Пуснаха адвокат Велков, хванат с белязаните 20 бона на Японеца

"Не се признавам за виновен. Не съм заплашвал Кирил Киров"
10 дек 2011 08:45,
94
Пуснаха адвокат Велков, хванат с белязаните 20 бона на Японеца
Адвокат Николай Велков. Снимка: Булфото

Късно снощи, без мярка за неотклонение, от ареста излезе адвокат Николай Велков, обвинен за заплаха за убийство и измама. Това реши Софийският районен съд.

Юристът, чието име се свързва с Кирил Киров - Японеца беше задържан с белязани 10 хиляди евро.

Обвинението твърдеше, че Велков е поискал парите от Кирилов, за да оттегли жалба за побой срещу него, която беше подал в районната прокуратура в София.

Адвокатът се беше оплакал, че Кирилов го е пребил. От своя страна Кирилов пък подал сигнал в прокуратурата за това, че е изнудван и така Велков беше задържан преди дни.

Веднага след решението на съда, Николай Велков коментира, че "има правосъдие" и обясни, че парите е взел като обезщетение по извънсъдебно споразумение, за да не се конституира като граждански ищец по делото срещу Киров.

"Не се признавам за виновен по така повдигнатите ми обвинения. Не съм извършил абсолютно никакви престъпления. Не съм заплашвал лицето Кирил Киров и това става ясно от логиката на обяснението, което дава самия той. Не смятам, че той е бил уплашен от мен след като самият той твърди, че е осъществил срещи с мен и и те винаги са били по негова инициатива. Аз не съм му звънял по телефона, тъй като не го знам. От жертва се превърнах в обвиняем", заяви той пред магистратите.

Още по темата

Решението на районния съд може да бъде протестирано пред по-горна инстанция.

Преди близо две години адвокат Николай Велков беше арестуван при операция "Октопод", по която бе задържан и Алексей Петров – Трактора.

Впоследствие прокуратурата сне всички повдигнати срещу него обвинения, а Велков бе пуснат от съда срещу гаранция от 20 000 лева гаранция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
11
 
6
 
! Отговори
чичо Митко преди 12 години
Българина е уникална порода. Дори и сниман с камера, записан със СРС-та, с 20 свидетеля който всичко са видели и чули, той пак ще каже: "Не се признавам за виновен."Чакайте после оправия от такова проклето, лъжливо и крадливо племе. После политиците били виновни, че сме перманентно зле. Ми не са. Ето този също е част от системата, от най-важната система - съдебната, а е пълен ***. А и самите ние - вечно да минем метър, да заобиколим закона, да бутнем рушветче където можем...няма какво повече да се разсъждава, всичко е ясно. Манталитета никога няма да ни позволи да излезнем от Ориента и да станем европейци, за съжаление.
51
13
 
7
 
! Отговори
СУПЕРГЕРБ преди 12 години
ВСЕКИ ПРЕСТЪПНИК КАТО ТОЯ НА СНИМКАТА Е ГЕРОЙ ЗА СТАНИШЕВАТА И ГОЦЕВАТА БАНДА
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
46Дааа! От разграбването на последната мандра от ***, пазени от МВР, си пролича чий електората са те:)) За Ангел от Катуница МВР охрана не осигури, но за Цар Киро *** осигуриха 300 заптиета! Вижда се чии електорат са ***:))))
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"По-добре --ТЕ ,отколкото ---20годишните ---ТЮФЛЕЦИ С НАСЛЕДСТВЕНИЯТ ----СКАПАН ПРЕХОД !"Щом ги харесваш, премести се във Филиповци или Столипиново, живей си живота така, както каза че ти харесва, и освободи българите от присъствието си.
48
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Ако върнем лентата назад/съвсев малко назад/,се видя ,как 20 годишните управници са отгледали ---крал Кирил Рашков ,Киро японеца и подобни ,като са -----ПРОДАВАЛИ -----БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРСКОТО !"Ти си гледай назад, аз гледам какво става в момента и какво ни очаква. Тия мутри служат на ГЕРБ в момента. Не че е неочаквано мутрите да служат вярно на парития водена от мутри.
47
9
 
3
 
! Отговори
дУ 43 преди 12 години
По-добре --ТЕ ,отколкото ---20годишните ---ТЮФЛЕЦИ С НАСЛЕДСТВЕНИЯТ ----СКАПАН ПРЕХОД !
46
8
 
7
 
! Отговори
ДО 42 преди 12 години
*** са електорат на БСП от 1944г .Много си малък та не помниш !
45
1
 
6
 
! Отговори
до 43 преди 12 години
Ако върнем лентата назад/съвсев малко назад/,се видя ,как 20 годишните управници са отгледали ---крал Кирил Рашков ,Киро японеца и подобни ,като са -----ПРОДАВАЛИ -----БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРСКОТО !
44
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой хора все още не могат да направят разлика между правителство и съд!!! Съжалявам ги направо.
43
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Киро Японеца и Кирил Рашков. Два верни труженика на ГЕРБ!Скоро ще са и във вашият дом!
42
1
 
