Калинка не полетя към затвора

Ексшефката на фонд "Земеделие" се отърва с условна присъда за дипломата менте
4 юни 2012 16:45,
606
Калинка не полетя към затвора
Калина Илиева. Снимка: БТА

Софийският районен съд осъди бившата шефка на фонд "Земеделие" Калина Илиева на 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок заради фалшивата й диплома.

Съдът одобри споразумението, което по-рано Илиева поиска с мотиви, че престъплението, което е извършила, не е довело до имуществени вреди.

Пред съда ексшефката на фонд "Земеделие" се призна за виновна и разкри, че има средно образование. Тя обясни също, че в момента е безработна.

Калина Илиева беше изгонена от Държавен фонд "Земеделие" на 7 октомври 2010 година, след като се разбра, че до последно е крила бременността си, като представяше фалшиви болнични листове.

Още по темата

След това пък гръмна бомбата, че тапията на Илиева за завършена магистърска степен във Висшия институт по техника и икономика в Берлин е фалшифицирана.

Според обвинението Илиева сама е фалшифицирала дипломата си от университет в Германия. Тя е обвинена и за това, че пред Министерството на образованието е представила още четири фалшиви документа, за които обаче няма данни кой ги е съставил.

От съдебната поръчка, пристигнала от Германия, стана ясно, че Илиева се е записала да учи там, но никога не е посещавала лекции. 

Съдът взе предвид факта, че Илиева не е осъждана досега, майка е на малко дете и това, че когато е извършила престъпленията, е била на малка възраст.

Магистратите отмениха мярката за неотклонение – подписка. Илиева ще трябва да плати 1408 лева разноски по делото.

В началото на заседанието защитата на Илиева поиска делото да се гледа при закрити врата, тъй като изнесените данни по делото биха засегнали личната и интимна сфера. 

Решението на съда не подлежи на обжалване или протест. Калина Илиева отказа да коментира присъдата си пред журналисти. Прокурорът по делото определи присъдата като справедлива. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


606
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
464
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая нагла и проста олигофренка дали ще бъде осъдена за щетите, които причини на хората и на държавата ни , докато се изявяваше като директор на ДФЗ с фалшивата си диплома?А за това, че е лъгала , че има тумор, когато е била бременна- жал ми е за детето и!Такава съдба му е приготвила на горкото,че ще има да си скубе косата и да вие на умряло.Ама пък за таткото от ОЛАФ нищо не се казва- щото той е приемал *** и доноси за уж големите нарушители на европарите.Гадост и смрад от тая !
463
0
 
3
 
! Отговори
отново,...САМО в Бг преди 11 години
Всеки ден за Съд. система в Бг е ----НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК ,"ДЕН НА СЪД. СИСТЕМА в Бг"....!?
462
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали е наше дете (пожарникарска щерка) та се разминава само условно.
461
1
 
4
 
! Отговори
of преди 11 години
Тези ги видяхме, кои са следващите с лозунг "Вярвайте ни" ?
460
0
 
3
 
! Отговори
още живеещ в Бг...! преди 11 години
Такива "Калинки",да излитат на ---МАЙНАТА СИ!
459
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А наглата *** се хилеше като *** през цялото време!Както и оная *** - "съдийката" Урумова, и тя като горната *** малко над 20 години, нагла, нагла, нагла до невъзможност и накрая и нея я оправдаха! Че сега заведе и контрадело...
458
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бяха сложили прокурорче - недоносче на 20 и няколко години да мънка пред телевизионните камери как я били осъдили справедливо!...НАЛИ 5 ГОДИНИ ЕФЕКТИВНО ЩЯХТЕ ДА ИСКАТЕ БЕ!!!*** ПРОДАЖНА!!!!!!!!!
457
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Триумф на шуробаджанащината и бойковщината.Това може да се случи само тук и сега.И то е навсякъде.Поне около мен и хората в моята работа.
456
0
 
