Цветанов не е свещена крава за прокуратурата

Имаме смелост да работим, отсече Борислав Сарафов
Обновена: 24 апр 2013 12:02 | 24 апр 2013 12:01,
103
Цветанов не е свещена крава за прокуратурата
Борислав Сарафов. Снимка: архив Булфото

За прокуратурата не съществуват свещени крави. Ако съществуват данни за извършено престъпление, ще бъдат повдигнати обвинения, заяви зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

Около сегашния председател на предизборния щаб на ГЕРБ и бивш шеф на МВР Цветан Цветанов се завъртяха два скандала и той вчера цял ден дава показания пред прокуратурата по тях. Първият е свързан с незаконното подслушване в СДОТО, а вторият – с досъбедното призоводство срещу временно отстранения от длъжност шеф на ГДБОП Станимир Флоров.

Още по темата
Сарафов днес беше категоричен, че работи по всеки сигнал и има смелост да си свърши работата. Зам.-главният прокурор коментира и обвиненията, които Цветанов отправи при посещението си във Дупница. Тогава той заяви, че се съмнява дали тайни общества не контролират работата на прокуратурата. Вчера след разпита си ексминистъра обяви, че е доста озадачен, че е бил разпитван и за думите си по време на предизборната кампания.

Бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов не е представил на разследващите вчера данни за тайни общества в съдебната система, каквито изложи пред медиите, каза  Сарафов.

Не може да изчакаме да приключи предизборната кампания, обясни още той. Този коментар дойде в отговор на обвиненията на ексминистъра, че прокуратурата е използвана за политически интереси. Цветанов неведнъж е лансирал тезата, че според него обвинението обслужва интереси на противниците на ГЕРБ, които се опитват да го изхвърлят от политиката.

Сарафов се спря и на досъдебното производство срещу Флоров, което беше образувано за подкуп в особено големи размери. Прокуратурата се задейства, след като медии и обвинители получиха анонимни имейли, съдържащи документи с гриф “Строго секретно“, от които ставаше ясно, че Станимир Флоров е бил разработван заради покровителстване на наркотрафик при аферата “Опицвет“.

По думите на Сарафов тепърва ще се събират доказателства и ще се преценява дали има основание за подвеждане под наказателна отговорност.

„Обвинение не е повдигнато на Станимир Флоров, а е образувано досъдебно производство срещу него, обясни Сарафов.

По негови думи прокуратурата проверява всички налични данни. Вчера са разпитани Валентин Петров, бивш главен секретар на МВР, Кирил Радев, бивш директор на ГДБОП, Иван Чобанов, ръководител на Националната служба за сигурност. Ще бъдат разпитани бивши шефове на ГДБОП, добави Сарафов.

 

Зам.-главният прокурор посочи, че държавното обвинение до настоящия момент не е имало информация за четирите оперативни дела срещу отстранения директор на ГДБОП Станимир Флоров. Той добави, че за последен път някой се е интересувал от тези дела на 7 март тази година. Каква е причината за това и кой е въпросният човек, тепърва ще се изяснява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
12
 
7
 
! Отговори
Марк преди 11 години
виждам доста ентусиазирани антигербери /така да ги наречем / тук!!Ще си позволя да ви припомня една история от недалечното минало, а именно Президентските избори , когато ГОЦЕ найнеочаквано спечели срещу Петър Стоянов!Спомняте си , нали? /освен, ако не сте ходили прави под масата, което не е изключено!Стоянов загуби едни почти спечелени избори, защото извади компромат!Правете си изводите!Моят е, че всичката тази помия, която се лее върху ГЕРБ , ще му донесе абсолютно мнозинство на избо
46
6
 
5
 
! Отговори
Марк преди 11 години
Аз не мога да разбера как така прокуратурата не е знаела за делата срещу Флоров, които от преди няколко години и пороверката по които го е оневинила?!?И сега извъднъж помалко от месец преди изборите се захваща с тях?!?!?И естествено досъдебното производство срещу Фролов ще приключи след изборите!!И ако не се докаже престъпления какво правиме, а?!?Даже и "ИЗВИНЯВАЙ" няма да кажат, обаче ролята на цялата постановка ще е изиграна ДА СЕ НАЙСЕРИОЗНОИЯ КАНДИДАТ ЗА ВЛАСТТА ГЕРБ!!!
45
6
 
14
 
! Отговори
Буда преди 11 години
Незабавно да се призове и Красимир Стефанов(шефа на НАП), защото той е комбина на Цветанов за бруталния рекет върху бизнеса в България чрез СРС-та,който доведе до капитулация и деградация на държавата.В самото начало на ГЕРБ започна поголовно начисляване на една и съща сума ДДС(между 50 000 и 300 000лв) върху 10-15 фирми едновременно и това го знае всеки инспектор/агент на НАП участвал в "РЕКЕТ-ревизиите". ГЕРБ=Организирана престъпна група! Разбира се финансовия министър Дянков е сценарист
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
как сте *** ))?
43
3
 
