Готвят нови обвинения за Цветанов, искат му пак имунитета

Той казал "не" на законни СРС-та по дело срещу регионален шеф на БОП
Обновена: 24 юни 2013 15:52 | 24 юни 2013 15:07,
123
Готвят нови обвинения за Цветанов, искат му пак имунитета
Снимка: архив Булфото

Още едно обвинение е готова да повдигне прокуратурата на ексвътрешния министър и настоящ депутат, както и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Прокуратурата е събрала достатъчно данни за извършени престъпления от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов в хода на разследването срещу бившия директор на ГДБОП Станимир Флоров,  съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Днес главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл искане в Народното събрание за възбуждане на наказателно производство срещу Цветан Цветанов и снемане на депутатския му имунитет и по този случай. Цветанов вече е със свален имунитет заради нерегламентирано подслушване в СДОТО и вече се сдоби с обвинения.

Още по темата

В хода на разследването по досъдебното производство, водено срещу бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров, са събрани достатъчно данни за извършени престъпления и от други лица, едно от които е Цветан Цветанов. По тази причина наблюдаващите прокурори от СГП са изготвили до главния прокурор предложение за изготвяне на искане до 42-рото НС за снемане на депутатския имунитет на Цветан Цветанов и привличането му като обвиняем за престъпление по чл.288 НК – осуетяване на преследване с цел да избави някого от наказание, което му се полага по закон.

Прокуратурата има готовност за внасяне на обвинителен акт срещу Цветан Цветанов до края на юли 2013 г., ако Народното събрание даде разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу него.

Интересното в случая е, че отново става дума за подслушване, но този път Цветан Цветанов в качеството си на вътрешен министър е отказал да нареди на СДОТО използване на специални разузнавателни средства, въпреки че е имало решение на председателя на Окръжния съд – Велико Търново.

При разследването по друго досъдебно производство, водено срещу Орлин Тодоров (бивш директор на РЗБОП – Велико Търново) от наблюдаващия делото прокурор са били изготвени 6 искания за прилагане на СРС. Тези искания са преценени като аргументирани и законосъобразни от председателя на Окръжен съд – Велико Търново, поради което той е издал съответното съдебно разрешение за тяхното прилагане. Техническото прилагане на СРС е възложено на съответната структура в МВР. Именно вътрешният министър, съобразно ЗСРС и НПК, е длъжен да издаде разпореждане за това до СДОТО. Въпреки това си задължение, произтичащо от посочените текстове от ЗСРС и НПК, Цветан Цветанов (към онзи момент министър на вътрешните работи) е отказал такова разпореждане.

Пренебрегвайки разрешенията, издадени от съдия, и на шестте искания, подписани от председателя на Окръжен съд – Велико Търново, г-н Цветанов е поставил собственоръчно резолюции „НЕ!!!“. С това не само е нарушил задълженията си като министър на вътрешните работи, но и е възпрепятствал събирането на доказателства за разкриване на извършеното от Тодоров и от други лица тежко престъпление, които не са могли да бъдат събрани по друг начин.

В специализираната дирекция на МВР е нямало каквито и да е технически пречки за прилагане на въпросните СРС, нито е съществувала опасност от разкриването им.

Станимир Флоров напусна системата на МВР и беше отстранен от поста си на шеф на ГДБОП, след като прокуратурата образува досъдебно производство срещу него за подкуп в особено големи размери.

Обвинението започна проверка, след като медиите и прокуратурата получиха серия от документи с гриф “Строго секретно“, в които се твърди, че Станимир Флоров дълги години е бил разработван за това, че в качеството си на МВР служител на различни нива е покровителствал контрабандни канали, трафик и търговия с наркотици и е осъществил всички възможни форми на корупция.

Флоров беше един от най-приближените хора в системата на Цветан Цветанов. Ексвътрешният министър неколкократно го защити като обяви, че МВР се гордее с него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Естествено, че Цвък ще брани със зъби и нокти приятеля си и бизнеспартньор Флоров, защото като се разкрият кирливите му ризи - заминава си директно и той.... Наркобизнесът не прощава нукому! Добре, че случихме на гл.прокурор, че да разчисти тези Авгиеви обори!
103
1
 
