Цветанов не е свещена крава за прокуратурата

Имаме смелост да работим, отсече Борислав Сарафов
Обновена: 24 апр 2013 12:02 | 24 апр 2013 12:01,
103
Цветанов не е свещена крава за прокуратурата
Борислав Сарафов. Снимка: архив Булфото

За прокуратурата не съществуват свещени крави. Ако съществуват данни за извършено престъпление, ще бъдат повдигнати обвинения, заяви зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

Около сегашния председател на предизборния щаб на ГЕРБ и бивш шеф на МВР Цветан Цветанов се завъртяха два скандала и той вчера цял ден дава показания пред прокуратурата по тях. Първият е свързан с незаконното подслушване в СДОТО, а вторият – с досъбедното призоводство срещу временно отстранения от длъжност шеф на ГДБОП Станимир Флоров.

Още по темата
Сарафов днес беше категоричен, че работи по всеки сигнал и има смелост да си свърши работата. Зам.-главният прокурор коментира и обвиненията, които Цветанов отправи при посещението си във Дупница. Тогава той заяви, че се съмнява дали тайни общества не контролират работата на прокуратурата. Вчера след разпита си ексминистъра обяви, че е доста озадачен, че е бил разпитван и за думите си по време на предизборната кампания.

Бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов не е представил на разследващите вчера данни за тайни общества в съдебната система, каквито изложи пред медиите, каза  Сарафов.

Не може да изчакаме да приключи предизборната кампания, обясни още той. Този коментар дойде в отговор на обвиненията на ексминистъра, че прокуратурата е използвана за политически интереси. Цветанов неведнъж е лансирал тезата, че според него обвинението обслужва интереси на противниците на ГЕРБ, които се опитват да го изхвърлят от политиката.

Сарафов се спря и на досъдебното производство срещу Флоров, което беше образувано за подкуп в особено големи размери. Прокуратурата се задейства, след като медии и обвинители получиха анонимни имейли, съдържащи документи с гриф “Строго секретно“, от които ставаше ясно, че Станимир Флоров е бил разработван заради покровителстване на наркотрафик при аферата “Опицвет“.

По думите на Сарафов тепърва ще се събират доказателства и ще се преценява дали има основание за подвеждане под наказателна отговорност.

„Обвинение не е повдигнато на Станимир Флоров, а е образувано досъдебно производство срещу него, обясни Сарафов.

По негови думи прокуратурата проверява всички налични данни. Вчера са разпитани Валентин Петров, бивш главен секретар на МВР, Кирил Радев, бивш директор на ГДБОП, Иван Чобанов, ръководител на Националната служба за сигурност. Ще бъдат разпитани бивши шефове на ГДБОП, добави Сарафов.

 

Зам.-главният прокурор посочи, че държавното обвинение до настоящия момент не е имало информация за четирите оперативни дела срещу отстранения директор на ГДБОП Станимир Флоров. Той добави, че за последен път някой се е интересувал от тези дела на 7 март тази година. Каква е причината за това и кой е въпросният човек, тепърва ще се изяснява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
11
 
8
 
! Отговори
Марк до Сен Жуст преди 11 години
63Гнилото в цялата работа е вонящия политически труп на БСП, който на тези избори ще бъде окончателно заровен!Просто това са последните конвулсии на една престъпна , терористична организация!Никакво подслушване /незаконно/ няма, но нали да кажем , че сестрата е ***.а, а пък нека те да доказват, че нямат сестра!!толкова е ясно, че чак се чудя има ли нормален човек, който да се върже!?!
66
7
 
