Носят шоколад на Сумиста в съда

Получил криза при четенето на обвинителния акт по делото "Килърите"
Обновена: 27 юни 2011 22:32 | 27 юни 2011 22:30,
62
Носят шоколад на Сумиста в съда
Снимка: БТА

Петър Петров-Сумиста получи криза по време на делото срещу "Килърите" в Шуменския окръжен съд.  

Само 10 минути след като прокурор Ася Петрова започна да  чете обвинителния акт по делото "Килърите", Петър  Стоянов-Сумиста отново получи криза. На сочения за ръководител  на престъпната група му прилоша и съдебното заседание беше прекъснато за 40 минути. 

Служебният му защитник Георги Иванов, който по-рано днес  заяви, че Сумиста отказва да контактува с него, отиде до близък магазин и му купи шоколад.

Оказа се, че Стоянов трябва да се  подкрепи с десерта, защото кръвната му захар е паднала, заради което му прилошало и получил световъртеж.  Повиканият в съдебната зала фелдшер Борислава  Станишева обясни, шоколадът е бил достатъчен и не се е наложило на Стоянов да се дават медикаменти.

След като съдебното заседание започна в 19.20 ч., един от  адвокатите на частните обвинители направи искане делото да  продължи утре, с мотива, че четенето на обвинителния акт ще  отнеме повече от 5 часа. Служебните защитници и подсъдимите  подкрепиха искането, след което съдът закри днешното заседание.

Иначе по-рано съдът започна разглеждане по същество на делото срещу "Килърите". 

Още по темата

В началото на заседанието адвокатите на подсъдимите напуснаха съдебната зала в знак на протест, след като съдът остави без уважение исканите от тях  отводи на съдебния състав и на неговия председател - съдия  Димчо Луков. Причината за искането беше, че Луков отказа да разреши на  обвиняемите да бъдат без белезници в залата.

 

Петър Стоянов - Сумиста коментира, че има доказателство за задкулисни договорки по делото между изпълнителната и съдебната власт. 

"Цирк, цирк... Страховете на Бойко Борисов и на Цветан Цветанов се отразяват в съдебната зала. В петък е имало среща между Цветанов и госпожа Батанова и госпожа Петрова в грандхотел "Варна". Преценете дали изпълнителната власт не се меси в съдебната. Трябва да бъдем осъдени на всяка цена, до края на месеца преди изборите, това е.  Аз мога да ви дам и флашка от срещата", твърдеше Стоянов. 

Шефът на съда Нели Батанова отрече да е обсъждала с вътрешния министър делото срещу "Килърите”.

 

След напускането на титулярните адвокати подсъдимите бяха представлявани от резервните служебни защитници, които заявиха, че не са имали  време да се запознаят с подсъдимите и да прочетат материалите  по делото, включително и 25-те секретни тома.

Съдът обаче намери техните искания за  неоснователни, защото на резервните защитници е била осигурена  възможност през последния месец да се запознаят с материалите  по делото, включително чрез предоставяне на копия от документи  и поискани от тях доказателства. 

Относно претенциите на служебните адвокати, че не са имали време да се запознаят с  25-те тома секретни материали по делото, съдът потвърди, че е така, защото адвокатите са били назначени днес, но постанови, че те са имали възможност да се запознаят с част от секретните  материали и този довод не е основателен за да не бъде даден ход на делото.

Близо 3 милиона лева е общата сума, предявена с  граждански искове към групата на "Килърите", стана ясно по  време на започналото днес дело срещу Петър Стоянов - Сумиста,  Васил Костов - Кеца, Янко Попов - Туцо, Георги Вълев, Петър  Атмаджов и Райчо Стойнев. 

Най-голям е гражданският иск за неимуществени вреди,  заведен от наследниците на убития шуменски бизнесмен Румен  Рачев. Вдовицата и дъщеря му поискаха чрез адвоката си по 982  хил. лв. от шестимата подсъдими. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: депоКилърите
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сандък му изпратете!
59
0
 
19
 
! Отговори
... преди 12 години
пък и тез лоени сланинести топки.....от плюскане....хич да не е с лебедка трябва да го обръщат
58
0
 
19
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Е, то така е, всеки си плаща за гяволъка, как ще е здрав, това са *** притесненията, няма да се учудя, ако някой от тия вземе, та ритне и камбаната в съда, ама много са ми интересни, де... Като вършеха престъпленията, що не им прилошаваше, що не им се виеше свят?
57
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ СМЕ НАРОД ,един здрав и читав престъпник да не се роди в тая държава!КЕКАВ НАРОД!КАК "СТРАДАХА "МАРГИНИТЕ,КАК се МЪЧЕШЕ С ПАТЕРИЦИ АЛЕКСЕЙ,Е ВИЖТЕ МУРГИНА ЗАЛИНЯ!БОЛЕСТ СЛЕД БОЛЕСТ!Като им се размине и ООООО,ЧУДО !Хромите прохождат!Имам идея да развия поклоннически туризъм-молиш се предТЕМИДА /има статуя във всички съдилища/и ОЗДРАВЯВАШ!
56
0
 
