Внесоха ново обвинение срещу кмета на Ямбол

То е за превишаване на права и нарушаване на редица законови разпоредби
15 юли 2011 18:46,
22
Внесоха ново обвинение срещу кмета на Ямбол
Кметът на Ямбол Георги Славов. Снимка: Булфото

Четвърти обвинителен акт внесе в съда окръжната прокуратура в Ямбол срещу кмета на града Георги Славов. Този път делото е за чистотата и озеленяването в града.

Обвинението е за превишаване на правата, нарушаване на редица закони и набавяне на облага за частна фирма в размер на 3 489 543,48 лв.

Според прокуратурата в периода януари 2008 – декември 2010 г. Славов е пренебрегнал правомощията на общинския съвет в града и еднолично е назначил за прокурист на общинското дружество „Комуналуниверс“ Иван Божилов.

Божилов от своя страна, по разпореждане на кмета, без санкцията на общинските съветници, е сключил договор с частна сливенска фирма за участие в обществена поръчка за почистване и озеленяване.

Според обвинението кметът на Ямбол е нарушил Закона за обществените поръчки, като не е посочил стойност на дейностите с цел облага на частната фирма „Еко Бул Агро“ ЕООД, като щетите са за близо 1,4 милиона лева.

Частното дружество в разглеждания от прокуратурата период е собственост на съпругата на Радостин Русев, общински съветник от Сливен. Русев е бивш съдружник на Георги Славов в гражданско дружество, печелило обществени поръчки в Сливен.

„Еко Бул Агро“ е и една от фирмите, облагодетелствани от Лечков по делото, гледано в Ямболски окръжен съд. 

Все още не е насрочена дата на заседанията по новото дело срещу Георги Славов, тъй като в момента тече двумесечния срок за запознаване на съдийския състав с материалите по него, съобщи говорителя на Окръжна прокуратура Ямбол Милен Божидаров.

Много вероятно е делото да се гледа в зала след лятната ваканция на магистратите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: ЯмболГеорги Славов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
ямболлия преди 12 години
Няма по-корумпиран кмет от този. Само Лечков се доближава до него, но всъщност те са едно.И *** блок събори за да открадне половин милион.До сега има 5 съдебни и три досъдебни производства.Една присъда на 5 години затвор и една условна за година и половина.Всички са за кражби на пари общо за над 10 милиона.А ГЕРБ отново го издигнаха за кмет.НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА !!!
21
0
 
1
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
na gilotinata dokolkoto znam i tam sa dosta lapachi v toia mizeren smotan grad dosta dobre varvi drogata krajbite i korypciata prostytytkite i minimalnite zaplati diktyvani ot deri beia monio todorov i drygite ot bandata .
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бре, че голямо геройство, да събориш жилищен блок. Няма нищо по-глупаво за хвалене от това да събаряш сгради. Хората в страната тънат в мизерия, защо не построи един нов блок. Да събориш блок, истинска причина за хвалби. Боже какво доживяхме.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кмета не е удобен на властта и мафията защото срути блока на ***!
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
da to4i6 Darjavata tva ne e ot skoro ami ot predi 100 godini
17
1
 
5
 
! Отговори
Българин преди 12 години
3 - пък аз нямаше да разрушавам хъхряшкият блок. Вярно - той е общинска собственост, но вече не ставаше за нищо, разрушаването му струваше куп пари, а нечовеците се разквичаха.Просто щях да оставя те сами да го разрушат... върху самите себе си. Така хем общината щеше да плати само разчистването, хем щеше елегантно да се оттърве от поне стотина паразитиращи ***.
16
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Малко са кметовете (ако ги има), които НЕ вършат безобразия !! Ако законите се прилагат, фъндъкова например трябва да изгние в затвора за непрестанно нарушаване на чл. 6 от Конституцията !!!Но подгониха само кметът на Ямбол, защо ли? Дали не е защото е единственият, опитал са да озапти ***?
15
2
 