13
 
! Отговори
хайде преди 11 години
Хайде Сарафов щом ЦвЦв не е свещена крава повдигнете му обвинение, не е тайна че във всеки офис на НАП има по 15-20 служителя на МВР които слушаха и рекетираха за ШЕФОВЕТЕ Дянков,Кр.Стефанов и ЦвЦВетанов. Когато разберат че фирма получи по-голямо плащане или просто работи добре ТЕ не я оставяха докато не изцедят всичките ий ресурси. Това продължи 3.5 години....доста материал има прокуратурата за да вкара тази престъпна шайка ГЕРБ-ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА в ареста,а съда няма да ги пусне 100%
65
2
 
7
 
! Отговори
Дедо поп преди 11 години
За прокуратурата не съществуват свещени крави. Ако съществуват данни за извършено престъпление, ще бъдат повдигнати обвинения, заяви зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.......Да ама не г-н Сарафов. За справка - ко стана с делегатите Доганови?!?!?!Май са оказаха свещенни крави всичките. Мерите с различен аршин г-н зам.гл. прокурор. Опровергайте ме ако греша и не съм прав. ***
64
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СТИГА С ТЕЗИ ПОДСЛУШВАНИЯ. ИСКАМЕ ДА ВИДИМ КАКВО СТАВА С ЧЕРНАТА ДУПКА В ЕНЕРГЕТИКАТА,ЗАЩОТО ПАК СЕ КАНЯТ ДА УВЕЛИЧАВАТ ТОКА И НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ЗАЩО СТАНИШКО РИДАЕ КАЖДЪЙ ДЕН. ПРОКУРАТУРАТА МАЙ НЕ И СЕ ЗАНИМАВА С ЕНЕРГЕТИКАТА И СЕ ПИТАМ ЗАЩО ТОЗИ АНОНИМЕН СИГНАЛ Е ПО-ВАЖЕН ОТ ГНЕВЪТ НА НАРОДА ПРОТИВ ЕНЕРГЕТИКАТА?
63
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Gerbchovci, shto se punete tuk bre?Ako ne sled izborite, ako si gi kupite, to zimata naroda s kamuni shte vi izrita.Prez tazi zima vi pojaliha na Vtorata vulna shte vi nakara da se zavrete v K.zadnik!Haide sega blenuvaite za Boceto...za Cecko.I da ostanat da ne mislite, che shte napraviat neshto za vas? Naroda e kazal - Vulka kozinata meni no nrava NE!@! Haide u levo, glupaci neporubeni!!!!!!!!!!!!!1
62
7
 
12
 
! Отговори
Цвцв преди 11 години
В специализираната прокуратура на разпит вчера ЦвЦв към Сарафов : "....Айде бе Сарафов спри преписката ще ти прехвърля 10-15 апартамента в София имам вече около 70, и без това мисля по морето да инвестирам вече....."
61
9
 
11
 
! Отговори
Гошо Лошия преди 11 години
Ква свещенна крава , той е едно обикновенно вонящо *** , много силно *** ***, те това е мутро-полицайчето.
60
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вчера цял ден чакаха Цветанов да излезе от следствието,а днес никой нищо не казва за Станишев ,дали няма да спи там?
59
4
 
5
 
! Отговори
читател преди 11 години
По ми се струва, че е свещен бик. поради което не те ще го пипнат, а той тях ще ги н....е.Предполагам, че вече са заели удобната поза, все пак кадрите на прокуратура основно са от МВР, и от същата Магнаурска школа ...знаят какво трябва да се направи...
58
1
 
0
 
! Отговори
кифлата преди 11 години
миткооооооооооооооооооооyoutube/watch?feature=player_embedded&v=Dgj9nc87Mrc
57
1
 
5
 
! Отговори
Сен Жуст преди 11 години
До Марк - Има нещо гнило в цялата работа. Сигурно Радо е глътнал отертката. Друго обяснение не виждам.
56
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 57-хубаво ще ми стане-ама за едно хубаво-цял живот със спин. Спинар такъв.
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
niama kakvo da se govori v polza na GERB shtoto Durjabnia Departamentna USA e napravil ubiistven doklad za podslushvaniata i narusheniata na konst.svobodi.Amerikancite iskat za suuznici ne *** kato Cvetanov i Borisov a hora s izvesten intelekt i realen pogled vurhu principite za Demokracia.Shtom Amerikancite ne iskat Borisov tova znachi, che si otivat no shte budat sudeni.GERB obijdashe vsichki, nai-veche prokuraturata, vilneeshe kadrovo i sega shte griznat druvcheto. Zatvor za vinovnite!
54
7
 
