основание съдът да издаде доживотна присъда, защото липсват доказателства Лазар Колев да е замесен в двойното убийство“, категоричен е адвокат Марковски. Според него ако съдът постанови най-тежкото наказание, подсъдимият ще бъде затворен в дупка доживот.

Заседанието на съда продължава и в този час. Очаква се в четвъртък съдията по делото да издаде присъда за 31-годишния Лазар Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е като го осъдят невинният по-леко ли ще стане на обществото и родителите!! Това дело затъна в кал от самото начало и така ще свърши - предизборно! няма по-гнусно нещо от това да вкараш някой невинен в затвора, за да спечелиш избори!Мирише та се не трай! не искам да припомням и някои от изказванията на родителите! Не мога да уважавам такива хора! мога само да им съчувствам за загубата и нищо повече!
8
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Руменчо Петков, дано ти влезеш в панделата до живот някой ден заради това натопяване, смотан корумпиран алкохолик такъв!
7
3
 
27
 
! Отговори
бай преди 12 години
човекът, който посмя да каже истинските резултати от безпристрастна и професионална пато-експертиза, увисна на въжето при мистериозни обстоятелства. а огласените от него резултати гласят категорично - момичетата са убити от висок автомобил и всяко последващо действие е било с цел прикриване и инсценировка. за съжаление, проф. Раданов вече не може да потвърди заключението си....
6
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и да се шушука и да не се шушука, противната физиономия говори много и криминалното минало също. А родителското сърце има интуиция и не се лъже лесно. Доказателствата не са никак малко, че да бъдат пренебрегвани, а и адвоката, който пледира невинност, вече разсъждава в друга посока, че доживотен затвор е тежко наказание. ХАХАХА
5
1
 
29
 
! Отговори
crus преди 12 години
много кал има в това дело ...много пари и очевидно адски тежък големец.....
4
4
 
31
 
! Отговори
мнение преди 12 години
шушука се из Пазарджик,че родителите знаят кой е истинския убиец....не намериха смелост да кажат кой е.....
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ebati sapunkata,maina
2
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е. натопиха човека (нищо, че е дребен престъпник). А родителите явно са получили добра сума - по всичко личи, че лесно се купуват.
1
4
 
27
 
! Отговори
Дрън Дрън преди 12 години
Много ме вълнуват една част от доказателствата. Как се получава така, че във влагалището на едната сестра има материал от Колев, но не и под ноктите й, а генетичен материал има под ноктите на другата сестра. Ако искате вярвайте, но снощи цяла вечер сме го мислили вкъщи дори и адвокати и не можем да измислим как става това. С другата сестра имал само една допирна точка докато правили секс ли? Не са се целували, с*ирки не му е правила, не са се докосвали даже, ами как я е убил тогава? Ами другата?