Без възражения срещу освобождаването на сочените за рекетьори бизнесмени

Съдът пусна Ангел Дерменджиев и Севделин Минчев поради липса на доказателства
Обновена: 7 сеп 2011 13:04 | 7 сеп 2011 13:04,
10
Без възражения срещу освобождаването на сочените за рекетьори бизнесмени
Снимка: Архив, Булфото

Прокуратурата няма да обжалва решението на Софийския градски съд (СГС), който късно в петък освободи от ареста Ангел Дерменджиев и Севделин Минчев.

Двамата бяха задържани при зрелищна акция на ГДБОП по сигнал за незаконна финансова дейност, натиск над длъжници и изнудване за обществени поръчки и принудително прехвърляне на фирми.

Прокуратурата не възразява срещу това Ангел Дерменджиев и Севделин Минчев да останат на свобода за постоянно, съобщи БТА като се позова на източници в Съдебната палата.

Още по темата

При гледане на мярката им за неотклонение късно вечерта на 2 септември съдът освободи двамата, без да им налага мярка за неотклонение. В мотивите си, съдът изтъкна, че няма доказателства за извършени от двамата престъпления.

Според СГС прокуратурата не е събрала и доказателства за престъпление срещу третия сочен за участник в групата – Красимир Велчев. Освен това липсват данни тримата мъже да са свързани в престъпления.

От използваните в разследването СРС-та дори става ясно, че бизнесменът Пламен Троански, който е подал сигнал срещу тримата мъже, се е заканил в телефонен разговор на Ангел Дерменджиев, че "ще види какво ще му се случи".

Причината е, че Дерменджиев е завел дело срещу Троански за 200 000 евро дълг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
777 преди 12 години
Браво Цецко, браво Бойко
8
3
 
4
 
! Отговори
Pffff преди 12 години
Е кво очаквате като адвокатите им вечерят със съдийте !
7
1
 
9
 
! Отговори
Стефчо- до #7 преди 12 години
Ано ,чувал ли си думата "ирония"? Целият коментар на Ст.Колева иронизира съдиите: "Ние не можем да осъдим някои без доказателства - не е хуманно, а всички ние сме хуманни хора с черни тоги". Тя направо се подиграва: тези с черните тоги са "хуманни хора" ??!! Плащаш си, пускат те , не си плащаш, гниеш в затвора! Върхът на будалкането е изразът: Ако имахме труп можеше да дадем условна присъда от 1 година с 3 години изпитателен срок....но така без доказателства просто не е сериозно, а ние сме сериозна институция! Не зная сериозен съдия при наличие на труп да осъжда условно; лошото е, че повечето съдии станаха несериозни и при повече и по-едри финикийски знаци насреща, затварят очинте си. Та дори един коментиращ препоръчваше високо над Съдебната палата да издигнат плакат Приемаме поръчки всякакви. Разбираш за какво става въпрос
6
1
 
5
 
! Отговори
Ано преди 12 години
И това нормално ли е ? "Ако имахме труп можеше да дадем условна присъда от 1 година с 3 години изпитателен срок...." Трябва да има труп, за да дадете условна присъда?
5
2
 
8
 
! Отговори
един от съдийте преди 12 години
Как да е нямало възражения, аз имах възражения, исках подкупът ми да е двойно по-голям.
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
отбиваме номера, симулираме дейности, вдигаме пишилки всякакви, а много добре ни е ясно що не стигат до затвора... нито полицията има интерес да събере читави доказателства, нито прокуратурата да защити тезата си, пита се що само съда плюят всички ? не че принципно няма за какво, но те са следващата инстанция, ако предните 2 си вършат работата както си му е реда, няма да има и плюнки.. значи някой няма интерес просто (или има, материален !?!?)
3
1
 
17
 
! Отговори
Наивник преди 12 години
Парица царица Защо ли изобщо има такива нескопосани акции
2
2
 
12
 
! Отговори
BRAVOOO преди 12 години
SEGA PA 6TE IMA TRUPOVE PO ULICITE --BRAVO NA SADIITE--LO6O E CHE GOCE SI OTIVA
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е кви възражения?! То нали си беше само ПР?!