Пуснаха под парична гаранция тримата данъчни от Варна

Те бяха задържани с обвинения за пране на пари
15 мар 2013 17:38,
10
Пуснаха под парична гаранция тримата данъчни от Варна
Снимка: архив, Булфото

Тримата данъчни инспектори от НАП-Варна бяха освободени днес от ареста с парична гаранция. Те бяха задържани с обвинения за пране на пари.

Мирослав Нонев, който след ареста беше освободен от длъжност директор на дирекция "Събирания", е с парична гаранция от 10 000 лв. Толкова е и гаранцията на подчинената му Бехтие Османова. Нейната колежка Мария Димитрова ще плати за свободата си 5 000 лв.

При определяне на мерките за неотклонение наблюдаващият прокурор се е съобразил с броя и тежестта на извършените престъпления индивидуално за всеки един от обвиняемите, както и с тяхното процесуално поведение, съобщиха от Варненската Окръжна прокуратура.

Оттам допълниха, че  като обвиняеми са привлечени още двама служители на НАП Варна, на които са наложени мерки за неотклонение „подписка”.

Тримата данъчни бяха задържани за  престъпления по служба, търговия с влияние и пране на пари на 12 март. Към момента са събрани данни и доказателства за извършени 22 престъпления. И тримата вече са освободени от длъжностите, които са заемали в териториалната приходна агенция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Hich ne se chudia tova si e tipichno bulgarska rabota a ne *** !
8
0
 
2
 
! Отговори
турчина преди 11 години
Шефа на НАП да не си трае, нали той си я е назначил ,че чак от Разград - за определена работа.И шофьора му бил от Разград.Всички сме от Разград и Търговище!!!Парите от тук отиват и в София, веригата е много дълга, всички го знаят.А този сценарий с тотото е пълна измишльотина, никой не Ви вярва.КОРУПЦИЯ ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА ВЛАСТТА.Проверетее ги с какво дойдоха от селските си райони, как си купиха апартаменти със заплати от по 600 лева, много е просто но никой не го прави, защото не иска.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съдебната система в България е деградирала ,корумпирана и независима! Там се възпроизвеждат хора загубили моралните си качества,навързани са като свински черва, за които парата е царица! Жалко за народа!
6
0
 
0
 
! Отговори
До 4 преди 11 години
И ти симулираш мислене може би, но каквото е такова. Разбирач.
5
1
 
2
 
! Отговори
Marko TOTEV преди 11 години
Познат Сценарий..Подписка -после или Недостатъчни Доказателства или Изминала Давност....а в ГЪРЦИЯ на 3-я Ден щяха да са или НЕВИННИ или в ПАНДЕЛАТА.....:д
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С протести нищо не стаА,трябва ,...ТОПАНИЦИ НАРЕД !
3
1
 
9
 
! Отговори
dok преди 11 години
Симулират дейност разследващите органи.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А какво стана с "има възможност да попречи на разследването"?
1
0
 
3
 
! Отговори
tova ne e istina преди 11 години
Xa-Xa-Xa!