Пуснаха адвокат Велков, хванат с белязаните 20 бона на Японеца

"Не се признавам за виновен. Не съм заплашвал Кирил Киров"
10 дек 2011 08:45,
94
Пуснаха адвокат Велков, хванат с белязаните 20 бона на Японеца
Адвокат Николай Велков. Снимка: Булфото

Късно снощи, без мярка за неотклонение, от ареста излезе адвокат Николай Велков, обвинен за заплаха за убийство и измама. Това реши Софийският районен съд.

Юристът, чието име се свързва с Кирил Киров - Японеца беше задържан с белязани 10 хиляди евро.

Обвинението твърдеше, че Велков е поискал парите от Кирилов, за да оттегли жалба за побой срещу него, която беше подал в районната прокуратура в София.

Адвокатът се беше оплакал, че Кирилов го е пребил. От своя страна Кирилов пък подал сигнал в прокуратурата за това, че е изнудван и така Велков беше задържан преди дни.

Веднага след решението на съда, Николай Велков коментира, че "има правосъдие" и обясни, че парите е взел като обезщетение по извънсъдебно споразумение, за да не се конституира като граждански ищец по делото срещу Киров.

"Не се признавам за виновен по така повдигнатите ми обвинения. Не съм извършил абсолютно никакви престъпления. Не съм заплашвал лицето Кирил Киров и това става ясно от логиката на обяснението, което дава самия той. Не смятам, че той е бил уплашен от мен след като самият той твърди, че е осъществил срещи с мен и и те винаги са били по негова инициатива. Аз не съм му звънял по телефона, тъй като не го знам. От жертва се превърнах в обвиняем", заяви той пред магистратите.

Още по темата

Решението на районния съд може да бъде протестирано пред по-горна инстанция.

Преди близо две години адвокат Николай Велков беше арестуван при операция "Октопод", по която бе задържан и Алексей Петров – Трактора.

Впоследствие прокуратурата сне всички повдигнати срещу него обвинения, а Велков бе пуснат от съда срещу гаранция от 20 000 лева гаранция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
13
 
! Отговори
Съдията преди 12 години
То ако почнем колегите си да вкарваме в ареста, накъде отива тая държава....Човека адвокат, а те никога не лъжат и му имам вяра, да не е *** милиционер...Трай коньо на зелена тревица, преди 10 дена взех 13-та заплата и сега ще го черпя адвоката една ракия. Пак ще кажем, че МВР са некадърници и едно категорично, необоримо, неопроверживомо доказателство не могат да съберат...като на пример видеозапис на 3D на престъплението, да не сме по- прости от кибиците в киносалоните, а???Бас баят съдия!!
31
1
 
29
 
! Отговори
мравка преди 12 години
Гледахте ли снощи по канал 3 как от 22 г.управляващите ни престъпници държат държавните пари в часни банки с лихва до 1.5 процента,банките отпускат кредити с тези пари с лихва 12 процента.Печалбата за банките е огромна.Тази печалба предполагам че се дели 50 процента за банката и 50 процента за тези които са на влас.
30
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мъж участва в голф турнир. По някое време топката му стига съвсем до едно блато. Отива при нея и вижда една жаба. тя му проговаря с човешки глас:- Вземи ме със себе си, сложи ме в джоба си и ще спечелиш турнира.Мъжът така и направил. По време на играта тя му давала ценни съвети и той спечелил.После тя го помолила да вземе стая в луксозен хотел, да поръча шампанско и хайвер, и да я целуне.Мъжът наел стая, поръчал шампанско, хайвер и целунал жабата.В този момент се чуло гръм и жабата се превърнала в прекрасна 15 годишна блондинка с разкошна фигура."Ето така непълнолеттното момиче се оказало в стаята на клиента ми" - завърши своята реч адвокатът.
29
3
 
9
 
! Отговори
честни сини очи преди 12 години
Може ли тези честни сини очи да лъжат?
28
0
 
20
 
! Отговори
до 20 преди 12 години
Парадокс! Как един път за толкова години не заключиха мафиота ром с белязани пари.Със сигурност за да не го закачат доста подкупи е давал и продължава. --------------------------------------------------------------1. *** дава подкупа, той не го взема,2. *** са по-малко зависливи, от там и по-малко предатели, затова миризливковците започнаха да ни бутат в малкия си джоб
27
8
 
12
 
! Отговори
Юриста преди 12 години
Ше ви *** в шматките, вие наистина ли повярвахте, че адвокат може някой да го вкара в пандела????
26
3
 
20
 
! Отговори
? преди 12 години
ИМА ЛИ РАЗЛИКА М/У АДВОКАТИТЕ И К***ИТЕ?....... МОЖЕ БИ САМО В ТАКСИТЕ;)
25
6
 
10
 
! Отговори
George1 преди 12 години
Нагъл адвокат,малко са го били може и пове4е.
24
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А "полицията" както винаги работи за ***
23
2
 
8
 
! Отговори
до-13 преди 12 години
Често адвокатите са между *** и наковалнята. Адвокат може да поиска колкото си иска но когато в сметката се намеси и държавен служител става патартия
22
3
 
14
 
! Отговори
Ламбо преди 12 години
Колко ли парички е изсмукало по подобни начини това адвокатче ?!" Каква е разликата между вампира и адвоката ?Вампира пие кръв само нощем,а адвоката 24 часа в денонощието"
21
0
 
16
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
Адвокатите дават пари на съдии и прокурори това е практика от време оно... Те са най подкупните, затова затворите са пълни с мишки изкупителни жертви а престъпниците практикуват занаята си на свобода, изнудват, крадят и убиват ако се наложи България е пълна с престъпници, ако половината от тях влезне в затвора 80% от другата половина ще се откажат от престъпноста но тогава няма да има големи пари за високо пооставени държавницисега разбра ли защо често и адвокати влизат в тази игра
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Парадокс! Как един път за толкова години не заключиха мафиота ром с белязани пари.Със сигурност за да не го закачат доста подкупи е давал и продължава.
19
3
 
7
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Леееееееко ченгеджийска муцка има тоя адвокат......дали случаино не е служил в редовете на МВР.....се питам само....а
18
9
 
6
 
! Отговори
серГЕЙ Станишев преди 12 години
Това е полицейщина!
17
2
 
19
 
! Отговори
ЕСТЕТ преди 12 години
ТОЗИ Е ПО-КРАСИВ С ПОДУТО ОКО! ;)
16
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това си е милиционерски произвол!!! Няма абсолютно никакъв проблем жертва на деликт да преговаря с извършителя за репариране на непозволеното увреждане, в това число - да иска пари! Поредната акция на Цецко, която се проваля с гръм и трясък!
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Невинен,до доказване на противното!Това е !!!!
14
2
 
12
 
! Отговори
просто и ясно преди 12 години
Къде са сега тези 10 хиляди евро ? Правосъдието е с разширен стомах гладничко и ненаситно. Когато правосъдието пуска престъпник, означава че целта на занятието не е престъпника а парите
13
1
 
21
 
! Отговори
недоумяваща БГ-овца преди 12 години
Само не ми става ясно как така адвкат ...ще вземе подкуп!? В смисъл, посредник при подкупване на държавен служител - съдия, прокурор и т.н. може да участва адвокат, но само по себе си адвокатлъкът е свободна професия, също както да речем "компаньонката". Даже и в един и същ данъчен закон се уреждат данъците, които следва да плащат и адвокатите и про***тутките /пардон "компаньонките/. Да, наистина , че двете професии разкриват много общи черти, макар ползата според мен да е за к*рвите.