Обвиниха Заека за съучастие в убийството на Мирослава

Цветан Цветанов не ще да каже, дали има трети заподозрян
Обновена: 20 яну 2012 15:07 | 20 яну 2012 12:01,
72
Обвиниха Заека за съучастие в убийството на Мирослава
Марио Любенов-Заека. Снимка: Facebook

На Марио Любенов-Заека е повдигнато обвинение за съучастие в убийството на 18-годишната Мирослава от Перник, съобщи адвокатът му Яна Ангелова.

В сряда вечерта е издадено прокурорско постановление за задържането му за срок от 72 часа, а днес следобед Пернишкият окръжен съд ще гледа искането на прокуратурата за постоянното му задържане под стража.

Преди два дни Заека бе изведен под засилен полицейски конвой от болницата на 4-и километър в столицата, където бе настанен със съдебна заповед за медицинска експертиза по друго дело – за фалшифициране на пари.

Днес на открито заседание Пернишкият окръжен съд продължи с 20 срока за изследването му.

Още по темата

Пред съда началникът на отделението "Съдебна психиатрия" в столичната клиника "Св. Наум" д-р Петър Маринов заяви, че е необходимо изготвяне на комплексна съдебно-психиатрична и психологична експертиза, с която да се огледат всички детайли на състоянието на Марио Любенов.

По думите му мъжът има две диагнози, които са различни, eдната от тях е шизофрения.

"Трябва да видим основанията за тях, както и заболяванията дали са валидни сега, или са били само за момента", уточни д-р Маринов и настоя към тримата експерти да се присъедини и клиничен психолог, за да се направят допълнителни изследвания и тестове.

Трупът на 18-годишната Мирослава бе открит на 12 януари, след като момичето бе в неизвестност от 7 ноември м.г.

Тогава за убийството й бяха задържаха двама души, но единият от тях Стойчо Стоев-Чочо се самоуби, а Марио Любенов-Заека бе нарочен от него за физическия извършител на убийството.

Днес вътрешният министър Цветан Цветанов отказа да коментира дали има трети заподозрян за смъртта на момичето.

МВР шефът не отговори на въпроса дали Красимир Петров-Полицая, който според медийни публикации също е заподозрян като участник в отвличането и убийството на Мирослава.

"Надявам се, че всичко това, което е свързано с начина, по който е умъртвена Мирослава, ще бъде доказано в съда", отбеляза единствено вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
31
 
! Отговори
NAT преди 12 години
На този му е изписано на челото, че е *** *** с много "яка" лачена цикламена ризка и очила от зрънчо ... респект
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На този му изписано на челото, че е...добро момче. :)
24
0
 
15
 
! Отговори
Дороти преди 12 години
Какво реве пресато за тези убийци.? Забравиха жертвато.Бесило и за двамата (или тремата). Каквие стснало ,как е станало, момичето е мъртво.
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя много розов бе,ама въобще не изглежда да е шизофреник или да има страхова невроза,погледа е свеж и не гледа уплашено,може да е имал временна страхова невроза димек депресия,а дали е убил мирослава това трябва да го каже съда...
22
2
 
32
 
! Отговори
123 преди 12 години
самоубивайте го и тоя ***, че иначе ще го изкарат невинен!
21
0
 
18
 
! Отговори
spyro преди 12 години
има една много добра история : двама приятели след като напускат армията пътищата им се разделят,единият става известен адвокат, а другия изживява кротко старините си. Един ден този кроткия е ограбен на улицата и умира от побоя, двама *** за заловени за нападението, а стария приятел от армията, изпечен адвокат ги оправдава за ужас на заловилите ги полицай..... седмица след като излизат от ареста адвоката се е погрижил да ги намерят мъртви в езеро в парка!!!!!
20
0
 
19
 
! Отговори
Mariq преди 12 години
*** не те знам имаш ли деца, но не ти пожелавам да ти се случи това с твоето дете. Доста грозно се изказваш.
19
1
 
