Прокуратурата още мисли за обвинения за боя над Октай

Назначени са експертизи, обясни главният прокурор
Обновена: 31 яну 2013 13:27 | 31 яну 2013 13:20,
153
Прокуратурата още мисли за обвинения за боя над Октай
Снимка: БТА

Прокуратурата все още не е решила дали да се повдигат обвинения на делегатите заради боя над Октай Енимехмедов, обясни главния прокурор Сотир Цацаров на въпрос на Dnes.bg.

На 19 януари Октай насочи газов пистолет срещу почетния председател на ДПС Ахмед Доган по време на Осмата конференция на партията в НДК. След нападението на кадри се видя как делегатите повалиха Енимехмедов и започнаха да го ритат и удрят.

Цацаров уточни, че са назначени медицински експертизи, които на база документацията от извършените веднага след инцидента прегледи, ще трябва да покажат дали да се повдига обвинение на делегатите за действията им.

Днес главният прокурор отново намекна, че на Енимехмедов могат да бъдат повдигнати по-тежки обвинения. В момента той е обвинен за хулиганство и заплаха за убийство.

Цацаров обясни, че са назначени балистични експертизи, които трябва да дадат отговор на въпроса  какви обвинения да бъдат повдигнати на Октай.

Веднага след нападението Енимехмедов беше обвинен в опит за убийство. След като се установи обаче, че оръжието е газово, а патроните са два сигналнозвукови и един с "технически пипер", който се използва при нападения от животни, обвинението беше променено в сегашното.

От прокуратурата на няколко пъти намекваха, че може да има промени в обвиненията срещу нападателя на Доган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
интересно ако беше починал от побоя дали пак щяха да се чудят...
14
2
 
22
 
! Отговори
блабла преди 11 години
До Анонимен Напълно подкрепям тази теза! Не повдигнат ли обвинения срещу тези зверове, всеки от нас може да се счита свободен да пречука всеки, който му е причинил някакъв вид стрес! Да му мислят администраторите:))))
13
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ритането в главата не е ли опит за убийство!? Колко човека умряха от такива побои!? Със същата злоба е бил и студентът Стоян Балтов! СЪД и затвор за побойниците!!
12
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато прокуратурата се чуди, дали да се свърши работата, май ние ще трябва да се зачудим дали да не заменим далавераджиите от прокуратурата с по-ефективни. Чуди ли се били? Аз ако хвана някой от прокуратурата и го спукам от ритници пред камерите на цяла България, ще се чудят дали да ми повдигнат обвинение? Гнила е цялата съдебна система. И прокурори и съдии.
11
17
 
3
 
! Отговори
шоп преди 11 години
бе що си го не земете дома тоа Октай като толкова го аресвате
10
2
 
31
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
ХА-ХА-ХА...- ПРОКУРАТУРАТА МИСЛЕЛА...- АМИ ТОГАВА ДА СТАНАТ ФИЛИАЛ НА ИНСТИТУТА ПО ФИЛОСОФИЯ КЪМ БАН...!!!- ФИЛОСОФИ... (ИЛИ, МАЙ, БЯХА МАСОНИ...?!?!?)
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съд за "храбрите" делегати на ДПС, все пак те бяха само 10 кротки бабаити а той Енимехмедов беше един, беше повеален на земята и не можеше да се отбранява!
8
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И какво има да се мисли. Станахме за резил пред цял свят не толкова заради Октай. Такива като него има по цял свят. Берлускони му разбиха главата със статуетка, Саркози го мереха с яйца и т.н. Обаче дивашкия побой с ритници на Октай взе акъла на всички европейци и хора по целия свят. Няма такава диващина в нормалните държави. Който е ритал да бъде съден и осъден. Има камери, доказателства, свидетели цял свят.
7
1
 
14
 
! Отговори
Samuilov преди 11 години
Ми да наградят делегатите, тогава.Може и "Стара планина" за най-активните песове от ДПС ООД.
6
2
 
26
 
! Отговори
lucho преди 11 години
Съд за ДПС и неговите делегати!!!
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой каквото си е надробил ,...да си го сРъба !Октай за едно ,а другите за друго !
4
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едно будно момче, което му е дошло до гуша от диктатурата в неговата партия беше пребито пред очите на всички от злобните делегати!
3
1
 
24
 
! Отговори
реалист преди 11 години
Да беше го нападнал с воден пистолет, поне щеше да му измие гурливите очи ,и нямаше да бъде задържан !!!! А онези върколаци които го пребиха ,дали спат спокойно!!!
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мани,мани ----23г. все ''мислят "нещо....,и накрая ----отново----ДАЛАВЕРААА!
1
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма какво да мисли! Съд за побойниците! Заприличахме на Либия и техните публични линчове! Ако е останала грам демокрация в тази страна всички участници трябва да си понесат заслуженото!