Адвокати по "Килърите" викат в съда Цветанов

Министърът обаче не беше призован за разпит
22 ное 2011 17:00,
18
Адвокати по "Килърите" викат в съда Цветанов
Петър Стоянов-Сумиста под полицейска охрана. Снимка: архив, Булфото

Адвокатите на подсъдимитe по делото "Килърите" поискаха съдът да изслуша вътрешния министър Цветан Цветанов.

Поводът бяха думите на МВР шефа, че има съдии, на които няма доверие. Министърът даде пример с делото "Килърите", което по думите му трябвало да се наблюдава от Висшия съдебен съвет.

Предложението министърът да бъде извикан в съдебната зала беше направено от адвокат Лъчезар Таков, който защитава бизнесмена Георги Вълев, смятан за поръчител на две убийства. 

Според Таков Цветанов би трябвало да отговори дали е осъществявал контакт с някой от членовете на съдебния състав и какво има предвид с желанието си за поощряване на съдебния състав.

Прокурор Стефка Якимова възрази с аргумента, че показанията на министър Цветанов с нищо няма да допринесат за изясняване на факти от делото.

Адвокат Анатоли Дочев пък призова председателят на съдебния състав от Шуменския окръжен съд съдия Димчо Луков сам да си направи отвод като гаранция за независимостта на съда.

Подсъдимият Петър Стоянов-Сумиста изтъкна, че с поведението си министър Цветан Цветанов показва, че знае много за делото "Килърите".

След 15-минутна почивка съдът обяви, че оставя без уважение искането за разпит на МВР-шефа.

"Изказвания на длъжностни лица, на журналисти в медиите и други, са без значение за състава на съда. При вземането на решения той се ръководи само и единствено от вътрешните си убеждения", аргументира определението си съдия Димчо Луков.

Още по темата

По-рано адвокатите по делото Марин Марковски, Димитър Марковски и Божидар Георгиев, които защитават подсъдимия Райчо Стойнев, както и резервният му защитник адвокат Анатоли Дочев, отнесоха глоби от по 1000 лева заради това, че с отсъствието си са възпрепятствали подновяването на заседанието по делото. 

Подсъдими по делото са Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Кеца, Янко Попов-Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев. Сумиста е обвинен като ръководител на престъпна група за убийства, телесни повреди и палежи.

Групата отговаря пред Темида за организирането на три убийства – на бизнесмена Борислав Георгиев, на великотърновския адвокат Петър Лупов и на шуменския бизнесмен Румен Рачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
asen преди 12 години
lele tova e vazmojno samo v Bg nikade drygade che sa advokati tarikati tova e qsno dori na slepcite,zatova dori Francia sled kato osadi dvamata ybiici po deloto Borilski balgarskia sad gi pysna i sled kato se vdigna shym togava obrazyvaxa 2delo.Kakvo shte slyshame chervenite smradlivi tvari no neka sega da treperiat i revat neka da vidiat kakvo e a za nashto pravosadia prosto niama smisal da se govori tova sa nai golemite prodajnici bili nezavisimi smiax
17
4
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 12 години
до 16 - хайде да закрием професията адвокат /това дори бай Тошо не е посмял/ и да осъждаме всеки, за който цецо каже, че е престъпник - няма доказателства, няма съд и така ще спастим средства на бюджета, за да има за турската фирма строяща магистрала Тракия и тогава ще живеем в Рай, така ли?... мнооооого *** народ ей. В Европейската конвенция за правата на човека има изричен текст за нарушение, когато длъжностно лице от правителството посочи се изкаже по неприключило дело... у нас е диктатура.
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Адвокати тарикатиринат пари с лопатиблагодарение на тяхпрестъпността се увеличавав горката ни държава. Заедно със съдауреждат свободатана педофили и убийци -престъпници на коитотова им е занаята!При всяка забележка реватче независим е съдъта престъпленията се множат
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На адвоката това му е работата, ако иска да вика и Обама. "Подсъдимият Петър Стоянов-Сумиста изтъкна, че с поведението си министър Цветан Цветанов показва, че знае много за делото "Килърите" - оставаше и да не знае, тогава защо ще е министър. До тук само клюки...
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
викат го,защото има чести срещи с сумиста....дали е случайно0...
13
2
 
3
 
! Отговори
Коко преди 12 години
Управляващите ограничиха влаковете и в момента режат локомотиви. ***, що не се размърдате и не казвате нищо. Приятелската мрежа носи повече информация от вас. Колко печели герб и боко от предаването на бдж-то за скрап? Защо се ликвидира бдж-то? Защо влака Русе- София е с 1 вагон ?????
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Окупирай българския съд.
11
4
 
10
 
! Отговори
до 10 преди 12 години
Абе селянин какво общо има с БДЖ Цветанов,трай си че ръсиш тъпотии
10
5
 
19
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Цецо пръча го търсят стачниците от БДЖ да му разтрият миризливия ***.Само ,че той се е скрил като мишок и се ослушва.
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и за кво им е да се изказва ? така или иначе не я умее тая работа, кой знае какъв бисер би излязло от едно такова обяснение пред съда и не е ясно кого пак ще натопи Цв.Цв.- те затова не го щат там
8
0
 
19
 
! Отговори
9689 преди 12 години
Ако наистина са виновни да ги осъдят.Ами ако са плод на въображенията на шестака-човека с богатите тъстове.Помните ли как ни излъгаха за апартаментите.Ами тази Якимова,всичко около нея е чисто.Въпроси много,доказателства калпави а контрабандата на акцизни стоки не спира.
7
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Целият български съд е за зад решетките, те са закрилници на тези престъпници!!!!!!!!
6
16
 
7
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 12 години
На Гоце хората и в ареста си ги хранят яко. Ама не остана............
5
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОЯ ДЕБЕЛАК НЕ ОТСЛАБНА ЛИ МАЛКО В АРЕСТА???
4
7
 
5
 
! Отговори
Шапшал преди 12 години
Еееиии ,къв е тоя сладур с бенката?
3
10
 
29
 
! Отговори
Садул преди 12 години
Ам Цвъко защо е свидетел ами не на посъдимата скамейка да се изцвъка!?
2
10
 
20
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Добре ,че не го уважиха ,че ония *** министъра кой знае какви щеше да ги изака?
1
4
 
8
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Много сте закъснели искането е отхвърлено отдавна.