Пуснаха адвокат Велков, хванат с белязаните 20 бона на Японеца

"Не се признавам за виновен. Не съм заплашвал Кирил Киров"
10 дек 2011 08:45,
94
Пуснаха адвокат Велков, хванат с белязаните 20 бона на Японеца
Адвокат Николай Велков. Снимка: Булфото

Късно снощи, без мярка за неотклонение, от ареста излезе адвокат Николай Велков, обвинен за заплаха за убийство и измама. Това реши Софийският районен съд.

Юристът, чието име се свързва с Кирил Киров - Японеца беше задържан с белязани 10 хиляди евро.

Обвинението твърдеше, че Велков е поискал парите от Кирилов, за да оттегли жалба за побой срещу него, която беше подал в районната прокуратура в София.

Адвокатът се беше оплакал, че Кирилов го е пребил. От своя страна Кирилов пък подал сигнал в прокуратурата за това, че е изнудван и така Велков беше задържан преди дни.

Веднага след решението на съда, Николай Велков коментира, че "има правосъдие" и обясни, че парите е взел като обезщетение по извънсъдебно споразумение, за да не се конституира като граждански ищец по делото срещу Киров.

"Не се признавам за виновен по така повдигнатите ми обвинения. Не съм извършил абсолютно никакви престъпления. Не съм заплашвал лицето Кирил Киров и това става ясно от логиката на обяснението, което дава самия той. Не смятам, че той е бил уплашен от мен след като самият той твърди, че е осъществил срещи с мен и и те винаги са били по негова инициатива. Аз не съм му звънял по телефона, тъй като не го знам. От жертва се превърнах в обвиняем", заяви той пред магистратите.

Още по темата

Решението на районния съд може да бъде протестирано пред по-горна инстанция.

Преди близо две години адвокат Николай Велков беше арестуван при операция "Октопод", по която бе задържан и Алексей Петров – Трактора.

Впоследствие прокуратурата сне всички повдигнати срещу него обвинения, а Велков бе пуснат от съда срещу гаранция от 20 000 лева гаранция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как може изобщо това да се нарече искане на подкуп? Значи ако поискам от някого пари за това, че ме е пребил, това е искане на подкуп???
71
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е смешно. Не са арестували човека, обвинен за побой, а арестуват някой, който е взел подкуп? Каква е логиката? Арест се налага, когато човека е опасен за околните.
70
7
 
25
 
! Отговори
Читател преди 12 години
не виждам защо МВР и ГДБОП трябва да си напарвят харакири. Юристът на пресконференцията преди ареста се държа много предизвикателно, сипеше оценки и обиди наляво и надясно, така че този арест беше "дружеско" предупреждение,че трябва по-малко да си отваря устата иначе може другото око, че дори и двете очи да загазят. Нищо чудно и да свирне някой куршум към главата му, също като предупреждение, че трябва повече да мълчи. Защото много говорещите лица от кримиконтигента ги убиват ,нали!
69
5
 
21
 
! Отговори
харакири. Публично. преди 12 години
Велков е освободен изобщо - без всякаква мярка за неотклонение, което означава, че МВР и ГДБОП трябва да си направят харакири. Публично.
68
5
 
24
 
! Отговори
адвокат преди 12 години
Още като чух по медиите за тази нелепа пиеска на ченгетата ми стана ясно че това е поредната поръчка на ***. От юридическа точка случаят е безнадежден, ясно е, че за изнудване не може д астава въпрос, човекът е адвокат, бит от Японеца, който е наркобарон и е ясно, че не може да е субект на престъплението изнудване, защото няма с какво да е заплашвал ***. Всеки пострадал може да потърси среща и да си получи обезщетението в брой при съгласие на страните, това не е престъпление естествено.
67
5
 
18
 
! Отговори
Василев преди 12 години
1000% гаранция ,че дружката на А. Петров Боко Мутрата го е предупредил, за воденото следствие и какъв театър ще направят да протакат делата накрая да излезне сух!!!Когато е бил кмет на София Мутрата е правил бизнес с компаниите на Трактора за Метрото и други!Един лошо режисиран театър ни се предлага!!!На Мутрите и техните покровители Кукловодите ще им чупим циментените глави!!!Ще стане нещо уникално , народа търпи и накрая ще хвърчат глави на мутри,олигарси и червени капиталисти и мафиоти!
66
2
 
