Постоянен арест за обвинените в убийството на Йордан Динов

Кирил Кирилов и Николай Станков бяха задържани на 7 юни
Обновена: 10 юни 2012 20:20 | 10 юни 2012 19:35, Красимир Ангелов
16
Постоянен арест за обвинените в убийството на Йордан Динов
Мястото на убийството. Снимка: Булфото

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Кирил Кирилов и Николай Станков. Двамата са обвинени за убийството на бизнесмена Йордан Динов, който беше застрелян в центъра на София на 4 април.

Кирилов и Станков бяха задържани при акция, в която участва и Специализираният
отряд за борба с тероризма. Те са криминално проявени и осъждани за кражби и за притежание на наркотици.

До ареста се стигна след като са прегледани записите от камери, заснели маршрута, по който Йордан Динов се е движил с автомобила. На записите е забелязан и друг автомобил, който го е следял и присъствал на местопрестъплението.

Според разследващите Кирил е шофирал автомобила, а Николай е извършител на убийството, като най-вероятният мотив е свързан с хазартния бизнес на жертвата.

Преди дни зам.-директорът на СДВР Ивайло Спиридонов разказа, че двамата мъже са били установени като извършители на престъплението по колата, с която са следили жертвата си Динов. От иззетите мобилни телефони на бизнесмена полицаите са успели да установят точния маршрут, по който се е движил преди да бъде убит.

Още по темата

След като разгледали охранителните камери по пътя му, разследващите установили, че от влизането му в София (Динов е идвал от Благоевград) плътно го е следил автомобил Subaru.

Полицаите са успели да установят, че собственик на колата е Кирил. Установяването на собствеността на автомобила е отнело време и усилия на разследващите, защото Subaru-то се е водело на един човек, продаден е на трети, а последният му собственик е задържаният.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
сериозно преди 11 години
Разбира се,ясно е кой спря Планетуин.....Каква е логиката в Сърбия и Македония примерно да има по 15-20 различни букмейкъра с открити пунктове,а у нас не?А по въпроса за това,че Планетуин иска по 5 мача минимум за някои първенства - при липса на конкуренция е така,но пък някои коефициенти при въпросните мачове са доста по-големи.Примерно залози за над 1,5 гола се котират между 1,25 и 1,35 при съответно 1,15 и 1,20 за същите мачове при предлагащите ги на сингъл букмейкъри...
7
0
 
2
 
! Отговори
Бизнес преди 11 години
Божков - Черепа има хазартен бизнес - Еврофутбол. Появява се Динов с напълно легален конкурентен бизнес. Черепа звъни на прокуратурата и нарежда Динов да бъде унищожен. Разследват Динов от 2004 до 2009, но не намират нищо, а и човекът е юрист и си е изпипал нещата, така че да не могат да го пипнат и всичко му е законно. Черепа не може да се справи и го гръмва. Цвъки се напъва да разследва и разследва разни измишльотини, но Черепа не фигурира като заподозрян. Медиите ще замажат всичко.
6
0
 
22
 
! Отговори
Джумалия преди 11 години
Давам елементарен пример! В моя квартал в Благоевград имаше 3 еврофутбола в радиус от 1 километър. След отварянето на пункта на Планетуин фалираха и трите, а бяха постоянно пълни. Така стана в целия град. Доколкото разбрах така е станало и в Сандански, Петрич, Перник, Белица, Якоруда и Гоце Делчев. И след това и в София. В Студентски, където Ерофутболите бяха пълни отвориха 2 Планетуина и еврото умреха. Беше тръгнал в цялата страна до 1-2 години Еврофутбол си отиваше, а това са милиони на месец
5
0
 
4
 
! Отговори
Джумалия преди 11 години
Хейтър, двете неща не са свързани. В малките градове хората си залагат в Еврофутбол. Една част от пазара се взе от тези сайтове, но това Черепа си го знаеше. че ще стане. По-голямата част от залозите в България все още стават в пунтовете на Еврофутбол. В Благоевград и целия регион почти фалираха всички пунктове. В София също, Студентски, Бели Брези , Манастирски Ливади също фалираха Еврофутбол. Оборота на Планетуин е бил стигнал 1 милион евро на месец. Тъй че е абсолютно ясно кое е!!!!
4
5
 
3
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
#4, Джумалия, не му е била чиста работата. Знаеш ли защо? Защото не е поръчан от черепа, както намекваш. Да, "Еврофутбол" умира заради конкуренция, ама нейното име не е Динов или "Планетуин", а "Bet365", "Bet at home", "Sportingbet", "Betfair" ..etc! Те и сам черепа с неговите ниски коефициенти съсипаха "Еврофутбол"!
3
16
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
много важно ...такива съмнителни "бизнесменчета" не ги жаля аз..живял и грабил с пълни шепи като за последно..сякаш е знаел какво го очаква..лека му пръст и дано по малко алчни има..че *** глава затрива българино..сещаш се нали? тия пари бая глави са изяли..и още си чакат реда
2
1
 
42
 
! Отговори
Джумалия преди 11 години
Тези са ясни, докажете поръчителите!!! Един човек се опита да разбие монопола на Еврофутбол и за назидание на всички видяхме какво се случи. Това е ясно послание: "Това е България и тук командвам аз, ако някой се опита да се меси в бизнеса ми ще му се случи това!" Това момче беше най-обикновен гражданин на който пипето му сечеше. Имаше стабилни познания по право и знаеше как да прави хазартен бизнес. Не е бил никакъв бандит нито мутра. Бог да е с нас българи и внимавайте какво правите!!
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
,ти от де се пръкна,сатанинско чудовище?