25
 
! Отговори
туту преди 12 години
...луди хора братко...флашка щял да дава, нали си в ареста...то излиза че всички *** имат абонаментен пакет за серия от флашки...супер модерна работа.....ужас
55
0
 
39
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
Да го духа и Сумиста и цялата им банда.На тия огрибки мястото им е в затвора - там да изгният.
54
0
 
21
 
! Отговори
Рецидивиста преди 12 години
Това момче е още ципаче, но няма да е за дълго :)
53
0
 
42
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 12 години
Кви са тия щоколади бе, после да плащам лечението на кариесите на тая ***!!!!!!
52
1
 
39
 
! Отговори
Манафа преди 12 години
На това момче не му трябва шоколад, а вазелин и то цяла бака....
51
1
 
23
 
! Отговори
Ранърса преди 12 години
Ох баткааааа
50
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СВИНЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ
49
1
 
33
 
! Отговори
пандизчия преди 12 години
Дайте го на Ранърса,той ще го излекува.
48
0
 
31
 
! Отговори
ааа преди 12 години
Жалко е, че все още има хора, които "вярват" на правосъдната ни система и защитават откровенните престъпници. Цял народ, цял ЕС и цял свят знае за корумпирания български съд, за двойните стандарти и срастването на престъпността със правораздаването, само облагодетелстваните жумят и викат "не е вярно", не се месете в работата на съда! Когато започнат осъдителните присъди същите хора ще реват, че делата се манипулират! Помнете ми думата!
47
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С тези шоколади ще вземе да напраши някой диабет , после пак разходи за лечение...
46
0
 
19
 
! Отговори
VIAGRA преди 12 години
DA MU DADAT *** I LIVITRA DA MOZE NA SITE DA IM TEGLI PO EDIN *** DETO GO ZASTITAVAT
45
2
 
52
 
! Отговори
makarenko преди 12 години
Ако бяхме нормална държава като тази към която се стремим и драпаме с зъби и нокти,този дебелосерко вече нямаше да е между живите,та камо ли да прави циркове и да яде шоколадчета.
44
21
 
18
 
! Отговори
до 40 преди 12 години
"ХОРАТА"ИЛИ ЕВРОПЕЙСКИТЕ МАСОНИ НИ ОТРЯЗАХА ЗА ШЕНГЕН ЗАРАДИ КРАДЕЦА,УБИЕЦА И ПРЕСТЪПНИКА БОРИСОВ.МАЛКО СЕ СЪБУДИ А СЪЩЕВРЕМЕННО ОТ СЕПТЕМВРИ ДАВАТ НА РУСНАЦИТЕ 5 ГОДИШНИ ШЕНГЕНСКИ ВИЗИ Я ВЗЕМЕТЕ ДА МИСЛИТЕ *** ПРОСТИ....ТАКА ХУБАВО НИ НАРЕДИХА ТЕЗИ МАСОНИ ,ХЕМ НЕ НИ ПУСКАТ ,ХЕМ РУСНАЦИТЕ НИ НАЛАГАТ ВИЗИ И ПРИЯТЕЛИТЕ ВИ АМЕРИКАНЦИТЕ И ТЕ НИ ДИСКРИМИНИРАТ С ВИЗОВ И РЕЖИМ.И МАСОНСКА ЕВРОПА СЪЩО НИ ДИСКРИМИНИРА С ШЕНГЕН...
43
0
 
15
 
! Отговори
nonstop преди 12 години
prilowalo mu bilo.....we ti mine kato na malkoto ku4ence. sprqli rabotata si sadat po uvazitelna pri4ina.....prilowalo mu na wopara.
42
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вазелин да му носят на тоя ***.
41
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За убийството от син на баща му чрез 46 прободни рани с нож-5 годинки пандела, за това, дето Чората пукна от сърце при арест, искаха да дадат по 30 години на полицаите, даже не искаха, ами ги бяха осъдили по всички инстанции, вие си правете сметката за каква съдебна повърня става дума!!!!!! После-що полицията не можела да се справи с престъпността, ми докато полицаите ги разкатават по 10 години по дела и им дават 30 годишни присъди без да са виновни, а на престъпниците-условни и висящи дела- ...