Задържаха изверга, влачил куче с колата си

Животното е починало, той го заровил, казаха от прокуратурата
Обновена: 13 юни 2013 16:00 | 12 юни 2013 12:01,
384
Задържаха изверга, влачил куче с колата си
Снимката потресе социалните мрежи. Снимка: ANIMAL HOPE - PLOVDIV - Facebook

Районната прокуратура в Асеновград образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител по случая с малтретираното куче в пловдивското с. Тополово, съобщи говорителят на прокуратурата в Пловдив Атанас Илиев. 

За случая обвинението се е самосезирало по изнесената в медиите информация за проявена жестокост към куче от собственика му – 55-годишния Райчо Иванов.  

Той завързал кучето за автомобила си и го е влачил по улиците на селото, след които го е изхвърлил в дере. 

След образуването на досъдебното производство в прокуратурата са извършени разпити на свидетели и е установено местонахождението на собственика на кучето Райчо Иванов, който е задържан за срок от 24 часа. В събота от полицията обявиха, че кучето е оцеляло и му е оказана медицинска помощ. 

Днес обаче от прокуратурата съобщиха, че животното е починало и Иванов го е заровил. Според съседи на Райчо той се ядосал на кучето, след като разкъсало кокошки по двора.

Трупът на кучето е изпратен за извършването на ветеринарна експертиза, с която да се установи причината за смъртта му, кога е настъпила, какви увреждания и как са му били причинени. След депозиране на заключението по назначената ветеринарна  експертиза предстои да се прецизира правната квалификация на обвинението. 

В случай че се установи, че причинените увреждания и смърт са по особено мъчителен начин за животното или с особена жестокост, както и че деянието е извършено на публични места или в присъствието на малолетни или непълнолетни лица, наказанието, което предвижда законът, е лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 2000 до 5000 лева, припомни прокурорът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още по темата: кученасилие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
2
 
16
 
! Отговори
hasan ahmedov преди 10 години
ето така ни влачат от 1945г насам нашите управници !
206
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То и кучето, ако беше живо трябваше да понесе наказателна орговорност, затова, че е убило кокошката. В случая собственика на кучето, просто е взел правосъдието в свой ръце.
205
0
 
3
 
! Отговори
Антон преди 10 години
Приятелю, ти си за диспансерче моето момче.
204
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
;гледах как в Истанбул и Анкара промиват очите на уличните кучета, пострадали от сълзотворния газ. Направо ми се плаче..." Ей такива са най страшни, реве за уличните кучета, и не им пука за хората излезли да се борят за свобода, защото Omnia Mea в Турция се налага ислямизъм, а следващата стъпка е шариат.
203
1
 
13
 
! Отговори
bqsno ku4e преди 10 години
zna4i plati ku4eto golqma cena za tezi kokoshki, skapa rabota!!!!!!!!! da vidim swga kolko ste plati i rai4o!!!!!!! iskam cenata mu da e ekvivalent na tazi na "DOMASHNIQ" mu "LUBIMEC", ste 4akam s udovolstvie prodalgenieto na filma........
202
4
 
13
 
! Отговори
:) преди 10 години
До до 219Райчо сам се е наказал. На 55 години в неговия живот най-важно са 3 кокошки... :)
201
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този е абсолютен ***. Беше редно да отреже крайниците, ушите и члена на псето преди да го влачи...Аматьор!
200
3
 
27
 
! Отговори
220 преди 10 години
Заслужава наказание!!! Ако се отнасяш злобно и толкова жестоко към което и да живо същество- не заслужаваш милост...А този е психически нестабилен за да убие кучето си по такъв начин! Трябва наказанието и глобата да са по-големи, защото има много такива като него из страната.
199
2
 
32
 
! Отговори
До 217 преди 10 години
Ти, *** долен, знаеш ли какво е емпатия (съчувствие, състрадание)??? Когато живо същество, без значение какъв вид, се мъчи и страда, не да стоиш, да потриваш ръце и да казваш: Заслужава си го! а да се опиташ да му помогнеш! Не знам дали хора като теб осъзнават, че животните също изпитват болка! Кога най-сетне ще осъзнаете, че живоните трябва да ги третираме като приятели и да се отнасяме добре с тях???
198
0
 
