Защо са проверявали Марков с години, чуди се Цацаров

Установяват защо е нямало развитие по акта му за невнесено ДДС
Обновена: 5 дек 2013 14:11 | 5 дек 2013 11:46, Веселина Йорданова
19
Защо са проверявали Марков с години, чуди се Цацаров
Сотир Цацаров. Снимка: архив, БулФото

Тепърва прокуратурата ще установява защо данъчният ревизионен акт срещу напусналия ПГ на ГЕРБ Георги Марков и проверката след това са продължили с години, каза главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти.

Още по темата

Той посочи, че през 2004 година е имало данъчен ревизионен акт срещу Марков за невнесено ДДС за 138 000 лв. за периода 2002-2004 година. След това по случая няма никакво развитие до 2010 г., когато "буден гражданин" сигнализирал на МВР.

Две години ведомството заедно с НАП правят проверка по случая, която приключва през март 2012 година. Половин година по-късно Великотърновската прокуратура образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител, предаде БТА.

Междувременно Марков става кандидат-депутат и придобива имунитет, заради което всички материали са изпратени на Софийската градска прокуратура, която единствено се занимава с лица с имунитет. Столичните магистрати прекратяват делото, а след това решението им е потвърдено от по-горна инстанция.

Сотир Цацаров обаче беше категоричен, че прокуратурата не проверява всеки данъчен ревизионен акт. Защо проверката е продължила 2 години трябва да бъдат питани тези, които тогава са ръководили институциите, отбеляза Цацаров. Все пак той определи развитието на случая като "малко смущаващо".

До Нова година главният прокурор обеща, че разследването срещу експремиера и лидер на БСП Сергей Станишев, което беше връщано няколко пъти на прокуратурата, отново ще бъде внесено в съда.

Разследването срещу Станишев е за това, че в периода 4 ноември 2005 г. - 10 септември 2009 г. е загубил седем документа с информация, представляваща държавна тайна. Става дума за 7 доклада - три от ДАНС, два от МВР, един от министъра на отбраната и един от НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
С,Ненчева преди 10 години
Цацаров и аз ,се чудя до кога ще се прикриват събраните материали с мнение за до съдебно производство от МВР за съпругата Ви,През 2007г нотариус М.Цацарова издаде два фалшиви нотариални акта за наследственият ни имот.Единия 1983г за 1/8 част от етаж 2 и другия 2001г за останалата част от етаж 2.Без блатени данъци от реалната собственичка /починала 2006г/
17
0
 
2
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Цацаров да отговори защо излъга, че сигналът е получен през 2010г., след като истината е, че това е станало през 2009-та !Прокурорката Ваня Илиева - протеже на зам.-градския прокурор Роман Василев и (по тази верига) на Цветан Василев (КТБ), да обясни защо е прекратила делото по случая Георги Марков ! Орешарски да обясни защо включи Марков в делегацията за Румъния, докато все още е бил разследван !
16
0
 
5
 
! Отговори
питащ преди 10 години
Щом и главния прокурор на държавата почва да си задава елементарни въпроси и сам да не може да си отговори значи сме стигнали дъното. А на дъното цари мръсотия, корупция, беззаконие, алчност и омраза.Да Ви е познато? От ежедневието на българина?
15
0
 
5
 
! Отговори
Ужилен преди 10 години
А ние по това време за 2 стотинки невнесено ДДСр явно счетоводна грешка при закръгляването, платихме като попове акт от 50 лв. На печелившите честито!
14
0
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
Тази практика е въведена от правителството на костов. Има стоти ци случаи при които се прави досъдебно производство формално т. е. нищо не се прави но човека се държи във фризера.Така се контролират неудобните .След 10години прекратяват разледването поради липса на доказателства без да са прове дени разпити или други действия.Това си е чиста политическа полиция.Мога да покажа документи потвърждаващи горенаписаното.
13
0
 
6
 
! Отговори
МНОГО СМУЩАВАЩО преди 10 години
Два ревизионни акта от 2008г. на обща стойност 1 500 000лв./баз лихвите/.Досъдебно производство от 2008 до сега 2013 резултат -МАФИЯ!!!!!
12
1
 
9
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До масона цацарски 9Член е на масонска ложа СЛЪНЦЕ в Пловдив.
11
0
 
3
 
! Отговори
avenir преди 10 години
2010г. Марков не е депутат!
10
1
 
2
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Доган и Д. Пеевски са покровители на Пешо сумиста , Златко баретата и Маргините.Станишко е покровител на Трактора и Маргините / чрез Цвятко Цветков /.Сестра Галева и кукловодите на ДС от кръга ' монтерей ' Л. Гоцев, В. Вълков и Бр. Аспарухов са покровители на братя Галеви .Защо някои от изброените по - горе лица още са в парламента, а не са с повдигнати обвинения ?Кирето, дето го хванаха с 215.000 германски марки и 43.000 щатски долара на сръбската граница , е покровител на Пешо сумиста заедно с Гоце .
9
1
 
6
 
! Отговори
pena124 преди 10 години
А за между 2004 и 2009 няма ли да питаш Цаци ? Или за тогава те е страх?
8
5
 
12
 
! Отговори
масона цацарски преди 10 години
масона цацарски се чуди какво стана с ФАЛШИВИТЕ БЮЛЕТИНИили се чуди какво ще му наредят в ЛОЖАТА НА МАСОНИТЕ КЪДЕ Е ЧЛЕН..ЦАЦАРОВ ДА НСЕ ЗАВЕДЕМ ДЕЛО СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА ОТ ИМЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ НА РБЪЛГАРИЯ ЗА МИНИУМА СОЦИАЛНИЯТ НАЛОЖЕН И ЛИ ЩЕ БЪДЕ НАЛОЖЕН ЗА МИНИМУМ 400 ЕВРА ДЕБЕЛ ПЛОНДИР МАСОНСКИ ЩОТО ЩЕ СЕ ЧУДИШ КВА ЦАЦА СИ
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Защо са проверявали Марков с години, чуди се Цацаров"1.Защото някога някъде се е занимавал с източване на ДДС и т.н., защото е искал да стне бързо богат и да се издигне.2.Защото след това са използвали това срещу него.3.Защото е влязъл в ГЕРБ да си купи защита.С делото е държан на каишка от шефовете си да стои в партията.4.Сега БСП му предлагат защита, да напусне ГЕРБ срещу сваляне на делото срещу него.Спират делото срещу него и той напуска ГЕРБ. За невнесеното ДДС никой не му пука.
6
0
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Щото сега му дойде времето.
5
1
 
13
 
! Отговори
пуф преди 10 години
Ако за БГ- прокуратурата, откраднати 138 000 лева са "малко смущаващи", то - правите ли си сметка, за какъв "ЦЕНОРАЗПИС" иде-реч и съобразно от какви СУМИ, биха се впечатлили правораздавателнити институции в БГ-то, да припознаят Закона и неговото Върховенство, като водещо начало, в работата им?!
4
0
 
10
 
! Отговори
ДС преди 10 години
Как за какво, за да го страхуват:)
3
0
 
5
 
! Отговори
6 преди 10 години
До sokrat62Какво общо има пък МВР и Академията Питайте колегите на Петьо еврото и прокурорите.
2
1
 
18
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Цаца, Цаца има да се чудиш!!! *** в школата в Симеоново и ще те светнат как действа агентурния апарат на ДС от има нема 40год. Ама ти случайно да не падаш от Марс та не знаеш???
1
2
 
23
 
! Отговори
perko777 преди 10 години
Така е, в цацаратурата всичко е "малко смущаващо".