8
 
! Отговори
Марк до Бай Онзи преди 11 години
57Онзи, виж сега квалификациите са стар патент на комуноидите!Едно време с квалификацията "Народен враг" са избити хиляди българи!Квалификацията се използува от вас поради липсата на аргументи!Но ти , плебей, си доста ниска топка!Отиди при дядо ти дъртия червен престъпник и баща ти старата номенклатура, да се поушлайфаш!И после ела пак да се изходиш по въпроса, че некщо много те е стегнал интелектуалния зап.к!И поспоко, че си набрал злоба като цирея гной!!Ще вземеш да се пръснеш отнякъ
53
7
 
7
 
! Отговори
Марк до Сен Жуст преди 11 години
56Не знам дали знаш какво пише в доклада на Прокуратурата:"... има пропуски в осъществяването на контрола върху използуването на СРСта..."Това е!Никой не е доказал, че е имало незаконно подслушване!И какво стана с вносния спец, който трябваше да възстановява "изтритите" записи?!?!Мълчание!Май няма никакви "изтрити" записи и по тази причина няма какво да се възстановява
52
1
 
1
 
! Отговори
NARODNO UDOVLETVOREN преди 11 години
NAI-POSLE SE NAMERIHA NORMALNI PROKURORI DA POKAJAT, 4E PROKURATURATA E NEZAVISIMA I RANO ILI KUSNO 6TE SE OTGOVARQ ZA NAPRAVENITE GADOSTI.CVETANOV SE BE6E SAMOZBRAVIL, KAKVI LI NE PROSTOTII IZVUR6I, MISLE6E SI, 4E 6TE UPRAVLQVAT VE4NO ZALISANI V PARITE OT KONTRABANDATA I REKETA VURHU BIZNESA. I SEGA 6TE TRQBVA DA OTGOVARQ. 6TE DOIDE VREMETO I NA BORISOV ZA6TOTO BEZ NEGOVO ZNANIE NI6TO NE E PRAVENO.GADNOTO E, 4E 6TE OSTAVQT OTGOVORNI SLUJITELITE NA SDOTO A ISTINSLITE VINOVNICI SA B.B. I CECO.
51
8
 
7
 
! Отговори
Бай онзи преди 11 години
До Марк- Питаш какво правимЕ а, неграмотен гербер. За да се научиш на правилен български предлагам да те наебемЕ. Може да ти се отрази добре.Всички пожарникари ли сте толкова зле?
50
2
 
3
 
! Отговори
Сен Жуст преди 11 години
До Анонимен- Да бе ***, как не се сетихме каква е работата- търсели похитителите в президентството , в партийните централи, в празния парламент. Какви умници само ражда земята българска.
49
6
 
7
 
! Отговори
М21 до 54 преди 11 години
54точно така е!Подслушването е неудобно за мафията естествено и ето ти сгоден случай да го блокират!!Кой ще носи отговорността за престъпленията, които ще се извършат междувременно благодарение на блокираните в момента служби???
48
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сигнала за подслушванията се появи много удобно когато похитителите на дъщерята на Брендо трябваше да договарят условията на откупа. Станишев и прокуратурата блокираха неволно (дали пък неволно?) звеното за подслушване и похитителите си комуникираха спокойно с майката на момичето. Малко преди предаването на подкупа и връщането на детето се появи компромата за Флоров и службата беше блокирана. Похитителите си получиха необезпокоявани паричките от подкупа. Браво на мозъка на група за отвличания.