Пет години затвор за депутат от ДПС

Митхат Табаков е осъден заради ВиК далавери в Дулово
12 дек 2011 20:16,
97
Пет години затвор за депутат от ДПС
Митхат Табаков. Снимка: НС

Депутатът от ДПС и бивш кмет на Дулово Митхат Табаков бе осъден на 5 години затвор от Софийския градски съд (СГС) заради престъпление по служба.

Той бе подсъдим заедно с Алтан Чаушев за сключена сделка за изграждане на водопровод в Дулово, когато депутатът е бил кмет.

Според прокуратурата той е нарушил Закона за обществените поръчки и се опитал да присвои 11 млн. лв., като сключил договор с фирма "Джеми".Собственик на фирмата е Зехир Мерт, чиято дъщеря е съпруга на брата на Митхат Табаков – Сали.

Алтан Чаушев, бивш заместник-кмет на Община Дулово, получава присъда четири години лишаване от свобода като помагач. Той е бил шеф на комисията, която е определила фирма „Джеми” да изгражда водопровода в Дулово.

„Тази присъда ни удовлетворява и няма да я протестираме. Това е много сериозна присъда за опит за измама в особено големи размери. Опитът за измама е бил в размер на 11 милиона лева, но все пак е останал опит и не са успели да осъществят измамата. Така че  за опит за измама, такава сериозна присъда нас ни удовлетворява”, коментира прокурор Пламен Георгиев пред „Фокус”.

Още по темата
 Чрез СРС-та обвинението е успяло да докаже, че зад фирма „Джеми” стои братът на Митхат Табаков – Сали и заради това са извършени всички нарушения, за да спечели фирмата на брата на депутата.

Двамата подсъдими Табаков и Чаушев получиха и съответно шест и пет години забрана да заемат държавни или обществени длъжности.

Присъдата може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кучето си лае ,а кервана си върви....
94
0
 
6
 
! Отговори
бравоо! преди 12 години
бравооо!
93
2
 
9
 
! Отговори
890 преди 12 години
Кога ще осъдят на доживот Доган???
92
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мръсни *** !
91
1
 
12
 
! Отговори
МБАЛ - ДУЛОВО преди 12 години
Табаков да го разследват как си погаси съдебните "бизнесменските" фирмени кредити като стана шеф на МБАЛ-Дулово ! Така се ликвидира държавна болница - със субсидии и кредити отпуснати на Държавната болница са погасени собствените на бизнесмена Табаков банкови кредити за стотици хиляди лева !!!! Сега МБАЛ-Дулово е пред закриване и пред официален фалит ...Ти смятай що за наглост - подкупът по банков път ... това го може само човек който се счита за недосегаем и безнаказан !
90
3
 
2
 
! Отговори
ddddddddddddddddd преди 12 години
hahaha ei govorite ama nikoi negi poznava tezi hora sas sigornost shtese otarvat imat pari ama mnogo pari tabakov beshe doktor predi da bade kmet ama golyam doktor oshte ot togava ima milioni altan e ot 20 godini vav obshtinata bashtamu beshe banker ima mnogo pari mnogo vrazki dogan e sas tyax i oshte koi li ne prosto nyama za kakvo da govorim otkradnal 11 miliona 5 godini zatvor krade6 2 koko6ki 5 godini zat
89
1
 
3
 
! Отговори
nqkoi преди 12 години
abe hora ,opomnete se!koi ot vsi4ki gore e 4esten.nima ima takiv.te si igraqt igrite zaedno,a posle pred naroda pravqt cirkove.zaradi tqh,nie prostosmirtnite ot dolu se qdem edin drug.
88
3
 
14
 
! Отговори
Зандан преди 12 години
Нека всичките от тази долнопробна партия да се озоват там
87
2
 
14
 
! Отговори
комисар Молдован преди 12 години
аха,,кога влезе в затвора и аз да са казвам мехмед!!!тоя цирк сме го глеееееееедалииииииии
86
2
 