2
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 11 години
До TankoBG_: ПЪРВАНОВ МНОГО ЯКО ВИ Е БРЪКНАЛ В ЗАДНИЦИТЕ , КАТО ВИ СКРИ ТОПКАТА ЦЕЛИ ДЕСЕТ ГОДИНИ ! ОЩЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ ОСЪЗНАЕТЕ И БЪЛВАТЕ МАЗНИ ХРАЧКИ ПРОТИВ ЧОВЕКА ,КОГОТО НАРОДА ИЗБРА ДВА ПОРЕДНИ МАНДАТА ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ ! ПЛЮЙТЕ *** СИНЬОГЪЗИ !
42
5
 
1
 
! Отговори
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ преди 11 години
аз не сам крава. аз сам бик бе.
41
5
 
13
 
! Отговори
хайде преди 11 години
Хайде Сарафов щом ЦвЦв не е свещена крава повдигнете му обвинение, не е тайна че във всеки офис на НАП има по 15-20 служителя на МВР които слушаха и рекетираха за ШЕФОВЕТЕ Дянков,Кр.Стефанов и ЦвЦВетанов. Когато разберат че фирма получи по-голямо плащане или просто работи добре ТЕ не я оставяха докато не изцедят всичките ий ресурси. Това продължи 3.5 години....доста материал има прокуратурата за да вкара тази престъпна шайка ГЕРБ-ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА в ареста,а съда няма да ги пусне 100%
40
4
 
11
 
! Отговори
Черен Петър преди 11 години
Цвецо е свещена крава за тъщата си.Той и носи банички, тя спестява от пенсиите и утре - нов имот на някой лазурен остров.Че в София станаха множко апартаментите.
39
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
които и да спечели изборите правителството трябва да бъде от експерти видяхме че политическите правителсва не работят
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
едно е ясно ....че нищо не е ясно- В ЗОНАТА НА ЗДРАЧАа и зависи кой ще спечели изборите...но едно е сигурно НИКОЙ НЯМА ИНТЕРЕС да стане ОФИЦИАЛНО това което е начина на "работа" на службите..дьржавни , общински администрации -"СИСТЕМАТА" на схемите,роднинска,партийна...и най общо казано паричнни обвьрзаности в милиция,сьд,прокуратура,кметства,общини,министерства,агенциии, фирми...и т.нТОВА Е ПАТЕНТА НА БГ ДЕМОКРАЦИЯ-ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА!!!! И за това нищо не вьрви и не е както трябва..а най-лошото е че скоро няма шaнсове да се промени много жалко за обикновените и нормални хора, дец
37
1
 
0
 
! Отговори
Tanyoo преди 11 години
customs.bg/bg/pubs/4931
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Някой" се бил интересувал на 7 март - ми намерете го. Той е "анонимния" източник на компроматите, дето ги разпространява станишев и ги вади от вашите чекмеджета.
35
1
 
3
 
! Отговори
кръц преди 11 години
Тоя дето пише на латиница да джвака гюбре!!!
34
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За съжаление обществото вече вижда че новата прокуратура работи крещящо тенденциозно, а това няма как да не се види и в Брюксел. Отново черни точки за страната и то благодарение на най-корумпираната част от държавността - съд и прокуратура. Аз лично вече не вярвам дори и на дума изречена от Цацаров, а пък за съдиите да не говорим, скандалът с Лукойл говори красноречиво. Другарите комунисти, докога ще саботират държавата с подставените си лица? Мяра нямат ли? ***!
33
3
 
6
 
! Отговори
Еди кой си... преди 11 години
Чудя се кои ли са хората зад всички тия марионетки. Кой ги е издигнал и откъде са толкова самоуверени,за да злоупотребяват с положението си.Защо не потърсим хората зад Цветанов и останалите накиснати в този миризлив бъркоч, за да не се оплакваме след това и от следващите марионетки. Един народ може да разбере много за себе си ако се огледа в Глобалното огледало. И за да няма такива кукловоди трябва да започнем от себе си първо.
32
3
 
11
 
! Отговори
* преди 11 години
До Анонимен 22Не гледайте митингите!Там основно са хора на държавна служба и зависими от шефовете им калинки.Ако не отидеш, може да се простиш с работното си място,а в тази жестока безработица...Плюеш си на достойнството ,но и без хляб не се живее.Знам от собствен опит...
31
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има ли още кой да ви вярва бе циркаджии?
30
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Ако съществуват данни за извършено престъпление, ще бъдат повдигнати обвинения"---Повярвали сме ти, да знаеш...Борисов и Цветанов трябва да последват съдбата на украинската си колежка...Но не заради партийната си принадлежност или за това чии интереси защитават, а заради РАЗРУХАТА до която доведоха страната през 4-те години управление.Били направили магистрали! Да, ама няма кой да се вози по тях! Хората нямат пари за кола на старо, камо ли за нова...Били направили детски градини! Къде? Няколко в София, понеже са удобни за заснемане по телевизията? А останалата част от България?А
29
4
 
20
 
! Отговори
Турчин преди 11 години
Тия от ГЕРБ се мислят за много хитри, всичко го направиха нарочно, за да кажем НИЕ хората вижте правителството на Марин Райков не е кукла на ГЕРБ, за това Цветанов уж беше извикан. Нещастници за толкова глупи ли на имате !
28
4
 
11
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 11 години
Прокуратурата показва признаци на живот, дано не е само за хвърляне на прах в очите.