Обвиниха шофьора, помел 6 деца в Симеоновград

Ако бъде признат за виновен, Данаил Георгиев ще лежи от 5 до 15 г.
Обновена: 30 сеп 2011 14:06 | 30 сеп 2011 14:03,
114
Обвиниха шофьора, помел 6 деца в Симеоновград
Данаил Георгиев се придвижва с патерици, придружен от майка си. Снимка: Булфото

Шофьорът, който навръх Великден в Симеоновград причини катастрофа, която отне живота на шестима младежи и рани други двама, от днес е с повдигнато обвинение.

23-годишният Данаил Георгиев ще отговаря пред съда за извършено от него пътно-транспортно произшествие след употреба на алкохол, при което по непредпазливост е причинил смъртта на шестима младежи и е ранил други двама.

Ако Данаил Георгиев бъде признат за виновен, го грозят между 5 и 15 години затвор.

В рамките на предварителното производство 23-годишният шофьор е казал, че няма спомен от деня на катастрофата.

Данаил е заявил, че не той е карал автомобила във въпросната нощ, а братовчед му Живко, който е обвинен в това, че е предоставил автомобила си на пияния Данаил.

"Експертизата и гласните доказателства сочат, че именно Данаил е управлявал колата", заяви наблюдаващият прокурор Павел Жеков.

Още по темата
24 апр 2011 18:18
502

Той допълни, че обвинението се повдига 5 месеца след катастрофата, тъй като това време е било нужно да бъдат изготвени всичките 21 експертизи по случая.

Dnes.bg припомня, че жестоката катастрофа стана на 23 април в Симеоновград минути преди Великден.

Яница, Гошо, Красимир, Евгени, Мелин и Трифон бяха прегазени от "Опел Вектра", шофиран с несъобразена скорост от 23-годишния Данаил Георгиев.

Водачът загубил контрол над колата, ударил се е в железобетонен стълб, след което качил возилото на тротоара, където помлял групата пешеходци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
1
 
! Отговори
kiro преди 12 години
ako bade priznat za vinoven ekati tapato zaglavie
52
3
 
14
 
! Отговори
Сандо преди 12 години
Каква доживотна присъда?! Родителите на убитите, братята и сестрите им, приятелите... ще плащат данъци от които тоя *** ще живее. На топло, на светло, нахранен, облечен. Като го гледам, вероятно и сексът в затвора ще му хареса.Аз не искам, да му плащам! Някой иска ли?А за един патрон бих си дал всичките джобни..
51
3
 
27
 
! Отговори
leketo преди 12 години
ПРИЗНАВА СЕ ЗА ВИНОВЕН ПОДПИСВА СПОРАЗУМЕНИЕ. ПОВЕЧЕ ОТ 5 г ЗАКОНА НЕ ПОЗВОЛИЯВА. 4 И 11 месеца .НА 2 5 ПРАВО НА ПРЕСРОЧНО . СЛЕД МАКСИМУМ 3 г Е ВЪН .ТАКЪВ Е ЗАКОНА.
50
1
 
26
 
! Отговори
хк преди 12 години
трябва да лежи 8 пъти по 15 години, най-малко!
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
33, надявам се правиш разлика между Южна и Западна Европа. Все пак, Италия никога не е била част от втората!Има голяма разлика между манталитета и народопсихологията на населението в страните от Южна Европа и онези от Западна. А, и в правосъдните им системи.Колкото до кочините - прав си, имало ги е, има ги и ще ги има навсякъде. Проблемът винаги се е свеждал до наситеността им в ежедневието на обикновения човек. А поради "некои саображения" и специфики, в Южна и ЮИ Европа то е константа.
48
2
 
7
 
! Отговори
horus преди 12 години
Абсолютно съм съгласен с 44. Страно обаче как подобна *** винаги се оказват "много добри, ученолюбиви деца, пълни отличници..." . На 23 да се натряскаш като прасе и да убиеш толкова млади хора и какво 4 години затвор ! И то въобще не е сигурно че ще ги получи. Въобще няма да се изненадам ако получи условна - веднага ще кажат че не той, лошите пътища са виновни естествено !Е..СИ ДЪРЖАВАТА, Е..СИ ЗАКОНИТЕ !
47
2
 
