Тук съм, за да защитя цялата гилдия!

Николай Бареков се яви пред съда в Хасково
11 фев 2013 18:17,
122
Тук съм, за да защитя цялата гилдия!
Николай Бареков Снимка: БТА

До месец Хасковският окръжен съд ще произнесе присъдата по делото, по което журналистът Николай Бареков обжалва присъдата си за клевета. Делото срещу  него беше заведено от кмета на Хасково Георги Иванов и през март миналата година Районният съд в Хасково осъди Бареков да заплати на кмета 1 лев и 2500 лева административна глоба.

Dnes.bg припомня, че през май 2011 година по време на излъчването на предаването "Гореща точка" на живо от областния град, телевизионният водещ изрекъл обидни квалификации по адрес на градоначалника - "Тук има един кмет, който общува не с гражданите, а с Бога... Той се има за божество .... с цял поменик от престъпления ... крадец на църковни имоти ... имал незаконна вила в чашката на язовир "Клокотница".

Сред твърденията в предаването са и, че Георги Иванов крадял заплатите на работниците, имал хотели в Германия и апартамент в Лондон, Алексей Петров бил политическият му чадър, кметът бил луд човек.

Днес за първи път журналистът дойде в съда, за да се възползва от правото лично да даде показания. Той заяви, че не се отказва от нито една дума, изречена по време на въпросното предаване и в същото време не разбира в какво е обвинен и не се признава за виновен.

Още по темата
"Информацията за Георги Иванов не е хрумка. Аз съм човек, който е изразил личната си позиция на база информация от прокурори, политици, депутати, членове на антикорупционната политика в НС и граждани", каза още Бареков. Той заяви, че не продуцентката на предаването Вергиния Върбанова му е писала дословно сценария, както заявиха на предното заседание репортерките Инна Пелева и Диана Радева, а самият той.

Бареков допълни още, че политиката в Хасково е национален символ на корупцията в местната власт.

Адвокатът на журналиста Менко Менков обяви в пледоарията си, че делото не е за клевета, а за свободата на словото и правото на гражданите да бъдат информирани. В тази връзка Николай Бареков обяви: "Аз съм тук да защитя цялата гилдия". Водещият каза още, че е готов достойно да приеме присъдата на съда, но ако тя не е в негова полза, ще означава, че "корупцията ще бъде облечена в дрехата на невинността". Бареков заяви още, че ако делото бъде загубено от него, ще си търси правата в Страсбург.

Журналистът призна, че срещу него има и други подобни дела. "Няколко дела от Алексей Петров, няколко от Любомир Павлов за милиони", уточни Бареков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
1
 
! Отговори
Дудук преди 11 години
ей пич, не всичко, което има две бузи е лице, та внимавай къде чункаш! А ще станеш голям журналист само, когато пр*дне гущера!
101
5
 
6
 
! Отговори
Бойко преди 11 години
Платените форумци тук на станишев и цялата червена *** стоят в офис някъде и са с по 10 лаптопа и бързат да дават минуси на всеки истински коментар за крадливата им партия бсп..
100
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** = БАРЕКОВ
99
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този *** бареката ,гъзолизачев на тиквата!
98
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хасково е един от най-добре оредените градове в БГ
97
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Tv7 е най-добрата телевизия в България. Виж Скат е чисто комунистическо политбюро.
96
7
 
33
 
! Отговори
Гогата преди 11 години
"Тук съм, за да защитя цялата гилдия!" - на платените журналисти,лакеи на Будатв7 е най-гнусната телевизия в родния ефир
95
3
 
18
 
! Отговори
До №108 преди 11 години
Порняка, точно ти да говориш за платени драскачи по форумите ... Баси това герберското дебелоочие нямат равни!
94
5
 
26
 
! Отговори
Casper преди 11 години
Бареков е срам за журналистиката - потъпква основни правила, като безпристрастност и обективност. Той не носи истината а изпълнява поръчки. 7дни отдавна е ГЕРБерска медия и затова се чувства недосегаем. Дано този път наистина се окаже че сме правова държава и понесе отговорност за жалкото си поведение.
93
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бардаков кой те излъга ,че си журналист ? *** на *** не означава ,че разбираш от журналистика.
92
0
 
16
 
! Отговори
Ruja преди 11 години
Ех, Странджа, и под прикритие да излезеш - пак ще те разпознаем..... Добър вечер, Странджа!
91
6
 
27
 
! Отговори
Balgarin преди 11 години
Да защитил гилдията!Що не вземеш да се скриеш най-добре бе!
90
6
 
33
 
! Отговори
шишо преди 11 години
Бареков е гнусен човек. Гъзолизец.
89
5
 
21
 
! Отговори
ертъуи преди 11 години
п.е.д.е.р.а.с.т си чалгаджийо.
88
16
 
10
 
! Отговори
генетично е заложено преди 11 години
Щом има яки кражби и далавери,другарите *** немедленно се хвърлят да ги зещитават.
87
22
 
15
 
! Отговори
боксьорчето преди 11 години
Браво Барек!А сега бръкни с боксова ръкавица в г*за на Съсела.Успех!
86
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** продажно, гнусен чалгаджия, я ходи се гушкай с мутрата премиер и не си позволявай никога повече да изразяваш лично мнение срещу човек, като го клеветиш без никакви доказателства!!! Ти наясно ли си за основния принцип на журналистиката - БЕЗПРИСТРАСТНОСТ. А специално за лудостта как прокурор ти е казал и ти е дал доказателства, бе подлизуркоооо???
85
33
 
15
 
! Отговори
пловдивчанин преди 11 години
Привет и пожелание за успех, Бареков!Силно момче си, събори трима министри, изкопа зулумите на фармацевтичнатамафия, Трактора до смърт се гърчи, бръкна в очите и на кмета на Несебър,вече му повдигнаха обвинение за корупция, същото го чака и този Хасковски ***, пък нека *** да ти дишат праха от обувките!
84
13
 
5
 
! Отговори
roki преди 11 години
nq zabravaite ,4e barekof izvede do vtoro mqsto v bg negovata televiziq a skoro moje i da q izvede na parvo toi si e profesionalist
83
31
 
8
 
! Отговори
анонимна преди 11 години
готин си, Барече!не ги гледай и слушай тия *** тукумен си и много готин, давай напред напреко завистта и простотиите, и хич да не ти пука