3
 
! Отговори
DO GERBERASTIE преди 10 години
LE-LE-E-E. KVO GO ZA6TITAVATE TOZ POLUMAUIMUNA POLUCHOVEK? QVNO MNOG PLA6TA B.B. BUDA ZA DA SE ZA6TITAVA. NE VI LI E SRAM , NO KAK DA VI E SRAM KATO VI SE PLA6TA, NALI SE KAZVA, 4E BEZPLATEN OBQD NQMA. CVETANOV V OSNOVATA NA MAFIQTA V BG. SUZDATEL NA DESETKI SHEMI ZA OBSEBVANE NA BIZNESI I KONTRABANDA KATO PARITE SE IZNASQT V NEGOVA SMETKA I NA BUDA. TOI VI S-A V USTATA A TUK KOLKO BIL GADEN CACATA.ZA6TO NE SE POSTAVITE NA MQSTO NA STOTICITE SMAZANI OT CVETANOV ZA DA RAZBERETE, 4E CV. E UROD!
102
5
 
3
 
! Отговори
Очевидец преди 10 години
Отмъстителният Цацаров няма да се остави , докато не му го върне тъпкано на Цветанов затова, че обяви публично връзката на Цацаров с Делян Пеевски и идването им двамата на среща с Цветанов! Така Цветанов, категорично доказа и обяви на всеослушание обвързаноста на Цацаров с Олигархията на Доган и БСП. Има ли някой у нас , който да не знае и да не вижда обвързаноста и сlугинажа на главния ни прокурор с БСП и олигархията?!
101
4
 
6
 
! Отговори
РОКИ преди 10 години
ЦАЦАТА ТОЛКОВА Я ОПЛЕСКА ЧЕ СЕ ЧИДИ КАК ДА УГОДИ НА МАФИЯТА . ЯВНО Е ЗАВИСИМ ОТ ПЕЕВСКИ И ТО МНОГО ЗАВИСИМ ,ЩОМ ИЗПЪЛНЯВА ВСЯКО НЕГОВО ЖЕЛАНИЕ . И ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ИСТИНАТА ЧЕ ПЕЕВСКИ ГО Е НАПРАВИЛ ГЛ. ПРОКУРОР . ОТ КАК САНА ГЛ. ПРОК. НИТО ЕДНО ЗНАКОВО ДЕЛО НЕ Е МРЪДНАЛО НАПРЕД . ОЧАКВАМ ДА ГИ ОПРАВДАЕ ПО ЛОГИКАТА НА НЕГОВОТО ПОВЕДЕНИЕ ДО ТУК .
100
3
 
3
 
! Отговори
чичо преди 10 години
Мафията окради държавата с милиарди , приватизира хиляди предприятия безплатно .Станаха милионери ,а хората гладуват ,а ЦАЦАТА се занимава с глупости като замазва глобалните неща . Вместо да разследва от къде и как се появиха олигарсите ,къде са изнесини милиардите ,как някой станаха милионери ,милиардери той се занимава с кой кого подслушвал и какво от това . ЦАЦАРОВ ,работи по поръчка на мафията ,щом се занимава с този ,който ги преследваше . Колко дела има срещу мафиотите и нито
99
4
 
5
 
! Отговори
симо сомов преди 10 години
По тази логика всички съдии които са отказвали разрешения осуетяват преследване с цел да избавят някого от наказание ,което му се полага по закон . Излиза че всички съдии отказали разрешение трябва да бъдат подведени под съдебна отговорност , ега ти логиката . Пеевски още броди из главна прокуратура , че е дружка на Цацата ще излезе вярно . .
98
1
 
2
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До ИванЦветанов, на основание решение на съда, трябва да подпише заповед към съответната служба да извърши събирането на информация чрез СРС. Според прокуратурата - Цветанов веднъж е заповядвал устно да се подслушва - незаконно, после при налична заповед на съда - отказва подслушва - също нарушение. Куцото в случая е че ще го топят ченгета и няма да се знае дали Цуцо като пълен ахмак им се е доверявал и ще си измият ръцете с него, или наистина той е въртял всичко.
97
7
 
7
 
! Отговори
DDD 67 преди 10 години
Тоя клоун няма ли най-после да го приберат, та да спре да замърсява ефира с простотията си? И защо още се движи с охрана от НСО? Като му гледам наглата мутра, почвам да се чудя защо си плащам данъците?
96
3
 
7
 
! Отговори
TOK преди 10 години
Един път подслушвал, сега защо не подслушвал. Станищев и сие не ги питаха изобщо преди.
95
4
 
10
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Това хубаво, но кога Цацаров ще се самообвини за агитация в предизборния ден?
94
9
 
