Задържаха изверга, влачил куче с колата си

Животното е починало, той го заровил, казаха от прокуратурата
Обновена: 13 юни 2013 16:00 | 12 юни 2013 12:01,
384
Задържаха изверга, влачил куче с колата си
Снимката потресе социалните мрежи. Снимка: ANIMAL HOPE - PLOVDIV - Facebook

Районната прокуратура в Асеновград образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител по случая с малтретираното куче в пловдивското с. Тополово, съобщи говорителят на прокуратурата в Пловдив Атанас Илиев. 

За случая обвинението се е самосезирало по изнесената в медиите информация за проявена жестокост към куче от собственика му – 55-годишния Райчо Иванов.  

Той завързал кучето за автомобила си и го е влачил по улиците на селото, след които го е изхвърлил в дере. 

След образуването на досъдебното производство в прокуратурата са извършени разпити на свидетели и е установено местонахождението на собственика на кучето Райчо Иванов, който е задържан за срок от 24 часа. В събота от полицията обявиха, че кучето е оцеляло и му е оказана медицинска помощ. 

Днес обаче от прокуратурата съобщиха, че животното е починало и Иванов го е заровил. Според съседи на Райчо той се ядосал на кучето, след като разкъсало кокошки по двора.

Трупът на кучето е изпратен за извършването на ветеринарна експертиза, с която да се установи причината за смъртта му, кога е настъпила, какви увреждания и как са му били причинени. След депозиране на заключението по назначената ветеринарна  експертиза предстои да се прецизира правната квалификация на обвинението. 

В случай че се установи, че причинените увреждания и смърт са по особено мъчителен начин за животното или с особена жестокост, както и че деянието е извършено на публични места или в присъствието на малолетни или непълнолетни лица, наказанието, което предвижда законът, е лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 2000 до 5000 лева, припомни прокурорът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още по темата: кученасилие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще го пуснем от някой мост!
266
20
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Кучето изяло кокошките. Бездомните кучета ,къде трябва да са?..Ами ако беше ухапало дете, дали щяха да съдят кучето или общината?..Немците убиваха хора по още по жесток начин, а сега са номер едно в Европа, пуснете човека на свобода!
265
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Такива *** трябва от затвора да не излизат!
264
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цяла Европа видя какви *** живеят по тези места- селянин ***.
263
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този изверг щом го избива на садизъм утре ще посегне и на някой човек,че нещо не го кефи!!!Крайно време е да има приложими закони за всички психари!Да се е грижил по-добре за кучето си,явно е било гладнои бито!То си е последвало инстинктите!***,комплексар.....
262
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Брей кви прости селяни.
261
24
 
14
 
! Отговори
Kiro преди 10 години
Аз съм от село и знам - когато едно куче почне да яде кокошки - смърт на секундата, без значение как!!! В наше село, ако го хванем го умъртвяваме с чук в главата (в десетката). Ако не можем да го хванем го трепем както намерим дори и с камъни. Природозащитниците могат да си пъхнат нещо някъде. Едно куче, почне ли да яде кокошки - вече е вълк и се вържи, като такъв - и само смърт го оправя!
260
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да го пускат те кучкарите ще го намерат бързо.
259
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не става така както си е мислите.Колко да е била красива кокошката?Да не е била мис-кокошка...
258
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този звяр е разкъсал най красивата и добра кокошка.Човека има право да го разкара..Да бъде глобен 20 ЛВ. от катаджиите за неправилно транспортиране.Защо екопедите не коментират къде са кучетата които разкъсаха един американски професор, англичанка и няколко деца.Не искам с моите пари да термозите глупавия човек с експертизи, съдилища и др..Всичко в българия е решено, дайте да коментираме това две седмии.Оставете човека..
257
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
вържете го с въже за кола и го влачете и него. око за око................стига демокрация!!!!!!!!!!!
256
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kvo zanimavate xorata 4 dena s tova kuche ,tova li e nai vagnoto za 1va straniza....
255
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е много гнусен терористичен акт върху психиката на нашите деца и жени.Затова смятам че лицето Р.И. трябва да понесе най-строгото наказание на закона.Методите използвани при убийството са особенно опасни за обществото и мъчителниза жертвата.
254
1
 
16
 
! Отговори
Yonex преди 10 години
Гадно място е планетата земя, така си мисля когато чета статията и коментари на тези, които смятат, че кучетата го заслужават. Впечатление ми направи един форумец, той беше писал за това че животът на едно куче, на един човек не би трябвало да е с различна цена от живота на един комар, една муха...Не знам...гадно място е, ако хората не мислят. Разумът е това, което би трябвало да ни отличава от животните. Мислете! И се пазете от агресия!
253
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей не мениджей иии...
252
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това не е човек, а изверг! Трябва да понесе цялата строгост на закона! Утре може да влачи по този начин и човек.
251
2
 
30
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
ПРОКУРАТУРАТА В АСЕНОВГРАД ОБРАЗУВАЛА ДО СЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО СРЕЩУ НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ.КАК ТАКА НЕИЗВЕСТЕН КАТО ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ГО ВИДЯ ТОЗИ СЪДИСТ? НЕ МИ Е ПРИЯТНО ДА Е ПЪЛНО С УЛИЧНИ КУЧЕТА НО ДА ПОСЕГНЕШ НА ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ ТАКА Е НЕЧОВЕЩКО!КАТО НЕ ГО Е ИСКАЛ ДА ГО ПОДАРИ НА НЯКОГО.СЕГА ДА ПОНЕСЕ НАЙ СТРОГИ САНКЦИИ!
250
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смърт за УБИЕЦА за назидание на другите САДИСТИ
249
13
 
12
 
! Отговори
имигрант преди 10 години
А месото, което купувате и с което се храните ежедневно(свинско, телешко, пилешко, агнешко) откъде идва?
248
1
 
16
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Спорен е въпросът дали един вид е по-важен от друг. Мухата, която убиваме с тупалката по-маловажна ли е от кравата или кучето? Нейният живот по-малко ли струва? А змията, комара, паяка? Философски е и въпросът дали трябва едно същество да се грижи за друго или да прилага закона на джунглата - по-силният убива другия. Но ние сме хора и трябва да сме хуманни. Да убиеш куче по такъв начин е лошо, утре ще убиеш и човек така. Не че кучето нямаше да умре от атака на друго куче. Но хуманността е важна.