17
 
! Отговори
EEEEEEEEEX преди 12 години
А БЕ ТО ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА ГЕРБ СА *** - Е ЗАТОВА ДЪРЖАВАТА ЗА ТЯХ Е МАЙКА , А ЗА БЪЛГАРИТЕ МАЩЕХА .......................МИ В КРАСНА ПОЛЯНА НА ИЗБОРИТЕ БАЙ *** ПОД СТРОЙ И ДАЖЕ СЕ ПРИВИКВАХА ПО ТЕЛЕФОНИТЕ - ИМАШЕ СИ ОТДАЛНА СЕКЦИЯ С ОГРОМНА *** ОПАШКА ЧАКАЩИ .............. Е ТЕ ЗАТОВА КИРО ГО ОБИЧАТ И БОКО И ЦЕЦО
41
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ в действие! Първо те бият, после те набеждават за престъпник, арестуват те така че всички да видят, лепват ти петното по телевизията, след това тихичко те пускат и те оставят да убеждаваш околните, че не си бил престъпник!
40
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
35Герберите защитават такива като Киро Японеца! Този беше пребит от него, ама за герберите истината не е от първостепенно значение! За ГЕРБ жертвите винаги са виновни!
39
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На Цвъцко и Боцко оперативната комбинация пак се провали!
38
0
 
3
 
! Отговори
циганин бълг граждан преди 12 години
Ваша си е държавата - оправяйте се .
37
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вижте сега - трябва да погледнем малко по-патриотично на нещата!Киро Японеца е ***,а не българин,а адвокатът е българин,затова той-адвокатът е с правото си,да взема пари от ***!Когато има конфликт - както в случая,между българин и ром,то правото при всички положения,без значение какво е извършил българина,трябва да е негово!Това дори трябва да се напише в учебниците по право,за да няма спор в подобни случаи занапред!
36
2
 
12
 
! Отговори
едмон рустан преди 12 години
ПЪЛНИ ГЛУПУСТИ. ЧЕ КАКЪВ ПОДКУП Е ТОВА ,ПРОСТО СПОРАЗУМЕНИЕ МЕЖДУ ДВЕ МУТРИ.НО ЕДНАТА СИ Е ЗЛАТНАТА КОКОШЧИЦА НА ВЛАСТА АДРУГИЯТ СИ ОТ ОТСРЕЩНИТЕ МАФИОТИ. ЩОМ Е НА ТРАКТОРА ПРИКАЧВАЧ-имаше едно време такива работници със тракториста без хидравлики при старите трактори,пущат и вдигат плуговете със лост на ръка,ЧЕ ЩЕ ЯДЕ ГОЛАТА ОПАШКА, ЩЕ Я ЯДЕ,АМА ПОНЕ ГО ИЗПИПАЙТЕ БЕ ЦВЪКИ.СМЯХ.И ЖУРНАЛИТЕ ПИШАТ ЛИ ПИШАТ И РЕЗИЛИ И ПРОСТОТИИ.ИЗНУДВАЛ ЗА ПОДКУП,ЧЕ КИРЧО И ТОЙ ЛИ Е ДЪРЖАВАТА А? *** КАРАЙ ..........
35
3
 
32
 
! Отговори
Лелее преди 12 години
Ей обаче медиите наистина са настъпени! Велков изобщо не е сълзица, но го гледах преди седмица по Канал 3, подут и изпочупен от същия Киро Японеца, който го е опердашил в ресторант. Ама за това нищо никъде не се каза... А сега Кирчо, понеже е от нашите се опитва да натопи адвоката на другите, дето не са наши... Мутренска държава, с премиер мутра, МВР министър- физкултурник и безброй *** наоколо...
34
12
 
7
 
! Отговори
Сокол преди 12 години
Ахх, горкичкият невинен адвокат...това прозвуча като оксиморон:))
33
9
 
34
 
! Отговори
БЕЗСРАМИЕ И РЕЗИЛ преди 12 години
ГЛЕДАХ КЪСНОТО!? ЗАСЕДАНИЕ НА СЪДА И ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА АДВОКАТ ВЕЛКОВ.ПЪЛЕН РЕЗИЛ ЗА ПРОКУРАТУРАТА СЪС СКАЛЪПЕНОТО ОБВИНЕНИЕ.ОКАЗА СЕ,ЧЕ ВСИЧКО Е ПЪЛНА ЛЪЖА И ЗАБЛУДА ЗА ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА ТОЗИ ПАСКВИЛ.НИКАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА СРЕЩУ ВЕЛКОВ, НИКАКВИ.ДОРИ НЯМА ПРИСЪДЕНА МЯРКА ЗА НЕОТКЛОНЕНИЕ. ДОРИ НЕ Е ИМАЛО ДАВАНЕ НА ПАРИ, А САМО СПОРАЗУМЕНИЕ.ВСИЧКО Е ЛЪЖА ПО ЦЕЦОВА ПОРЪЧКА,ПОД БОЙКОВА ДИКТОВКА.ДЪРЖАВАТА НАЧЕЛО С ТЕЗИ НЕДОРАЗУМЕНИЯ И АМЕРИКАНСКО ПОКРОВИТЕЛСТВО ТАЙНО И ПОЛЕКА СЕ ФАШИЗИРА.ХОРА БДЕТЕ.