14
 
! Отговори
Морски бриз преди 12 години
Не ми се вярва да го вкарат в затвора.. Парите дето са свили са от порядъка на стотина милиона . Брат му Сали доста пари изпра вече с купуване на недвижими имоти и заведения във Варна а е и общински съветник- нямат събаряне тия, и са много близки с Доган и Етем... да са ви честити.....
85
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какъв Герб бе .. Доган си го вкарва в затвора..имат дразги от 3 месеца аз съм от дулово и знам как стоят нещата... Бойко ще вкара човек на Доган ??? Добър вечер спите ли ?
84
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Андрей, стига си стоял в тая пуста София. Я се поразходи малко из Българийката. Не 150, 200, а въобще работа трудно ще се намери. Хората се чудят как да оцелеят, вие софиянчетата, дето сте на софрата, нямате представа, какво е положението на Българина. Фирми се закриват поголовно. Омръзна да чета писанията на мамини синчета шопчета, дето витаят около власта.
83
4
 
4
 
! Отговори
Андрей преди 12 години
до 66 , Всички знаем че не се хвалиш. Ти лъжеш . Надница от 150 ,200, 250 лв няма , по начина ти на разсъждение се разбира, че освен, че си беден като църковна мишка ,не знаеш и да лъжеш като хората .Да беше казал заплата 4к 5к лева , да ти повярва човек . Ама щото си селянин си свикнал на надница и си чул че в "града" някой някъде взима еди какви си пари и си ги разцепил на надници защото не ти е ясна схемата на плащане .Та престани да пишеш глупости, първо никой не ти вярва и второ,излагаш се
82
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ДОГАН КОГА? В ДПС ВСИЧКИ СА ЗА ЗАТВОРА, В ПРЕДИШНОТО УПРАВЛЕНИЕ СЪС СТАНИШЕВ САМО СЕ КРАДЕШЕ, ЗАТОВА И ФИРМА НА ВАСИЛ БОЖКОВ БЕШЕ ЗАПОРИРАЛА СМЕТКИ НА БДЖ, ЦЕЛИЯ ПРОБЛЕМ В БДЖ Е ОТ ПРЕДИ И СЕГА ВСИЧКИ РЕВЪТ НА БОЙКО ЗА ПАРИ, ДА НЕ ДАВА И СТОТИНКА И ТОВА Е!!!!!!
81
0
 
5
 
! Отговори
Helzo преди 12 години
Като го гледам,наш wiktor е описал подробно каква заплата получава и така нататък. Реално него не му пречи ББ. Не му пука за мен, или за някой друг. Моята заплата е 550 лв.Плащам наем, защото с прекрасния закон от 90г. ведомствени апартаменти на бивши военни служители могат да бъдат отнемани (благодаря ти ББ за обещанието за премахването му преди 4 години) Наем 400 лв. Двама души сме. Сметка парно 100 лв (без да се използва разбира се) ток, вода, храна туп. wiktor- e стани като мен и говори :)
80
2
 
7
 
! Отговори
kir преди 12 години
Аве той да си загуби 5 години от живота в затвора, пък другият път много ще се замисли. За жалост онзи мазник Доган са измъкна...засега!!!
79
4
 
22
 
! Отговори
бургазлия преди 12 години
Почва сееее ух че ми е готинкоооо
78
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а Доган кога ще го осъдят ?
77
1
 
20
 
! Отговори
Гунчо преди 12 години
Дано и други да го последват по скоро!
76
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
че то кой не е съгласен да ограби няколко милиона и да лежи после 5 години в затвора. После като излезе елате да го видите - най-голямия. По-малко затворник ли е този, който бъхти 5 години на маслинобера в Гърция и файдата му след 5 години ??? Това не са никакви присъди. Той като знае за какво стои в затвора всичко ще му се стори все едно е на почивка.