9
 
! Отговори
до 46 преди 12 години
*** е с този който е на ВЛАСТ ............. и пари снася и услуги прави и гласове осигурява .....ТОВА Е
65
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Милиционерската импровизация на Цветанов, подкрепена от пожарникарския плам на Борисов удариха на камък! сега чакаме следващата оперативна комбинация на тандема от двамата нещастници!:)
64
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цялата държава се тресе от интриги, лични отмъщения, мутренски изпълнения сътворени от гения Цв.Цв. и комшиите му по апартаменти!С това се занимават ОХРАНИТЕЛНИТЕ органи в България, за което получават най-голямата част от бюджета! Правят само зрелищни акции срещу неудобните им за да ги орезилят.Обеззверяването на народа е голямо, защото не вижда и светлинка в тунела!
63
4
 
13
 
! Отговори
Василев преди 12 години
Боко Мутрата разиграва един цирк с ареста на А. Петров , за да се харесат на американският посланик и тайните служби на съюзниците от ЕС и НАТО!!!Боко Мутрата е последният бастион на червените капиталисти и Мафията!!!Боко Мутрата не е направил и една реална стъпка към подобряване на Съдебната система!!!Боко мутрата така го шамаросаха в Шенген , че още му дрънчи кухата лейка!!!Кръв и сълзи ще има, въпрос на време е да се спука балона"Български мирен преход"Българинът не е овца за стригане!!!
62
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този новият Боби Цанков ли е?
61
1
 
16
 
! Отговори
Да преди 12 години
10.12.2011, Много, ама много, ама изключително ми е трудно да повярвам, че ченгетата, организирали акцията по белязването на еврото на Киро Японеца, и цялата постановка на арестуване на Велков са ТОЛКОВА НЕГРАМОТНИ... то бива, бива тъпотия, ама да се разиграва цяла държавна машина, заплати на ченгета, заплати и разходи за белязване, за подслушване, за да спасяват Киро Японеца, сакън да не го изнудат, че да не си плати сметката за нанесения побой, алоу, къде сме би ченгета, знаем че са ви тлъсти заплатите, че сте много, но до Киро Японеца ли опряхте
60
7
 
5
 
! Отговори
само питам ? преди 12 години
Кой в Бг е "Крадецът на 20 г.преход"....., И.Й.Костов ,или А. Доган ?Единият е "Бащата на корупцията "а другия е "Шефът на 3-ната коалиция"...!
59
2
 
5
 
! Отговори
до 49 преди 12 години
Абе ,приятел ,ти виждаш ли разлика м/у Велков , Кирил Рашков и Киро японеца ......,и каква е тя ?Щото аз не виждам ,само търговийки и далаверки ,за наша сметка !
58
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Европа Станишката прие/ЕС и ПЕС/, а на Боко Европа един ху. отзад за Шенген натресе:))))
57
7
 
3
 
! Отговори
ДО 49 преди 12 години
....Сега ,след 20 г., поне се случва нещо ,макар и малко ,поне една малка стъпка ,НО НАПРЕД а не назад !
56
1
 
8
 
! Отговори
ДО 52 преди 12 години
Тъй като всичко и навсщкъде в Бг е ----ПОЛИТИЗИРАНО ,виновни са ------ПОЛИТИЦИТЕ ,които доказаха ,че ЦЕННОСТИТЕ в Бг са само :----ДАЛАВЕРА И ТЪРГАШ ---....,НЕ СЕ ЛИ ВИЖДА И УСЕЩА .....?
55
8
 
5
 
! Отговори
до 53 преди 12 години
А какво би казал за УПРАВилите ни от 1989г ,...."ВЕЛИКИТЕ КРАДЦИ "на прехода .....?Сега се ядосват ,защо не могат да откраднат .....Европейските пари ,които им бяха -----СПРЕНИ !
54
1
 
5
 
! Отговори
....? преди 12 години
....49,ти пък къде видя българи в Бг ,...всичко е на книга ,а на всички в СЪРЦАТА им се таи ---***---навсякъде и повсеместно ...!Покажи една свера ,или институция, където не е така ?Само ----ДАЛАВЕРА И ТЪРГАШ---от 1989г.!А живей пък ТИ в такава обстановка !
53
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВСЕКИ ПРЕСТЪПНИК КАТО БОКО и ЦОКО Е ГЕРОЙ ЗА ГЕРБЕРСКАТА БАНДА