Все пак Борисов се обяснявал пред прокуратурата за записите

Показанията не били дадени пред Сарафов, а пред прокурори от ВКП
255
Все пак Борисов се обяснявал пред прокуратурата за записите
Борисов остана час и половина в прокуратурата вчера. Снимка: БТА

Прокуратурата е снела обяснения от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в хода на проверката след изнесените записи на разговори с участието и на ексземеделския министър Мирослав Найденов и вече бившия градски прокурор на София Николай Кокинов. 

Съобщението на прокуратурата е по повод медийни публикации за явяването на Борисов във ВКП вчера. От записа на подслушаната среща ставаше ясно, че Кокинов изнася пред двамата данни от досъдебното производство срещу Найденов, както и резултатите от проверката на прокуратурата за незаконното подслушване по сигнала на Сергей Станишев. Тримата обсъждат магистрати и журналисти и ги описват с обидни квалификации.

На излизане от ВКП бившият премиер заяви пред журналисти: „Това не беше разпит, разговаряхме как да се разбие тази престъпна група, която прави незаконни подслушвания по домовете на хората“.

Още по темата
От обвинението уточняват, че на 7 май  след призоваване по установения от закона ред, от  Борисов са снети обяснения. Те са дадени пред прокурори от Върховната касационна прокуратура, на които тази проверка е възложена и са надлежно протоколирани. Не отговарят на истината твърденията, че тези действия са извършени лично от заместника на главния прокурор Борислав Сарафов, в неговия служебен кабинет, съобщават от институцията. Прокуратурата продължава проверката със снемане на обяснения и от други лица.

Днес се очаква обяснения да даде и ексземеделският министър Мирослав Найденов. Все още няма официална информация, че показания по проверката на Върховната касационна прокуратура за скандалните записи е дал доскорошният градски прокурор на София Николай Кокинов. Вестник „Преса“ съобщи вчера, че  Кокинов е потвърдил уличаващия разговор с Бойко Борисов и Мирослав Найденов в Банкя и в обяснение пред ВКП освен с оставката си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 173 Прав си друже...но понятието...или по точно моралната категория ЧЕСТ...отсъства от главите на всички герберасти! Кой ги подслушвал????...те самите си въртят номера! НАЙ-ВАЖНОТО В СЛУЧАЯ Е...да декларират...ИСТИНА ЛИ Е КАЗАНОТО В РАЗГОВОРА!
155
3
 
0
 
! Отговори
до 179 от 168 преди 11 години
А защо оцеляваш?От прекрасното управление?А кога работиш?Сигурен съм, че чукчите ходят на училище, но не знаят, че има такива партии и кариеристи, възползвайки се от добродушната им слава. Но знаят, че има изречения и те завършват с точка.Чувството ти за самоирония е нелепо при такъв отзив и ще кажа напълно безплатна прогноза - нямаш чувство за хумор и се ориентирай към някоя по-актуална партия.Принадлежността ти към тази, говори за неадекватност.На чукчата никой не му върши работата!
154
2
 
12
 
! Отговори
ТОМА НЕВЕРНИ преди 11 години
Май боко го очаква раздумка и с отговорника на трети отряд в софийският,просто раздумка....
153
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако сте обикновен гражданин, в прокоратурата ви разпитват! Ако сте нагла Тиква, разплакала цял народ, тогава в прокоратурата разговарят с Вас и Вие им се карате! Кой чете от трибуната на Народното събрание разговори с лекарите "убили" новородено без мозъчна дейност и лишили ГЕРБ от бъдещ неформален лидър! Когато ти четеш ти е кеф, а когато за теб четат е престъпление! Време е да натръшкат Тиквьо и Цецо-мобило, както те тръшкаха и обвиняваха за престъпници бившите управляващи, които Съдът оправда! Стига двоен стандарт, стига спасители с интелект на Тиква и образование на учители по физкултура!
152
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ББ е професинален лъжец. Само слепите и глухите му вярват, лошото е, че са много.
151
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За Тиквуняка лъжата е като дишането. Той без непрекъснатото лъжене не може да съществува. Той си лъже по природа, по навик, за него това е естествено състояние, като дишането. Ако спре да лъже първо ще вдигне кръвно, а после ще пукне!Освен лъжите ще го запомним и с клевети, интриги, нарцисизъм, неизживяно детство, желание все да го възприемат като жертва на тъмни сили и т.н. Но затова на тоя свят има лекари-психиатри. Те трябва да се занимават с него след 12 май.
150
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая кратуна селска кога ли е казвала истината... картофокопач....
149
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Hа много хора просто унищожи живота. 3-*** колеги затвориха фирмите и заминаха да бачкат в Западна Европа. Покрай тях над 20-25 човека са без работа. Оборотите на малките и средните фирми са 1/3 от преди ГЕРБ. В същото време големите фирми - западни корпорации, червените перални и кръжеца на Боко са ОК и печелят милиарди. Е, не мерси !!! Не съм останал в България за да търпя мутри и милиционери !!!!!!!ГЕРБ е подигравка с българите и Родината !!!!
148
0
 
