Оставиха под домашен арест касиера, задигнал 21 млн. от банка

Нямало нови доказателства срещу Петко Митевски
Обновена: 31 май 2012 14:05 | 31 май 2012 14:05,
44
Оставиха под домашен арест касиера, задигнал 21 млн. от банка
Снимка: архив, Reuters

Задържаният за обира на "Алфа банк" Петко Митевски остава под домашен арест, реши Софийският апелативен съд. Митевски е заподозрян за автор на най-големия банков обир у  нас.

Според прокуратурата бившият главен касиер на "Алфа Банк" за около две години е изнесъл 21 милиона лева от трезора на банката.

Според прокуратурата задържаният през октомври миналата година Митевски е успял да открадне 21-те милиона в периода от 2008 до 11 май 2011 г., докато е бил главен касиер на банката. Той редовно изнасял големи суми, като криел парите в чанта.

Мъжът прикривал липсите с фалшиви приемно-предавателни протоколи. Графологична експертиза е установила фалшиви подписи под документите.

Още по темата
Съдът изтъкна, че разследващите не са събрали нови доказателства срещу Митевски в последните седем месеца, което заедно с обстоятелството, че обвиняемият не се е опитвал да се укрие, е сред причините той да бъде пуснат от ареста.

Според съда домашният арест е достатъчно ограничаваща мярка за неотклонение. Решението не подлежи на обжалване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: обиртрезорАлфа банк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
За кокошка-няма прошка!За милиони-няма закони!
39
1
 
9
 
! Отговори
Варненка преди 11 години
Ще открадна 21 млн и няма да си бия камшика към Карибите.Ама лакомо дупе, кръв ***!
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Седем месеца прокуратурата търси доказателства, че парите са изнасяни под заплаха за живота на обвиняемия и неговата фамилия и не успя да си договори процента във връзка с тези доказателства. Сега на този мамин сладък хубостник дранголника не му мърда. Цели 21 дни ще ги лежи тези пари или месец максимум.
37
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
......За 21 млн.-- домашен арест !!! Абе, тези нормални ли са !!! Има ли го някъде по света !!! И това ако е държава !!!
36
0
 
6
 
! Отговори
ana преди 11 години
СМЯХ ГОЛЕМ....
35
0
 
6
 
! Отговори
A преди 11 години
Как е възможно това!
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Xaйде да си го признаем. Сам човек не може да напраи такава кражба , така че се замислете малко
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя пък, крал крал, че се олял. И за каво са му толкова пари ???????
32
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
блазе му на тариката..как ли е пресмятал нещата та да е сигурен че ще му се размине..то толкова пирамиди и банки фалираха умишлено от началото на прехода..че чак не ги помним вече..вкараха 1 ..2 *** вътре в кауша..колкото да запишат наложено наказание на крадците..та и тоя тарикат..та да си жив и здрав Пете..да си ги харчиш със здраве когато отшумят нещата и те пуснат..другата е вятър тя ми...
31
0
 
19
 
! Отговори
до 25 преди 11 години
Ами ти сериозно ли говориш? Защо му е да работи ,след като е окрал 21 милиона? И кой и кога е конфискувал имущество на крадец в България? Я, се огледай и дай поне един пример.Ковачки направи фльонга с 16,5 млн ДДС,на първа инстанция получи условна а на втора го оправдаха. Да живеят големите крадци,доказано невинни агънца,наша българска всеобща радост и основание да споменаваме майките им
30
0
 
5
 
! Отговори
ППВ преди 11 години
ПЕТКО ПРЕЗИДЕНТ!!!И постовете в министерския съвет са раздадени!
29
0
 
3
 
! Отговори
Те си знаят ППВ преди 11 години
ПЕТКО ПРЕЗИДЕНТ!Така де, все пак човекът ще си полежи малко вкъщи, че в този арест артрит ще хване.
28
0
 
4
 
! Отговори
,,LARI,, преди 11 години
KAKVO STANA S ONEZI MILIONI KRAI SEVLIEBO?POTULENO!
27
0
 
19
 
! Отговори
Черен Петър преди 11 години
Ако беше откраднал 20 лева или кокошка вече да е в панделата, а за 20 милиона - домашен арест. Докато бил арестуван не се опитвал да се укрие и нямало опастност да избяга.Още не си бил избрал къща в Южна Африка
26
1
 
12
 
! Отговори
правоРазминаване преди 11 години
Айдеее,и тоя айдук ,,невинен,,!!!
25
0
 
8
 
! Отговори
solaris преди 11 години
Ако не те е страх и нямаш предрасъдъци (2рото го изключвам защото тази държава не ти дава нищо,а само ти взима и насреща получаваш един.........),открадни 1-2 милиона не повече,ама 21 това си е АЛЧНОСТ,ако беше тръгнал зад граница досега,никога нямаше да го хванат :)
24
0
 
12
 
! Отговори
с.до 25 преди 11 години
Каква работа с 20 милиона бе!?Ти нормален ли си!?Щом е имал акъл да гепи толкова пари значи е измислил и схема да ги скрие!Ще полежи някоя и друга годинка и беж в ЮАР например!Да ти кажа ли какво ще му конфискуват там!?Колкото на Веска Меджидиева и конфискуваха нещо!Каква логика извади направо не е истина!Мишок!:)
23
7
 
1
 
! Отговори
до 22 преди 11 години
Ти мислиш ли какво говориш?! Щял да си живее екстра. Да бе, с това уточнение, че повече никой няма да го иска на работа заради цветущото му съдебно минало, което се гледа под лупа при работа в банка и с другото малко уточнение, че вече всичко откраднато ще му бъде конфискувано. Всякакво имущество, закупено с крадени пари, също ще бъде конфискувано.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Надявайте се да си живее живота. На този най-доброто, което може да му се случи, е да влезе в затвора. Да крадеш от банка е като да крадеш от мафията. Скоро след като случаят се позабрави, този ще си почине я от болест, я от инцидент.
21
0
 
1
 
! Отговори
ot chujbina преди 11 години
da ne stane kato bratia Izbegalevi?