12
 
! Отговори
лай-лай кучка преди 11 години
Докато имаме такава управа, ще имаме и такива закони. У нас престъпленията се толерират , а нормалните считат за луди. Идва ли Видовден или след 1,5 г. отново ще си затворим очите ?Да прогледаме/събудим / , ако искаме нормален живот в нормална държава !!
455
0
 
9
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
Има ли по-*** и премирен народ от нас???
454
1
 
3
 
! Отговори
ss преди 11 години
KAKVATO DURGAVATA TAKAVA I OPRAVATA....KAKVO SE O4UDVATE?????TAKA E BILO TAKA I 6TE BUDE ..DOKATO NE VISAT PO STULBOVETE NE6TATA 6TE SA TAKIVA O6TE MNOGO DULGO VREME ,KOITO I DA UPRAVLIAVA..XAN KRUM GO e IZMISLIL NA VSEKI mU ZASLUGENOTO...........
453
1
 
14
 
! Отговори
......? преди 11 години
А когато била МАЛКА,Калинчето не знаела ,че е бременна ,след което пак като МАЛКА ,завършила вишето си образование !Съдиите в Бг ,също катонея ,като малки са завършили висше обрзование ,а и знанията им са СЪЩИТЕ,като на Калинка ,и това ----САМО В Бг!
452
1
 
12
 
! Отговори
Култура ми Янко преди 11 години
КАЛИНА ИЛИЕВА ---лицето на 23г. ....Бг преход!
451
1
 
26
 
! Отговори
.... преди 11 години
Наше момче, влязло в дома на млада англичанка със сексуални намерения и зяпнало да я гледа в банята, избягало като се развикала. Англичаните го хванали и го осъдили на две години - безусловно, присъствено, така да се каже. Ще си ги отлежи реално.Калинчето измамило умишлено българското правителство, подмятало незаконно милиард евро, влязло незаконно в дома на почти всеки български земеделец, бърникало му по джобовете, образно казано, хванали го и го осъдили на три години да си гледа живота ...
450
0
 
0
 
! Отговори
ss преди 11 години
E ZA6TO...?
449
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не мога да повярвам! Тази *** направи една държава за смях и ще и се размине просто така с 3г. условно... Просто нямам думи. Срамувам се, че живея в тази държава
448
0
 
8
 
! Отговори
калинкофил преди 11 години
калинче оставиги ги тия п-раси. В порноиндустрията ще изкарваш в пъти повече от политиката и ДФЗ.
447
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прекалявате вече.Пристанете разни вредители и *** да ги наричате калинки.Калинките са работливи,полезни и обичани от хората.Този тип жени са гъсеници.
446
0
 
18
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Имаш ли вуйчо владика поп ще станеш! Доколкото знам таткото на Калина е бил на висок пост в столичната пожарна. Старо приятелче на Бойко Борисов.
445
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е КАК НЕ Е ДОВЕЛО ДО ИМУЩЕСТВЕНИ ВРЕДИТЕ СА НЕИЗЧИСЛИМИ И ЗАТОВА ЩЕ ГИ ОПЕДЕЛИМ КАТО ЛИПСВАЩИСЪСИПАНИ БИЗНЕС ПЛАНОВЕ НА МНОГО ХОРА, СЪСИПАН И УРОНЕН АВТОРИТЕТ НА БЪЛГАРИЯ,ПРАВИТЕЛСТВА,НАРОД И Т.Н.И НЯМА ДА СИ ПЛАТИ ЗА ТОВА ИМУЩЕСТВЕНОА ЗА ТОВА ДЕТО ИМАЛА 'ТУМОР',А ТО БИЛО БЕБЕ/ЗА НЕЯ ТУМОР=БЕБЕТО И/ СЪДБАТА СИГУРНО Е ОНЕМЯЛА-ЗА СЕГАИ ЗА ЛЪЖИТЕ,БОЛНИЧНИТЕ ФАЛШИВИ,ЛЕКАРИТЕ,КОИТО ГИ ИЗДАВАТ......А ЗА УСЛОВНА ПРИСЪДА СЪМ СЪГЛАСНА,ЗАРАДИ ДЕТЕТО