13 души обвинени за проповядване на ислямизъм

Представяли на последователите си радикални възгледи
Обновена: 18 юни 2012 20:35 | 18 юни 2012 19:45,
142
13 души обвинени за проповядване на ислямизъм
Всички обвинени са с мярка за неотклонение "подписка". Снимка: Dnes.bg

13 души са обвинени за проповядване на идеологията на салафитското направление на исляма и налагане на шериатската държава, съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Пазаджик.

Повдигнати са обвинения за ръководене и членуване в нерегистрираната по законоустановения ред в Република България организация “Ал - Уакф ал – ислями”.

Тя е клон на едноименната саудитска фондация и е действала на територията на областите Смолян, Благоевград и Пазарджик.

13-те души са обвинени за проповядване на омраза на религиозна основа чрез слово, изразяваща се във враждебност и отричане на всичко, несъобразено с идеологията на салафизма, чрез разпространение на религиозни идеи по време на петъчни молитви в джамиите, лекции, проповеди, срещи в кафенета.

Обвиняемите изградили своя стройна система от възгледи - идеология, почиваща на елементи от салафизма, която в периода от март 2008 г. до 6 октомври 2010 г.,  са представяли на своите последователи в България в радикален вариант.

Определена е мярка за неотклонение ”подписка” по отношение на всички обвиняеми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С. Гийом: Изпълнили сте условията за влизане в ШенгенНе трябва да има двойни стандарти по отношение на Шенген, а и по други въпроси. Всички признават, че България е изпълнила всички условия за влизането в Шенген, значи няма мотив тя да се държи извън зоната.Не е редно да се прилагат двойни стандарти при приемането на нови страни в пространството за сводобно движение, в това число и към България, обяви по БНР Силви Гийом, заместник-председател на групата на Прогресивния алианс в Европейския парламент. Тя каза още, че постигнатото от френските социалисти абсолютно мнозинство в управлението на държавата няма да отмени ограниченията, наложени от финансовата криза.Борбата срещу дефицита и финансовите проблеми остава на дневен ред. Това е очевидно. Не трябва да оставаме на нашите деца и внуци такива големи дългове, каквито има в момента. В същото време трябва да се даде надежда да се извадят тези страни, които са в най-трудно положение. Видя се, че има реално очакване, реална необходимост, реални въпроси и Европа трябва да зададе усещането за промяна. Надявам се, че новите френски ръководители и не само френски, впрочем, ще могат да наклонят везните в друга посока. Аз лично смятам, че не трябва да има двойни стандарти по отношение на Шенген, а и по други въпроси. Всички признават, че България е изпълнила всички условия за влизането в Шенген. При това положение няма никакъв мотив тя да се държи извън зоната, иначе това би означавало, че се прилагат двойни стандарти, което е неприемливо за Европа, каза още Силви Гийом.
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Волен се изкриви нещо. Хич го няма. Занимават ни само с някакви креватни истории.Явно е време да се появи дру, дето нещо може и прави.Не ми е по сърце да плюя по площадите. Искам информация за случващото се и информация за действията на властта, на която плащам заплатите.
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ало някои от външно ,абе наистина вкараите от Казан волжски проповедници ,такъв силен национален дух ще внесът и така ще обеденят българите ,че всички ще спечелят.Всичко друго е рязане на клона на които стоим.
50
0
 
7
 
! Отговори
доктор с диагноза преди 11 години
исляма е болезнено отклонение от нормалното състояние на хората или от процеса на развитие им съответно .
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Даскалите" от Саудитска арабия - вън. Що ли си нямахме тия проблеми преди?!
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато има разни , дето още ги гони "комунизъма", все ще сме си така. Абе, хора, имаме проблем - пращат ни "проповедници" и те просто плащат за да се правят глупости и бели тук. Това никой не го иска, но вероятно се плаща и на тези, които трябва да пазят държавата. Плащаме им пак ние.
47
0
 
5
 
! Отговори
до 63 преди 11 години
еми ще имаш да си помечтаеш насериозно ха ха ха
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оф, ... 63... аман от като теб...
45
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРЕДПОЧИТАМ ДА СЕ ОЧИСТИМ ПЪРВО ОТ КОМУНИСТИТЕ А ПОСЛЕ ОТ ВСИЧКО ДРУГО.
44
10
 
3
 
! Отговори
2020 преди 11 години
2020 година. Министър-председателят на България, Абдуллах Гюл, призовава нацията да бъде толерантна с българското малцинство!
43
12
 
3
 
! Отговори
рязана бургия преди 11 години
имам една мечта преди да умра-цяла Европа под знамената с полумесеца...
42
2
 
12
 
! Отговори
до 55 преди 11 години
исляма трябва да се забрани като религия в България , тъй като се явява като фанатична ,омразна и несъвместима с други религии ! ислям = висша форма на зло !
41
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ, ВОЛЕН НЕ БИЛ ЛУД !НАЛИ УЖ ГОВОРЕШЕ ГЛУПОСТИ ?СЪС СВЕЩ ЩЕ ГО ТЪРСИМ ТОЗИ ЧОВЕК ЕДИН ДЕН !
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Евалла на 57
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя BALGARIN,си е едно към едно ***,май.......
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само волжски българи да имат право да проповядват на българи-мюсулмани!Другото само ще използва религията да насажда турски национализъм
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно няма кой да обясни що е то ислям - попаднахме на отбора на ***, дето за по лев на пост пишат каквото им падне. Знаете ли колко е забавно да четем с компанията такива писания? А в компанията има и християни, и мюсулмани. Но - все хора, които не проповядват насилие и простотии. И коментара е - на кой от пишещите колко му е акъла.А извода, че властта не си е на мястото. Вероятно и в Турция са бесни от това, което се пише от името на турците.(нямаме само католици в компанията)
36
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А КОГА ЩЕ АРЕСТУВАТ ПЛАТЕНИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ДРАСКАЧИ В ДНЕС .БГ ЗА ПРОПОВЯДВАНЕ НА ТЕРОРИЗЪМ...ЗАЩОТО ТОЧНО ТОВА ПРАВЯТ ТУКА И Е ВРЕМЕ ДА СЕ САМОСЕЗИРА ПРОКУРАТУРАТА.ИЛИ НЕКА ДА ИЗБЕРЕМ ПОДХОДЯЩИ МАТЕРИАЛИ И ДА ГИ ПРАТИМ КЪДЕТО ТРЯБВА.ЛИЧНО АЗ ЩЕ ГО НАПРАВЯ.
35
0
 
6
 
! Отговори
rrrr преди 11 години
изведнъж, статията стана водеща :DDDDD иначе до одеве вися на втора линия :P
34
5
 
9
 
! Отговори
443 преди 11 години
След години Волен ще управлява и тези години ще бъдат запомнени като златен век