5
 
! Отговори
да живее герп преди 12 години
и този ще го осъдят колкото кмета на Сливен. Утре ще бъде сниман с Бат Бойко на плаката на ГЕРБ, на който пише "гарантирано от ГЕРБ", после Цветанов ще каже някоя мъдра мисъл за съда и работите ще се оправят. Явно бандюгите вече имат нов начин за избягване на присъда - записват се в ГЕРБ
14
1
 
6
 
! Отговори
3а3 преди 12 години
Много интересно - хората се скъсаха да критикуват този кмет, който наистина свърши не малко добри неща за Ямбол...Ами върнете предишните 4 поколения кметове бе!! Те си стояха мирно и тихо в кабинетчетата, а някои даже си хванаха и любовници - дали свършили някаква работа за вас това има ли някакво значение??
13
1
 
12
 
! Отговори
Ей анонимньо преди 12 години
Абе пръдльо, бил ли с скоро време в Ямбол??- Това е единственият кмет в ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, който успя да намери някакво решение относно *** (визирам блок 20)- Водопровода: ако не беше той, Ямбол щеше да е разорана нива като Сливен (нищо против Сливен, имам против кмета им)- Конкретно за този случай с ***: Да сте видели смръдливите и мързеливи боклуджийски фирми от Ямбол? Целия град бе като сметище - като не вършат работа, много ясно че ще се търсят фирми, които ще свършат работата
12
0
 
6
 
! Отговори
Ямбол преди 12 години
Хобито на част от общинарите в Ямбол да съдят кмета.Виновен или не-съдът да решва.Но на мен ми е интересно дали,ако бяха включени в евентуални далавери,щяха така да подскачат?Алозунгите от типа ''Да върнем Ямбол на ямболци'',да си ги запазят за близките си,защото май,само те им вярват!
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има ли закони в България ми кажете?!След като тоя герберист си е превишил правата и се е взел за цар - да духа супата(да бъде уволнен) и да си чака делото!Скоро няма да се оправим,щом като се действа по приятелска и роднинска линия...))
10
1
 
2
 
! Отговори
Т.Д преди 12 години
В момента НАЧАЛНИКА на ДАИ-ЯМБОЛ се ползва с вниманието на Безмерския депутат Анастасов, говори се ,че благодарение на него е назначен на това място.
9
0
 
2
 
! Отговори
Ц.П. преди 12 години
За кмета ясно. ЗА НАЧАЛНИКА НА ДАИ ,ако имате информация за корупция,продажби на изпити за водачи на МПС, покровителство на фирми пишете !
8
1
 
5
 
! Отговори
а преди 12 години
Как може кмет с толко обвинения да продължава да заема този пост,какъв морал,каква наглос.....?
7
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 12 години
ЕТО ЗАЩО И НАЧАЛНИКА НА ДАИ-ЯМБОЛ ПОКРОВИТЕЛСТВА ТАЗИ ФИРМА ! ТЕЗИ ДВАМАТА СА ЗА ЗАТВОР ! ТОЛКОВА НАГЛИ ХОРА ПРЕВИШАВАЩИ ПРАВОМОЩИЯ, НО ДАНО КОМПЕТЕНТНИТЕ ОРГАНИ СИ СВЪРШАТ РАБОТА !!!
6
0
 
10
 
! Отговори
ШАШ преди 12 години
Кмете, кметеее, за друго не знам ама много вода имате в Ямбол, бе, *** ви имат 2 млн, лв, неплатена вода но вие не им я спирате. Откъде я вадиш тая вода кмете, от бащиния ти геран ли
5
0
 
5
 
! Отговори
Данчо Лечков преди 12 години
Защо го разкарвате, той ще спечели делото...
4
3
 
9
 
! Отговори
Васко преди 12 години
Изгони ГЕЙБ -спаси Ямбол.
3
2
 
22
 
! Отговори
ФЕН преди 12 години
ЗА МЕН Е ПО ВАЖНО,ЧЕ СЪБОРИ *** БЛОК НА УЖАСИТЕ , И МНОГО СЕ НАКЕФИХ.КОЙ КМЕТ ДО СЕГА Е ИЗВЪРШИЛ ПОДОБЕН ПОДВИГ-НИКОЙ!!!!