13
 
! Отговори
странно преди 12 години
Да се изнесат данни за родители и дядовци и баби на тези "деца" и наследници.Всички са със законно притежавани оръжия, ловци, охрани, бодигардове, богати!??Как става това???Всички имаме деца и знаем колко трудно се пореживява, дори да си инженер, лекар.Без да продаваме "фасони" с блестящи ризи, по дискотеки, да ходим по лов и да имаме оръжие.ИСКАМЕ да ЗНАЕМ ЗАЩО???( не е достатъчно думата "наследство". Дайте този Борислав да говори публичноА не да ни се представи някой и да се каже"ТОЗИ е.
18
2
 
8
 
! Отговори
do 17 преди 12 години
Ti si ***!
17
2
 
18
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Кога ще обявите кои са били замесните полицаи и колко висшестоящи са ?
16
1
 
25
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
СВЕЩЕННА ПОЛИЦЕЙСКА ПРОСТОТА И ВСЕ ПАК НЕЩО НЕ Е ТАКА1. Никой не убива някого, ако очаква той да му донесе 500 000 (а ако искат доказателства, че е жива)? Не и едва час и половина, след като го е отвлякъл, А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ: - Момичето е писало писмо... (В тъмниците по ливадите?)- Обажда се по мобилен (и предполага намеса на полицаи!?!?!?)- Ритуално е изнасилена и пебита от стадо нерези (значи има обилен генетичен материал, все едно са оставили автографи)И защо така са бързали да я убият? Просто няма логика... 2. Т.н. "заподозрян" (който казва кой е убиеца, но знае само приблизителното място на гроба, сътрудничи и предполага пред съседите искат да ми лепнат нещо) ЯВНО си го е пречукало МВР-то Вероятно, за да не каже, каквото не трябва (онова което е казала и убитата по мобилния ИМА ЗАМЕСЕНИ ПОЛИЦАИ)!!!- След два обиска не намират пистолет, а единя първо бил в дрешника, а дрешника е до външната врата и като е бил сам?!?!? (ЗАЩО НЕ Е ИЗБАГАЛ, АКО Е БИЛ САМ) После бил в стая, че и в каса- Накрая вади друг от тоалетната ПРЕЗАРЕЖДА ГИ СЪС СЧУПЕНИ ПРЪСТИ И СТРЕЛЯ ТРИ ПЪТИ (съседка чула истрелите)!!!Да. Лъжат!!! Но откъде толкова наглост? ЕТО ОТ КЪДЕ - БАШ СЕЙБИЯТА ЗАПОВЯДВА ИНОСКАЗАТЕЛНО!!!" - Не говорим за отвличане, независимо от това какво се говори, какво се тиражира Версията, която ЖЕЛАЕМ ДА БЪДЕ ВЯРНА е, че тя не е харесвала начина си на живот и е решила да живее извън пределите на България, обясни Началника на ГДБОП - Флоров.- "УБИЙЦИТЕ ВЕЧЕ СА ПЛАТИЛИ на когото трябва и той замита (На времето Запалката се срещаше с оперативно интересни лица, сега лично Боко преговаря с роднините) - СЛУЧАЯ ПРИКЛЮЧИ - ЗАБРАВЕТЕ..."Междувременно започнаха ЗАГРАДИТЕЛНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ...- ИНФОРМАЦИЯТА СЕ МИНИМИЗИРА...- ЗАСЕГНАТИТЕ СЕ ОВЪЗМЕЗДЯВАТ...(според алчността им...)- СЛУЧАЯ СЕ ПОТУЛВА С "АДВОКАТСКИ" ХВАТКИ... ИЗЧЕЗВАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА- НА ПО-ЛЮБОПИТНИТЕ ИМ СЕ СЛУЧВАТ "РАЗНИ НЕЩА"... (катерушки, катастрофи, падане от висок етаж и други такива "житейски" дреболии)...ЛАФА НАЛИ ГО ЗНАЕТЕ - МАФИОТ, МИЛИЦИОНЕР, МАФИОТ, МИЛИЦИОНЕР, ФЛОРОВ, ЦОКО, БОКО - ЛЪЖЕТЕ, ЛЪЖЕТЕ, КАТО ДЪРТИ РИМЛЯНИ, НА КОНСКИ ПАЗАРНай-общо казано...:- Е ТЕ ТОВА Е... СВРЪХ-ЛИБЕРАЛИЗМА, КОЙТО НИ НАТРАПИХА ПРЕДИ 20 ГОДИНИ, ВМЕСТО ДЕМОКРАЦИЯ... ПО-СИЛНИЯ ФИЗИЧЕСКИ, ВЛАСТОВО И ФИНАНСОВО - ВИНАГИ Е ПРАВ... (и невинен, като детска сълза)
15
1
 
