Година затвор за апаша, свил аудито на дядо Николай

Ученикът Николай Якимов извърши кражбата през май
21 окт 2011 12:33,
139
Година затвор за апаша, свил аудито на дядо Николай
Луксозното Ауди на дядо Николай. Снимка: Булфото

Една година затвор получи Николай Якимов, който задигна лъскава лимузина на пловдивския митрополит Николай и опита да открадне други два автомобила на владиката.

Пловдивският районен го призна за виновен, че е извършил това престъпление повторно, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друга такава кражба.

Николай Якимов е от Велинград, ученик в 11-и клас. Осъждан е до момента два пъти за кражби. През месец май пристигнал в Пловдив.

Още по темата

Тъй като бил безработен и нямал доходи, решил да извърши кражба. Минавайки по ул. "Станислав Доспевски", той видял, че дворната врата към улицата на №20, където се намирал домът на митрополита, е отворена, а в двора са паркирани няколко леки автомобила, сред които и задигнатото „Ауди А8”, на стойност 62 хиляди лева.

Подсъдимият отворил входната врата на митрополитския дом и взел от шкафчето четири връзки с ключове, съответно за аудито, както и за паркираните в двора БМВ и "Мерцедес" и за микробус "Форд Транзит", както и ключа за входната врата на дома. След това се опитал да запали с автомобила и да потегли с него.

В същия момент обаче той бил забелязан от свещеника Георги Димитров, който отговарял за администрацията на митрополията.

Крадецът обяснил на свещеника, че ще излиза с автомобила. Той обаче се усъмнил и отишъл да пита монахините, а през това време крадецът задигнал лъскавото возило.

"Подсъдимият се призна за виновен и между него и Районната прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда", съобщи за Dnes.bg говорителят на Съдебната палата Марияна Кирезиева.

Споразумението за една година затвор влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
31
 
! Отговори
Discovery преди 12 години
А бе може ли бе... за крадне автомобил 1 година затвор, а оня Ставийски и оня Йоско ли е какъв е... дето погубиха два живота... условна... е как сега да го мисля..., значи по-добре да го бутна попа, ама да се напия преди това и после да му открадна колите... по леко ще ми се размине...
11
1
 
21
 
! Отговори
Поп Богомил преди 12 години
Църквата/църквите(православна, католическа, протестантска) отдавна са се отцепили от Християнството. Християнството и Църквата са две различни неща. Къде остана поста и молитвата, какъв е този лукс? Що за религиозни ценности са това?
10
0
 
21
 
! Отговори
osata преди 12 години
Зная от изявления, че църквата ни е много бедна и няма пари... а с какво са купени тези суперлуксозни возила, че са и няколко? Вместо с излишно похарчените пари и луксозния живот на митрополита /и само той ли?/, би могло да се помогне на много бедни и болни самотни хора или да се изграждат параклиси примерно, да се реставрират и поддържат църквите ни. Служители на Бога? Не - на себе си!
9
0
 
38
 
! Отговори
малей преди 12 години
и аз искам да съм митрополит още сто години трябва да работя, за да си купя кола като тази
8
1
 
51
 
! Отговори
попадията преди 12 години
Исусе Христе, слез да ги видиш твоите служители как скромно живеят :)
7
1
 
18
 
! Отговори
EL преди 12 години
Kakvi sa tezi avtomobili?!!!Kradci!!!Tova e kato avtomobilnoto izlojenie vav Frankfurt na Main!!! Sram!!!Tova sa Bojii slujiteli!!!
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а за *** кога ще има затвор?***...триабжа военен режим и първия ден *** всички садии и прокурори и всякакава съдебна ***...да се започне начисто
5
0
 
2
 
! Отговори
Кратун преди 12 години
toross.blog.bg/politika/2011/05/12/vladikata-ludoto-kole-i-maumar-slavcho-medicinata-e-bezpomos.746001
4
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е защо така, с този млад мирянин? Няма ли дядо боже и дядо николай да простят на блудният син?
3
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мдаа, обаче за *** с десет висящи присъди за кражби и грабежи няма затвор.
2
1
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доста добри коли има този свят и духовен човек! :)) Духовното си е духовно, ама и материалното не е за изпускане. Този ли беше дето ходи с ролекси, ланци и мажоретки? Спрягат го и за бъдещ шеф на ген щаба на българската православна църква.
1
1
 
16
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Да му прости...