Задържаха изверга, влачил куче с колата си

Животното е починало, той го заровил, казаха от прокуратурата
Обновена: 13 юни 2013 16:00 | 12 юни 2013 12:01,
384
Задържаха изверга, влачил куче с колата си
Снимката потресе социалните мрежи. Снимка: ANIMAL HOPE - PLOVDIV - Facebook

Районната прокуратура в Асеновград образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител по случая с малтретираното куче в пловдивското с. Тополово, съобщи говорителят на прокуратурата в Пловдив Атанас Илиев. 

За случая обвинението се е самосезирало по изнесената в медиите информация за проявена жестокост към куче от собственика му – 55-годишния Райчо Иванов.  

Той завързал кучето за автомобила си и го е влачил по улиците на селото, след които го е изхвърлил в дере. 

След образуването на досъдебното производство в прокуратурата са извършени разпити на свидетели и е установено местонахождението на собственика на кучето Райчо Иванов, който е задържан за срок от 24 часа. В събота от полицията обявиха, че кучето е оцеляло и му е оказана медицинска помощ. 

Днес обаче от прокуратурата съобщиха, че животното е починало и Иванов го е заровил. Според съседи на Райчо той се ядосал на кучето, след като разкъсало кокошки по двора.

Трупът на кучето е изпратен за извършването на ветеринарна експертиза, с която да се установи причината за смъртта му, кога е настъпила, какви увреждания и как са му били причинени. След депозиране на заключението по назначената ветеринарна  експертиза предстои да се прецизира правната квалификация на обвинението. 

В случай че се установи, че причинените увреждания и смърт са по особено мъчителен начин за животното или с особена жестокост, както и че деянието е извършено на публични места или в присъствието на малолетни или непълнолетни лица, наказанието, което предвижда законът, е лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 2000 до 5000 лева, припомни прокурорът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още по темата: кученасилие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А извергите които влачат България към дъното кога ще ги задържат?
226
1
 
9
 
! Отговори
Vlad преди 10 години
***, бля.
225
2
 
7
 
! Отговори
:( :( :( преди 10 години
Добре де, не слагайте такива гнусни снимки. Супер гадно.
224
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Грозна работа. Пука му на Райчо че ще вземе пробация или условна присъда. Ще трябва да се подписва при кмета с когото си пият ракията.
223
5
 
35
 
! Отговори
123 преди 10 години
Не ни обяснявайте какво трябва да се направи, ами осъдете някой за жестокост към животното и тогава ще ви повярваме ,че сте съд, а не ***!
222
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ми, човекът го завързал за теглича и после забравил. Тръгнал, а то поумряло малко. Каква сензация за журналистите, които не смеят да пишат за важните неща в страната и занимават хората с глупости.
221
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DA PODSETQ I ONEZI 400 000 POSTRADALI OT PRESTAPLENIA I VLA4ENI S GODINI PO PROCEDURATA " NEIZVESTEM IZVAR6ITEL " I NAKRAQ SLED TOVA UMELO VLA4ENE OT STRANA NA POLICIA , SAD I PROKURATURA S PREKRATENI PREPISKI DA VZEMAT DA ZAKA4AT PAK TE PROKURATURATA , SADA I POLICIATA I DA GI POVLA4AT MALKO . PRIMERNO KATO GI POVLA4AT DVE - TRI GODINI BEZ ZAPLATI
220
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Куче влачи, диря няма кис - кис - кис
219
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
нещастен и глупав народвлачат ви 20 години по-зле и от кучето и вас и децата ви и ви пробутват залъгалки за *** ви тикви
218
3
 
