13 души обвинени за проповядване на ислямизъм

Представяли на последователите си радикални възгледи
Обновена: 18 юни 2012 20:35 | 18 юни 2012 19:45,
142
13 души обвинени за проповядване на ислямизъм
Всички обвинени са с мярка за неотклонение "подписка". Снимка: Dnes.bg

13 души са обвинени за проповядване на идеологията на салафитското направление на исляма и налагане на шериатската държава, съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Пазаджик.

Повдигнати са обвинения за ръководене и членуване в нерегистрираната по законоустановения ред в Република България организация “Ал - Уакф ал – ислями”.

Тя е клон на едноименната саудитска фондация и е действала на територията на областите Смолян, Благоевград и Пазарджик.

13-те души са обвинени за проповядване на омраза на религиозна основа чрез слово, изразяваща се във враждебност и отричане на всичко, несъобразено с идеологията на салафизма, чрез разпространение на религиозни идеи по време на петъчни молитви в джамиите, лекции, проповеди, срещи в кафенета.

Обвиняемите изградили своя стройна система от възгледи - идеология, почиваща на елементи от салафизма, която в периода от март 2008 г. до 6 октомври 2010 г.,  са представяли на своите последователи в България в радикален вариант.

Определена е мярка за неотклонение ”подписка” по отношение на всички обвиняеми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
2
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Айде обяснете ми какво е ислямизъм и какво е радикални възгледи ? И ни покажете материалите и доказателствата за тия измислици...
32
1
 
1
 
! Отговори
balgarin преди 11 години
nai setne da vida i razumen komentar ot yastreb.vzemi objasni na bratjata si po religia 4e isljama propovjadva nenasilie.drugoto go izmislixa ***.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А, дойдохме си на думата - не става дума за грамотни хора, с образование и ценности, а за параноични проповедници на нещо си, което просто ползва тези, които са им платили обучението и разходите, за да проповядват тук.Да припомням ли, че скоро някъде се обсъждаше закон, с който се позволяваше на съпрузите да чукат умрелите си жени, но само до 6 часа след смъртта (даваха го по ТВ-то, Комисията Павлов).Та това едва ли е културата в Турция...
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И статията е една голяма глупост и много от коментарите под нея също...
29
3
 
3
 
! Отговори
Исмаил преди 11 години
Като ги осъдят ме хванете...............Пак се очаква нещо друго да се раздвои вниманието на народа ***.А поповете където приканват с камани да се бият някой защо не са в панделата при братята роми?
28
2
 
9
 
! Отговори
za 40 преди 11 години
Тези са пазарджишки турчеещи се роми. Но тарторите им все пак са араби.
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що ли си мисля, че са обучавани някъде из местата, дето спят с фереджетата и нощем.
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като чуя за излез се сещам само за извръщения и изродщини. Религия в която е гордост да биеш жена си и трябва да мразиш неверниците тоест немюсюлманите не е религия, я просто средство за контрол на неграмотните и нискообразованите маси.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А какви са, 39?
24
3
 
7
 
! Отговори
Студио Х преди 11 години
Жителите на населените места в които се проповядва радикален ислям трябва да се изселят, сградите да се съборят и изринат. Най-накрая да се разорат с плуг и да се засеят с рози...
23
1
 
8
 
! Отговори
До Ястр36 преди 11 години
Моля те, вземи, че обясни на лозунгарите за какво иде реч, че не ми се четат дивотии от буквара на Пещерното училище. Аз не познавам исляма, но имам много поснати, които са мюсулмани и хич не се връзват писанията на някои от съфорумниците тук с истината. Колкото до платените "проповедници" на исляма, които на всяка цена искат да го наложат дето не му е мястото - те наистина трябва да бъдат разкарани оттук.
22
7
 
10
 
! Отговори
DO 31 преди 11 години
ВСИЧКО ИСЛЯМИСТИ СА ***. А ПРОРОКА МОХАМЕД Е ДОКАЗАН ПЕДОФИЛ. Е*АТИ РЕЛИГИЯТА. ПЪЛЕН СМЯХ.
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Намерили добра почва - действат! Или с други думи : Не е луд, който яде зелника, а който му го дава! Пак се присмивайте на Волен! Но за всеки случай учете турски!
20
4
 
10
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Решението е отнемане на гражданството на всички последователи на радикалният ислям, заедно с всичките им роднини по права линия.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Брей тия типове трябва яко да са се разпищолили,че властта най накрая да ги помоли да се подписват ката ден пък и да пият по 1 кайве в конака.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не бъркайте компютрите с компотите и турците с фанатиците. Колко в БГ-то лигавят бирите по цял ден и се чудят в кой крачол да го преместят - чет и брой нямат. Гледайте кой прави дивотии и натам си насочете вниманието. Иначе няма управия.
17
2
 
2
 
! Отговори
РЕЗНЯК преди 11 години
Значи да си *** е нормално и законно а да си салафит не е??!? Някой *** е определил в какво да вярвам!?! Това ли е демокрацията?
16
2
 
18
 
! Отговори
Ястр3б преди 11 години
За съжаление, саудитският режим е много активен в разпространяването на тяхната версия на исляма и доста от моите сънародници им се хващат на въдицата. Малцина от мюсулманите са наясно, че саудитският салафизъм и уахабизъм са създадени от британските секретни служби и, че саудитският клан са ЦИОНИСТИ! Който иска да узучи исляма - или която и да е религия - може да го направи, без да стане част от съмнителни религиозни организации. Не ви трябва нито ходжа, нито поп, да ви годи към Бога!
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се убият с камъни,както е по техният закон!
14
8
 
7
 
! Отговори
До 18 преди 11 години
Що бъркаш Турция с тия? Турците са си читави хора. Прочетете нещо за Кемал Ататюрк, та да ви светне. Това са някакви предни отряди на муджахидините. Ей там трябва да се насочи вниманието. Ако се замисли човек - нито ние имаме лошо отношение към турците, нито те към нас. Всичкото това е политика на някакви наглеци.