8
 
! Отговори
политолог преди 10 години
След всичкото крадене през тези 23 години малко е съмнително, че Цветанов е единствено виновен. Тука се изпълнява плана на БКП-БСП-ДПС-Атака-ДС , да се разбие ГЕРБ. Ако се разправят с Цветанов следва Б.Борисов и край с ГЕРБ. Така комунистите - социалисти ще крадат още 23 години. Драги сънародници кажете ми каква е тази смехория с т.н апартаменти на Цветанов. Наследство от родителите му и забележете от около 50 до 60 кв. метра. Та само гаражите на Доган, Местан, Станишев и т.н. са по 120 кв. м.
93
5
 
5
 
! Отговори
Иван преди 10 години
"Сарафов припомни, че законът не дава възможност вътрешният министър да откаже прилагането на СРС-та, след като те са разрешени от съд, така както се е случило по разследването срещу Орлин Тодоров."Каква тогава е ролята на този подпис - с него и без него щом съд е разрешил СРС то се случва.И след като е само проформа този подпис за каво ще го разследват Цветанов - за това че е имал мнение различно от това на съда.Смешно та дрънка.
92
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чи колко имунитета има Цеци ваа??
91
4
 
7
 
! Отговори
detelina преди 10 години
ЕХО,ПИСНА МИ-КОГА НАЙ=НАКРАЯ ЩЕ ИМА ПОЛИТИК ВЪВ ЗАТВОРА-АМА НАИСТИНА!?МАЙ Е -ВАЛИДНА ПРИКАЗКАТА-ВСЯКО ЧУДО ЗА 3 ДЕНА!?КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ-КЕРВАНА СИ ВЪРВИ!?ДОКОГА!?МИ,ТО ОЩЕ 23 ГОДИНИ И БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ЗАТРИЕ!?
90
3
 
12
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
Редно е човек да се запита, какво са слушали в съда 6-часа ако Цветанов е отказал да се правят СРС-та на Орлин Тодоров:****dnesbg*com/krimi/slushaha-6-tchasa-zapisi-sas-srs-po-deloto-sreshtu-orlin-todorov.htmlИма явни противоречия, в същото време прокуратурата един месец не излиза със заключение от експертизата на "бюлетините" от Костинброд, при положение, че за два дена се преброяват 4-ри милиона бюлетини на избори.Г-н Цацаров, няма какво да протакате, протестите явно ще продължат. Обявете резултата от експертизата, Конституционният съд да се произнесе и да правим новите избори!
89
9
 
12
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Все си мисля, че не е възможно средно интелигентен човек да хареса каквото и да било в толкова елементарен човек като ББ! Или Тази човешка недомислица Цветанов?? Крайно време е в България всеки да се занимава с това за което е учил и евентуално е подготвен- т.е. Г-н Цветанов да ходи да преподава физическо възпитание и то максимум в начално училище, г-н Борисов ако обича да гаси пожари, но моля не го правете началник на пожарната , нивото му на компетентност не е достатъчно за този пост. Не е ли време да престанат да се назначават откровени мутри или *** на постове изискващи доста повече ер
88
10
 
7
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Ася Петрова дали ще му носи портокали в затвора?
87
5
 
15
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Е-ее разберете се най-после бе..първо нареждал подслушване,после не искал да подслушва..накрая ще се окаже че само съсела е подслушвал на поразия!
86
3
 
6
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Борисов е в положение на сапьор, който трябва да отвърти главата на Цветан Цветанов, без онзи да гръмне. Цветанов е много опасна мина. Бойко трябва, от една страна, много бързо да му отвърти главата, а от друга страна много бавно да я отвърта. Отвива и завива, пуска и дърпа. Старае се бавно, бавно постепенно да изпуска въздуха на Цветанов, та бившият вътрешен министър да обере черното и Бойко да остане невредим
85
6
 
7
 
! Отговори
ami sega преди 10 години
Хохоххохо, както би се изсмял дядо мраз. Наистина им е бръкнал в з*дника, за да гледаме този безкраен жалък червен напън. Ама и да го компрометирате, ама и да искате да изкарате ГЕРБ от строя, както го направихте със СДС, довличайки царя 2001, за да изземе гласовете на набралото сила синьо дясно, нали пак ще се появи нова силна дясна или център партия, която ще ви помете. ***, то всъщност, червените излизат извън всякакви определения, чупят ***.