Маргарита Попова не иска предсрочни избори

Промените в съдебната власт трябва да се обсъдят задълбочено
28 юни 2011 16:53,
29
Маргарита Попова не иска предсрочни избори
Маргарита Попова. Снимка: Министерство на правосъдието

Министърът на правосъдието Маргарита Попова заяви, че не иска да има предсрочни избори.

Тя направи изказването в отговор на коментарите, че идеята й за конституционни промени в областта на съдебната власт могат да бъдат извършени само от Велико народно събрание. В интервю за столичен вестник председателят на ВАС Георги Колев попита дали това означава, тя пледира за прекратяване на мандата на Народното събрание.

„Независимостта на съдебната система е в основите на стабилността на държавата, заяви днес Попова. Според нея темата за това как да се структурира Висшият съдебен съвет (ВСС) трябва да се дискутира дълго и задълбочено.

„Няма правителство преди нашето, което в стратегията за реформа на съдебната система ясно да постави нуждата от дебати и разговори за структуриране на ВСС, отговорностите му и функциите му.

Тази стратегия е приета с решение на Министерския съвет и в този смисъл има политическа подкрепа, заяви Маргарита Попова.

Още през тази седмица започват срещи със специалисти по конституционно право, за да се направи преглед на всичко, записано в стратегията. Ще се обмислят промени, с които да се отговори на изискванията на ПАСЕ и на Венецианската комисия, посочи министърът.

Маргарита Попова се ангажира още, че ремонтът на сградата, в която ще се помещават Специализираният съд и прокуратура, ще завърши до края на юли.

Още по темата

Ако дотогава бъдат избрани съдиите, прокурорите и следователите, които ще работят там, те ще могат да започнат работа.

Някои хора са алергични към специализирания съд и към промени в Наказателно-процесуалния кодекс. Изключено е да се мисли, че делата, които ще се гледат там, няма да стигат и до Върховния касационен съд, коментира Попова в отговор на критиките към новото звено.

Относно предстоящия доклад на Европейската комисия правосъдният министър очаква, че той ще представя по-задълбочена картина за работата на всички сектори в съдебната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
В. Петров преди 12 години
И ако се махнем какво ще стане - ще оставим правосъдието на такива *** като теб ли? Ти какво си засвършил - сглобяване на мотики в Пернишкия колеж ли? Кой ти дава право да слагаш под общ знаменател всички хора, завършили най-елитния факултет на на най-елитния университет?!? Да не би да ги познаваш всичките, за да ги считаш за корумпирани и некомпетентни?
27
1
 
1
 
! Отговори
БГ съдия преди 12 години
Присмял се милиционер-топсъдия на БГ-магистрат... Абе тези преподаватели в ЮФ на СУ на какво учат студентите си? А тези в Магнаурската школа-Симеоново? Кой научи зам.шефа на Пернишкия съд да блудства с момиче? А кой учи шефовете на варнински и бургаския адм.съд да вземат рекет в особено големи размери и да фалщшифицират документи? А тези от ВАС да прилапват ОПС-имоти в Приморско? И пазарджишката съдийка да кара кола пияна като казак? Да си вземете студентите и да се махате и вие заедно с тях!
26
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
BCC e kato PARLAMENTA nqma cly4aini xora tam i ne cly4aino i ednite i drygite ca c IMYNITET I NEDOCEGAEMI i MNOGOOOOO DOXODNI <ZA DA NE BARKAT V KAZATA C MEDA,a to ot DANA$NITE IM DEKLARAZII E VIDNO 4E CA NAI BOGATITE i cred tqx NQMA NIKAKVA KORYPZIQ.KAK CTAVA TOVA,ZAKONOTVORZITE CA NI MNOGO DOBRI-RABOTQT CAMO ZA CVOETO BOGATO BADE6TE!
25
0
 
3
 
! Отговори
juris преди 12 години
И от кога, точно съдия Колев има правото да се сопва публично на министър, пък било и Маргарита Попова?! Нали от ГЕРБ са много отворени, реформирани, различни от останалите и т.н.-като са толкова прекрасни, нека да се явят на избори-може и да ги боли от резултатите, но поне няма да ни мъчат с нескопосаните си опити да управляват
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо ново под слънцето. Че кой министър иска предсрочни избори, нали 99% след тях няма да е такъв.
23
1
 