25
 
! Отговори
iMunch преди 12 години
Пораснаха сами децата на Прехода. От много преход не остана време на родителите им да ги възпитат. На 5 едно ще поздрави на улицата, ще ти направи място в автобуса. Половината не могат да се изразят, говорят с по 500 думи в ежедневието си, камо ли да пишат правилно. Ей това е бъдещето на България ... сиреч никакво!
46
2
 
5
 
! Отговори
philip преди 12 години
za edin 4ove6ki jivot davatn po malko ot godina,tova e naplano nepriemlivo za 6-ste du6i po 30 god stavat 180 godini zatvor trqbva da go groZqt toq ne6tasten glupak
45
2
 
23
 
! Отговори
съгласен преди 12 години
Няма как да съм по-съгласен с 31. Караш пиян и съзнателно рискуваш живота на околните - това си е умишлено убийство
44
1
 
9
 
! Отговори
Съдия Съдиев преди 12 години
Искате ли да знаете какво ще отсъди колегата? Затвор 5 години, присъда под минимума. Обвиняемия ще се признае за виновен, с чисто съдебно минало е, 15 свидетели и адвоката му ще докажат, че е добро и ученолюбиво момче. В затвора ще работи и ще му се броят 2 отработени за 3 излежани. Ще бъде на свобода след 4 години.
43
1
 
9
 
! Отговори
Anon преди 12 години
15 години за 6 човешки живота, отнети от глупост е гавра с паметтна на загиналите. За пет... не мисля, че има дума, способна да опише ситуацията. (Ако го осъдят на 5 години затвор: за всеки убит ще лежи по 10 месеца... като се смята, че е шофирал пиян, тест умишлено убийство!)Живеем в 21 век. В Европа сме, не в Африка. Пишем се за европейци.
42
0
 
16
 
! Отговори
bizcocho преди 12 години
"го грозят между 5 и 15 години затвор." - грозят? Че то това си е като осиновяване на маминото детенце! Това са 6 прекъснати младежки живота!!! И като за капак, продължава, защото се чувства много отговорен и виновен, да лъже!"е заявил, че не той е карал автомобила във въпросната нощ," Той тези, които изготвят експертизите да не мисли, че са с негово ниво образование? Хем виновен, хем нагъл!
41
7
 
1
 
! Отговори
,,,,,,,,,,, преди 12 години
браво на коментар 17,едно допълнение само дали тези родители нечакат само обезщетението,пари пари и пак пари !!! Голям родител голям баща ако ти е единственото дете,което си имал и си загубил заради някой *** защо си стоиш и чакаш какво правиш бе ***-отивай и го убивай...... или парите са важни а///////////
40
0
 
17
 
! Отговори
хриси 22 преди 12 години
Ако го осъдят на 6х15г, това горе- долу ще е справедливо, но и до живот пак става.
39
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
то така е по-добре за децата .Дето ще се мъчат да живеят в тоя *** ***...
38
0
 
13
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
180 км/ч и чалгата = ............ вие кажете!
37
0
 
27
 
! Отговори
До Данаил преди 12 години
Момче, ако четеш това, моля те отиди в някоя телевизия, излез и кажи поне едно СЪЖАЛЯВАМ на родителите на децата, защото ти уби не само децата, но и родителите им. Покажи поне малко ужавение, не се оправдавай защото това, което направи няма връщане назад, но поне можеш да изразиш малко съжаление и уважение!
36
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
5-15г???За 6 човешки живота?***.
35
0
 
11
 
! Отговори
Ууууу преди 12 години
За тоя *** до живот или Смръттт
34
1
 
17
 
! Отговори
електорат преди 12 години
АКО СЪМ БАЩА НА НЯКОЙ ОТ УБИТИТЕ ДЕЦА ЩЕ МУ ОТРЕЖА И ДВЕТЕ РЪЦЕ!!!!