5 бона гаранция за шофьора на автобуса

При пътния ад на "Тракия" загинаха осем души
Обновена: 17 юни 2011 15:58 | 17 юни 2011 15:55,
57
5 бона гаранция за шофьора на автобуса
Снимка: БТА

43-годишният Светослав Димитров, който беше привлечен като обвиняем за смъртта на осем души при зверската катастрофа на "Тракия", бе освободен под "парична гаранция" от 5000 лева.

"Наблюдаващият прокурор е преценил, че няма нужда от искане на най-тежката мярка "задържане под стража", обясниха за Dnes.bg от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Още по темата

За да определи мярката му, наблюдаващият прокурор е преценил, че не съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление.

Размерът на гаранцията е съобразен с имущественото му положение. 

Dnes.bg припомня, че при катастрофа на автобус на бургаската фирма "Ентуртранс" загинаха 8 души, а 16 бяха ранени.

В най-тежко състояние е 45-годишната Албена Узунова, която е с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота.

Според първоначалния оглед счупена греда на автобуса и 15 см напречен разрез на задна дясна гума са вероятните причинители на катастрофата.

Катастрофиралият автобус е 23-годишен и е минал технически преглед на 8 март, с което му е издадено разрешително, че е годен да извършва превози.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: катастрофата на Тракия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вместо да погнат резака - собственик на фирмата, която оперира с този 23-годишен гробник, те отново заядоха единствено и само шофьора!
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
4oveka da ne e iskal da stane taq tragediq sega toi 6te go otnese
13
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Егати тъпотията. При гръмване на гума с 90-100 км в час трябва да си с голям късмет да овладееш автобуса. Значи шофьора трябва да е нещо като Шумахер за да овладее ситуацията. Това сигурно му е вината, да се справя с технически неизправните и амортизирани части на трошката която кара. Абе да питам ако се скъса примерно кормилната щанга и този автобус на някой завой пресече през мантинелите и се вреже в дървета, пак ли ще повдигнат обвинение на шофьора?
12
1
 
23
 
! Отговори
pppp преди 12 години
Ей тва беше гаранцията на Масларова за милионите.
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
гаранцията е равна на годишната му заплата
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
те тоя е извършил цял атентат бе!
9
0
 
10
 
! Отговори
new koz преди 12 години
Нямам идея как са я определили гаранцията след като още не е изяснено кои е виновен, но важното е че като е по голяма фирма пешка ще бутнат, ако е малка фирма и шефа веднага го заключват, а пътищата винаги са ОК.
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да не е шафнера,да е шофера ,щом няма пари за алчните прокорори и съдии - ВИНОВЕН Е и ще опере пешкира.До тук с равенството пред закона.
7
1
 
38
 
! Отговори
нервна преди 12 години
Ако шофьора не е виновен,значи е виновна компанията превозвач за техн.неизправност.Но понеже компанията превозвач е от обръчите на Аамет ***,и не може да му се барат интересите,значи вината ще я отнесе шофьора.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и прокурори
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бог да прости Българските съдии.
4
2
 
29
 
! Отговори
ЕКО ТЕРОРИСТ преди 12 години
Кой *** е рязнал гумата докато е зареждал човека на бензиностанцията където час след тръгването е спрял за малка почивка?Тия *** и на мен ми бяха рязнали един път на ОМВто на магистралата и понеже съм с РЪН ФЛАТ карам си и изведнъж като се разпадна едвам увладях колата.
3
1
 
37
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
Ъъъъ някой знае ли за какво точно човека дължи тези 5 бона? В смисъл има ли вина за катастрофата или някакво доказателство че той я е причинил?!?5 бона как я изчислихте?!? Точно как го получихте числото някаква разбивка може ли да дадете? Що не е 5001 или 4999.67лв.???
2
3
 
35
 
! Отговори
AnoniMEN преди 12 години
"Според първоначалния оглед счупена греда на автобуса и 15 см напречен разрез на задна дясна гума са вероятните причинители на катастрофата." Абе да ... и смотани журналисти пишите на изуст само... защо тогава ще задържат шофъора, че и 5 бона ще плаща гаранция ако това са вероятните причини за катастрофата !!! ????
1
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами на шефа му каква е гаранцията!!>????!!>!>!!Пак пешка ще изгори.