15
 
! Отговори
аватар преди 12 години
Как ще отговори министъра на такъв "не коректен" въпрос, самия случай от всякъде мирише че има замесен човек от МВР,и кога цветанов ше си признае че е бил мутра ???
14
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Би било хубаво и тоя да го "самоубият", така ще има някакво възмездие за момичето. Защото както са го подкарали, невменяем бил,не знам си какво що... ще го пуснат за нула време. Така, че да го "самоубиват" преди да са решили да го пуснат под предтекст, че му хлопа дъската... кой знае дали няма да убие и някой друг!
13
0
 
22
 
! Отговори
не е достатъчно! преди 12 години
Не е достатъчно САМо някой да бъде убит и да кажем- наказахме го!1. Мотивите ЗАЩО този Марио и Стойчо искат да убият Мирослава.( това с наследството е с бели конци..)2. АБСОЛЮТНО ВСИЧКО за този Борислав- образование, работа, с КАКВО се занимава? КОЙ е баща му? Истина ли е , че майхка му е гл. архитект, а дядо му- бивш кмет на Перник?Има ли "партийни пари" от след 1991 в наследството от Италия?3. Този Красимир- работа, бизнес-връзки- обкръжение.4. Същотот и за Стойчо, Марио, РАБОТОДАТЕЛИТЕ
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tipi4en babait. Mnogo e "cool". I wsi4kite s prekori. Winagi sym se 4udel, za6to prostiq bylgarin, ne protestira za neadekwatnoto nakazanie. Ako ne wi e izwestno o6te za umi6leno ubijstwo maksimuma e 15 god. Pri nas nqma dojiwotna prisyda.
11
0
 
22
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
до животен без право на обжалване нито лечение!
10
0
 
20
 
! Отговори
!! преди 12 години
Хора насочете се към парите! Мълчанието и криенето на истината не са безплатни! Те струват много пари а когато става дума за прекритие на убийси струва страшно много пари, Вижте кой е в състояние да плати тези пари. Тук има престъпни лекари, полицаи, правосъдия, и хора от високо поставен чин, Те остават ненаказани сред нас и утре може жертвата да е един от насУбиеца на финансистката се разкри бързо защото нямаше пари да плати.
9
0
 
22
 
! Отговори
СМУТ преди 12 години
ТУК НЯМА ПРИЗНАЦИ НА ШИЗОФРЕНИЯ!!!!!! ТОЗ Е АБСОЛЮТНО В ЧАС И ЗНАЕ КАКВО Е НАПРАВИЛ .РОЛЯТА НА КИЛЪР В ПО-ВЕЧЕ МУ Е ДОШЛО.
8
0
 
26
 
! Отговори
13 преди 12 години
Този човек има напълно нормален вид!Не вярвам вече на нищо, което се пише по случая, освен, че Мирослава е мъртва, за съжаление!
7
0
 
30
 
! Отговори
Mariq преди 12 години
И да се самоубие няма смисъл. Нека се мъчи ***. Нека някой да го пребие както е пребита Мирослава и е със счупен гръбнак и врат. ***.