3
 
! Отговори
до 217 преди 10 години
да ама дядо ти не се е гаврил с нея.
197
3
 
10
 
! Отговори
:) преди 10 години
До АнонименОчевидно не си по-умен от куче щом разсъждаваш така. Кой да мисли за сигурността на кокошките ти - ти или кучето? И като го влачиш, удушиш, убиеш - кокошките ти ще възкръснат ли? Какво ще постигнеш точно? Ще му 'покажеш'?
196
6
 
13
 
! Отговори
Мони преди 10 години
Има зли кучета, които напада деца в детски градини, жени по улиците, момчета по градинките и възрастни професори в междублоковите пространства. Понякога изхода е фатален за човек. За тях трябва приют или евтаназия, но не и таково неестетическо варварство, като това на снимката.
195
32
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кучето си е негово, щом е тъпо и е изяло кокошките си заслужава съдбата. Дедо навремето така обеси една котка, защото ядеше новоизлюпените пиленца. Е и, не стана убиец на хора, беще си добър човек, но предпочиташе да ни почерпи с печена кокошка, отколкото да му се мота някаква котка в краката. Човек да беше, нямаше да скочите токова, толерасти смотани.
194
5
 
25
 
! Отговори
vazduharka преди 10 години
Жестокостта днес проявена към животно, утре може да е към човек. Законът е справедлив. А колкото до всички останали престъпления, за които не е дадена адекватна присъда, мисля нямат отношение към конкретния случай. А за всички тези, питащи неща стил, ама това значи ли че не мога да си заколя прасето. Ама може естествено, но не може да си го влачите зад колата и то да пръска кръв и да ***. Едното е бърза смърт, породена от нуждата на човека да се храни, а другото е проява на свръх жестокост!
193
5
 
30
 
! Отговори
Katinar преди 10 години
Много ми е мъчно :( И за кучето и за изкривеното ни общество..
192
4
 
17
 
! Отговори
до 208 преди 10 години
Ее, ми затова в цивилизованите държави Наказателния Кодекс квалифицира какво е престъпление и как се наказва, а не племенния съвет или форумните дървени философи, дращещи инфантилни есета на тема ''моята представа за справедливостта''.Една от ползите от членството в ЕС е, че притиснаха Бг да приеме някои европейски норми за хуманност под формата на закони, за да бъдат поукротени малко примитивните балкански нрави на незаконните потомци на башибозуци и аскера на Османската Империя. Анадънму?
191
3
 
20
 
! Отговори
К. Найденова преди 10 години
Човек няма две сърца - едно, за да обича животните и едно, за да обича хората. Човек или има сърце или не!Дано Райчо осъзнае, че не жестокостта и удоволствието от това да измъчваш друга жива твар, е деяние, достойно за презрение.За съжаление едва ли ако го изръсят 3 бона, ще осъзнае това - напротив!! Ще се озлоби още повече срещу света.
190
4
 
30
 
! Отговори
buba преди 10 години
Тоя aко го видя някъде нa пътя или около мен нa село.......ше влезнем двaмaтa в зaтворa. Зa тaкивa сaдисти сaмо зaтвор и тояги нa голо. Имaйте предвид че тaкивa *** могaт дa посегнaт и нa хорa след време. Те нямaт жaл към живи съществa......товa е докaзaно от психиaтри по цял свят. Не случaйно жестокосттa към животни е строго нaкaзaнa нa Зaпaд....зaщото се знaе че тия изверги ще посегнaт и нa хорa.
189
2
 
14
 
! Отговори
No name преди 10 години
Sobstvenika na kucheto e psihicheski nestabilen chovek- ako e iskal da nakaje kucheto si ima nachini...no ne i taka. Opredeleno zaslujava po-golqmo Nakazanie ot max 3 godini i max 5000 leva globa- i dano da se sluchi. Az lichno mu pojelavam da popadne na sushtiq psihopat kato nego i ....... Takiva hora NE zaslujavat milost!!!!!!!
188
29
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе кучерасти долни, я да ви питам, месо ядете ли