8
 
! Отговори
bulgaro преди 12 години
TOVAE NAI NAGLTA *** NA BG.
22
2
 
4
 
! Отговори
Mature milf maniac преди 12 години
Иска един голям, чепат ***, да му налапа сополивата кратуна или на и отпори разпърпаната катеричка, ама уви няма доброволци, много дръта таз маря и остава само да плямпа, загатвайки, че е добра в минетите с изпопадалите и зъби, но с тез увиснали цици можеш да забравиш за качествена, изцеждаща турска *** :(
21
0
 
5
 
! Отговори
всички сме от село преди 12 години
Цялата ни съдебна система е за ***.Така и така все гледаме към хамериканците ,да вземем да направин и граждански съд като тях.
20
0
 
4
 
! Отговори
AZ PAK ICKAM преди 12 години
AZ PAK ICKAM CADEBNATA CICTEMA DA CE CAMORAZPYCNE.ZQL CVQT RAZBRA,4E E TOLKOVA NEZAVICIMA,4e CA i NAD GOCPOD.BCC E DOKAZATELCTVO ZA NECPOCOBNOCTTA NA CADEBNATA VLACT DA CE IZ4ICTI CAMA OT KORYMPIRANITE.
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че кой я пита какво иска!
18
0
 
9
 
! Отговори
ЕДИН НАРОД ЕДНА СТРА преди 12 години
AMA НАРОДА ИСКА.(ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ)!!!!
17
0
 
3
 
! Отговори
ELEKTORAT преди 12 години
V BG NQMA PRAVORAZDAVANE,A 6YPOBADJANA6TINA.IMA NEDOCEGAEMO V BG-TOVA CA CADIITE,DORI I DA DOPYCNAT QVNA VAKTI4ECKA GRE6KA V CADEBNO RE6ENIE NAD TQX E CAMIQT GOCPOD BOG.NQMA DA CI POPRAVQT GRE6KATA I NIKOI NQMA OT DARJAVNITE INCTITYZII DA GI ZAcTAVI DA POPRAVQT GRE6KATA ZA6TOTO VCI4KI TE v KRAQ NA VCQKA GODONA CI DELQT NAKYP PARI4KI ZA DABRA RABOTA.IMA NEEDNAKVO PRILAGANE NA ZAKONITE,A TOVA OZNA4AVA KORYPZIQ.ZA TAKIVA CLY4AI NE CIGNALIZIRAITE OMBYDCMANA K.PEN4EV I TOI E VI6 CADIQ .
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съдии, прокурори, адвокати, следователи, дознатели и полицаи трябва да се образоват. Ако някой осъди държавата в Страсбург, съдиите у нас дали неправилно решение трябва да бъдат санционирани и дори в някои случаи лишавани от право да упражняват професията си. Не може съдии да променят човешки животи и да останат ненаказани. Кога ще се проверят имотите и банковите им сметки.
15
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ-ери , некомпетентни сте и в правосъдието!Сбогом ГЕРБ! Няма да гласувам за Вас!
14
2
 
7
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 12 години
Ама вие вярвате ли, че тоз троянски кон случайно е сложен там :))))
13
0
 
14
 
! Отговори
електорат преди 12 години
ТЕЗИ ОТ ВАС И ВСС СА ПО ГОЛЕМИ МАФИОТСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ОТВИС И СИК ВЗЕТИ ЗАЕДНО!!!!!
12
4
 
8
 
! Отговори
teo преди 12 години
Бойко и Цецо, махнете този "троянски кон" в правителството Попова!!! Тя вместо да внесе в НС ПРОЕКТОЗАКОН ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПО ВИСШИТЕ ЕТАЖИ, тя Ви носи вода от 9 кладенци за заблуда, че върши нещо, като се занимава с дребни незначителни неща и мноого държавни престъпници са на свобода и недосигаеми от законите!!! НА БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА СМЕЛ И ДЕЙСТВЕН ПРАВОСЪДЕН МИНИСТЪР, а не тази мижитурка и МАША НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ!! ОК?
11
0
 
14
 
! Отговори
смърф софийски преди 12 години
ВАС гледа дела срещу администрацията(вкл. актове на БОЙКО БОРИСОВ)-СРАМ И ПОЗОР ДА ИЗПУКАТЕ НЕЩАСТНИ *** ПОДКУПНИ
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не иска избори, защото вече няма да я огрее министерското място!
9
1
 
15
 
! Отговори
Гербер преди 12 години
Чудя се господа българи как сме живяли 1300 години, преди да го е имало Бойко Борисов?!