Октай пред съда: Вярвам в бъдещето на България!

Нападателят на Доган остава окончателно зад решетките
Обновена: 29 яну 2013 14:24 | 29 яну 2013 14:06,
211
Октай пред съда: Вярвам в бъдещето на България!
Октай Енимехмедов остава зад решетките. Снимка: БТА

Октай Енимехмедов остава окончателно в ареста, реши Софийският градски съд.

25-годишният бургазлия насочи газов пистолет към лидера на ДПС Ахмед Доган по време на Осмата конференция на партията, докато Доган четеше доклада си. Повдигнати са му две обвинения – за хулиганство и закана за убийство. 

Според магистратите обвиненията срещу него са правилни, а с действията си Енимехмедов грубо е нарушил обществения ред.

Защитата на Октай поиска по-лека мярка – "домашен арест". Според нея няма как да се повдигне обвинение за заплаха за убийство, тъй като оръжието не е било смъртоносно. Съдът обаче отказа да измени мярката му за неотклонение.

Още по темата

„Ако мярката ми бъде изменена в "домашен арест", това ще бъде добре за моето развитие, защото ще мога да се подготвям и да завърша образованието си. Относно деянието ми, различните култури налагат различни ценности. Вярвам в бъдещето на България, нищо, че сме малка държава, това не ни пречи да бъдем най-добри", заяви в съдебната зала Октай Енимехмедов.

Той отново се обърна към магистратите с „ уважаеми народни представители“, за него били такива, тъй като в края на решенията си казвали „в името на народа“.

„Живеем в демократична страна, в която всеки има правото да изказва своето мнение. Не смятам, че съм заплаха за обществото и нямам намерение да извършвам друго престъпление“, заяви още Октай в съдебната зала.

На 22 януари 2013 г. Софийският районен съд остави в ареста Енимехмедов, като му наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
31
 
! Отговори
geroi na Balgaria преди 11 години
Oktai e nai-velikia Tur4in v Balgaria
16
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Октай, горе главата, България е с теб!". Такъв плакат са носели Боян Расате и неговите хора, дошли в Съдебната палата, за да подкрепят Октай. Тук не е написано, но в други сайтове го има. Браво и от мен на Октай! Направи нещо, което не смеят и най-върлите българи-националисти...
15
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я не изкарвайте наркоман и престъпник ,макар и на дребно ,герой!
14
0
 
53
 
! Отговори
гвм преди 11 години
а бе, момче, а бе Октай ако беше му шибнал два шамара, всички щяхме да сме по на файда: щеше да изкефиш народа, да не си опандизен и оня да е унизен
13
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не го пускат,защото трябва да го охраняват от ОНЯ.Нищо чудно,отмъстителният характер на тия хора да ги накара да очистят момчето,което,да се надяваме ,че е искрено,им показа пътя за единство на народа.Каква е тая партия зя ПРАВА И СВОБОДИ?Че кой им отнема правата и свободите?Тази партия създава разделение и етническо напрежение,защото самата тя ограничава политическите предпочитания на българските мюсюлмани,чрез наложеният невидим контрол и натиск върху тях.А ВЛАСТТА ТЪРПИ ТОВА...И ЕВРОПА!!!
12
20
 
2
 
! Отговори
до Октай преди 11 години
Ти България зарежи за момента ,че твоето положенийце хич не е розово! Никой не приема изказвания от подобен род от престъпник! Да оставим настрана смехотворния театър с Доган ,преди това достатъчно нещица си натворил , пък и дрогата нещо не можеш да откажеш...По- добре се скрий и си трай!
11
11
 
3
 
! Отговори
dragko преди 11 години
Октайчо,язе пък не ти вервам!Оти си тръгнал с газов пищов бъдеще да променяш!С пръдня боя не се прави!
10
1
 
26
 
! Отговори
вярващ преди 11 години
на свобода.веднага
9
0
 
49
 
! Отговори
Ben Gan преди 11 години
До 4И аз това щях да напиша! За това се боря! Не мисля, че Октай е невинен. Но ако Баретата и други като него са под домашен арест, защо не и Октай? Той по-голям престъпник ли е? А тези дето го пребиха, какви се водят? Не е ли опит за убииство? Не трябва ли да ги съдят ??? Това питам??? Всички сме равни. Всеки трябва да носи отговорност!
8
0
 
13
 
! Отговори
manafa преди 11 години
dobre4e beshe tur4in edin ot nas ako beshe balgarin shteshe da umre :)
7
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вместо да му дадат калашник и да го пуснат ....язък
6
0
 
39
 
! Отговори
hehe преди 11 години
баце ги пуска с престъпления като изнасилване и убииства, а това момче да го осъдят....тря да го направят национален герой, жалко че не ни отърва от долния фес
5
0
 
64
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
А тези, които са причината главата му да прилича на ритан чайник, та те няма ли да им бъде потърсена наказателна отговорност? Добре че е здраво момчето и явно носи на бой! Ама нещо не чувам да има повдигнати обвинения срещу зверския побой, нанесен от "кротките" делегати с такава ярост, че може да им завиди някой виден бияч? Или те са в правото си да пребиват хора, каквито и ще да са, ей така, без последствия?
4
0
 
76
 
! Отговори
Очуден преди 11 години
Златко Баретата на свобода след осъдителна присъда, а Октай в затвора!!! Аман от подкупни съдий, който се опитват да се понапудрят пред политиците!!!
3
0
 
33
 
! Отговори
bau преди 11 години
добър начин на мислене !
2
1
 
38
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
Е, все ще трябва да го пуснат, обвиненията са дребни...
1
2
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво Октай, браво български сине !Пуснете момчето на свобода и дайте воля на младостта му!