11
 
! Отговори
Вирджиния преди 11 години
Ха..ха..Тиквата в раздел "крими" точно там, където му е мястото))))
147
0
 
4
 
! Отговори
ЧУКЧА преди 11 години
ДО 174 ЯСНО ЩЕ ТИ СТАНЕ АКО СЛЕДИШ САЙТА НА ПРОКУРАТУРАТА
146
2
 
1
 
! Отговори
ЧУКЧА преди 11 години
до 168ЗА ТВОЕ СВЕДЕНИЕ ПОЗНАНИЯТА МИ СА ЗНАЧИТЕЛНО ПО ГОЛЕМИ ОТ АМБИЦИИТЕ ТИ ДА СЕ САМООПРЕДЕЛЯШ КАТО КАПАЦИТЕТ Тази малка общност е оцеляла при изключително тежки условия и не случайно са известни като истинските хора Известно ми е че са обект на анекдоти и не случайно съм избрал псевдонима тъи като самоиронията не ми е чужда Молбата ми е да не четеш избирателно Виж първото изречение Иначе съм симлатизант на НФСБ и никога не съм го крил Съветвам те и теб;помисли и избери бюлетин номер 4
145
0
 
10
 
! Отговори
Нели преди 11 години
Аз не мога едно да разбера. Приемаме,че подслушването е било незаконно,а законно ли е Борисов да се среща с градският прокурор и да обсъжда предсоящото дело на Найденов и да се опитва чрез Кокинов да го спре ако може. Законно ли е питам и защо да не носи отговорност?
144
0
 
9
 
! Отговори
pege преди 11 години
Упожарникарското не са ли те учили че среща с прокуратурата си е жив разпит а не махленски месали. защо ни прайш на абдалим не ти се иска ама требва да си признаеш що си дробил с оня цвък.
143
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дали записът е законен , или не-това е най-малкият проблем. Това е процедура за мъжествени страхливци като Цв.Тънещите в мизерия българи, направени така по имащите воля-лозунгът на фашистката партия, преди да дойде на власт в Германия, не ги интересува. Бивш мин.председател, министър, градски прокурор, обсъждат как да избегнат правосъдието!!! Не измествайте въпроса!Кое е общото? АЛЧНОСТ за ПАРИ.Това сме го чули и ние, а това, което не сме чули?Така чухме и за един Мишо.Честта казва-оставка!
142
0
 
5
 
! Отговори
СИКс преди 11 години
мдам, важно е въпросната претъпна група, която ходи по домовете да подслушва да бъде задържана. и да ни обяснят как са влези в дома на боко без никой от армията слуги и охранители да ги види. тоя вече никак не си мери приказките, изтрещя яко
141
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещо не ми става ясно. Прокуратурата трябва да излезе с официално изявление в какво процесуално качество е викан Борисов да дава обяснения. Има ли образувано производство по повод записите или става въпрос за делото срещу Мирослав Найденов. И, още нещо, което се пропуска от медиите и юридически грамотните лица. Ако се окаже, че записът е бил извършен незаконно, на Борисов ще му духнат под опашката. Просто съдът не може да приеме негодно събрани доказателствени материали.
140
1
 
11
 
! Отговори
Вирджиния преди 11 години
Не било разговор, а разпит.."разговор" ха.ха..те така му викат престъпниците))) И другият синдром-нито един престъпник не се признава за виновен, всички са "погрешка" в прокуратурата.
139
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
обяснения от Банкянския гений - тече предварителна проверка. Колкото до "духането под опашката" - ако още един /Кокинов си призна вече/ от присъствалите на записания разговор потвърди, че е проведен,за най известния пожарникар нещата придобиват "груб селски характер".от един неграмотен юридически гражданин36-ти: с този неграмотен и пълен с инсинуации постинг се иСкара направо спяща клетка. Абе как може да има такива глу.паци в държавата ни, явно още дълго ще се лутаме, търсейки правилния
138
5
 
1
 
! Отговори
tea pa преди 11 години
Bokata N1 !
137
1
 
4
 
! Отговори
teodor преди 11 години
DO KOGA SHTE GI TUPINE TEZI GLUPACI BOIKO I CECO DA NI OBESNIAVAT EDNO A PUK TO DRUGO TE VECHE SE PODIGRAVAT S BULGARSKIA NAROD