19
 
! Отговори
xxx преди 10 години
cheta komentarite i se pitam,nqkoi ot vas shto za hora ste? imate li malko choveshtinka? i jivotnite dusha nosat!!!!
217
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
OPIRAIKI SE NA KOMENTAR 244 ti AZ PREDLAGAM POLICAI , SADIA , PROKUROR ILI LAKOM DARJAVEN ILI OB6TINSKI SLUJITEL KOITO ME E ZAKA4IL I ME E TEGLIL S GODINI PO TROMAVITE ADMINISTRATIVNI I PRAVNI PROCEDURI NAKRAQ AZ DA GO ZAKA4A NA TEGLI4A I DA GO POVLA4A 10 --15 km . MNOGO HUBAVO PREDLOJENIE . V SKORO VREME 6TE GO UPOTREBQ ZA DA VIDQ EFEKTA . O4AKVAITE EKSPLUZIVNI KADRI
216
8
 
42
 
! Отговори
Куче преди 10 години
Да го повлачат и тоя изверг завързан на кола и ако оцелее да го осъдят тогава. Мръсен вирус е човека....най гадното същество на Майката Земя
215
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ABE VIE ZA6TITNICITE NA KU4ETATA ZA6TO NE KOMENTIRATE KATO TE ZAKA4AT NA " TEGLI4A " SI I TE VLA4AT S MESECI I GODINI RAZNI ADMINISTRATIVNI PLAHOVE OT SADA I PROKURATURATA I KATO TI SASIPQT JIVOTECA ZA KAKVO IDE RE4 . ZA6TO NE KOMENTIRATE KAK E ZALA4EN CELIA BALGARSKI NAROD ZAD UJ NEZAVISIMITE TEZI INSTITUCII I KAKVI GAVRI SE IZVAR6VAT S TAZI NEZAVISIMOST . VPERILI POGLED V EDNO KU4E , DOKATO MILIONI BALGARI SA ZAKA4ENI ZA NQKAKAV ABSURDEN TEGLI4 I BIVAT VLA4ENI S GODINI V GLAD I NEMOTIA
214
7
 
31
 
! Отговори
!!!! преди 10 години
Затвор!
213
5
 
44
 
! Отговори
Гери преди 10 години
Супер много се възхищавам на хората, които използват довода, че извършителя трябва да бъде задържан защото " днеска е убил куче, утре ще убие човек". Болката на всяко живо същество е важно. Не е защото "утре ще убие човек", а защото умишлено е наранил по зверски начин беззащитно животно.
212
26
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да , дедо ми не се е гаврил с котката, уби я в честен двубой. Абе вие луди ли сте ? Мръвките дето папкате са от умрели животни и нямате гаранция дали са убити ,,хуманно,, или са изтезавани. В Китай кучетата преди да ги хапнат ги млатят до смърт с тояги , да не с жилави после. Между другото дедо е отгледал с обич много повече животни, отколкото е виждал през живота си, тоя дето написа, че е бил ***. *** сте вие, лицемерите, които не виждате гредата във вашите очи, а сочите клечката в чужди
211
3
 
27
 
! Отговори
идиотката-колячka235 преди 10 години
До Анонимен 232 - Собственикът е ***. Такъв може и човек да е убивал. Защото е не жесток, а луд от жестокост. И наследниците му са такива. Къде е превенцията? Тези хора трябва да са под наблюдение, а злодеят в затвора. Виновен е не само за убийството, но и защото е държал кучето гладно и отвързано. ***. Освобождаваме убийци на хора, а провинили се в нещо животни убиваме. *** човешка логика. Питекантропите, които защитават убиеца ги чака зловещо нещастие. Защото са като ***.
210
7
 
16
 
! Отговори
Геч преди 10 години
След 9-ти септември,85 хиляди Българи споделиха съдбата на това куче,и нямаше нито един наказан,виновен и осъден.В продължение на четири месеца,са били екзикутирвани по четиредесет човека на нощ близо до София/още излизали кости/.За награда тези хора ги избрахме да ни управляват и днес.На хуманни ако ще се правим,първо да защитиме човешките си права,а след това на кучетата,котките и прасетата/които са хранени с човешки трупове в лагерите на смъртта по времето на светлото бъдеще.от тъмното минало
209
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
6 кокошки съм заклала
208
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тука сите лаете, че Заека заслужава смърт за това, че уби Мирослава, а защитавата това куче, убиец на кокошки!