Окончателно: Общо 19 г. затвор за "Черния Великден"

Шофьорът Данаил ще лежи 12 г. за смъртта на шестимата младежи
7 яну 2014 17:52,
51
Окончателно: Общо 19 г. затвор за "Черния Великден"
Данаил Георгиев (в ляво) и Живко Желев ще лежат в затвора за трагедията в Симеонвоград. Снимка: Булфото

Делото за катастрофата на "Черния Великден" приключи.

Върховният касационен съд потвърди решението на Пловдивския апелативен съд и присъди 12 години лишаване от свобода на Данаил Георгиев - шофьорa на колата, който на 23 април 2011 година помете на тротоара група младежи от Симеоновград.

Шестима от тях загинаха на място, а двама бяха ранени. Данаил се лишава и от правото да управлява автомобил за срок от 15 години.

Още по темата
Братовчед му Живко Желев, който е обвинен в това, че му е дал ключовете за колата във въпросната нощ, е осъден на 7 години лишаване от свобода и 10 години без право да управлява МПС.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Dnes.bg припомня, че тежката катастрофа стана минути преди полунощ на Великден през 2011 година. Според експертизите Данаил е бил пиян и е карал колата на братовчед си с над 130 километра в час.

Той загубил контрол над автомобила, ударил се в железобетонен стълб, след което качил возилото на тротоара, където помлял пешеходците.

Процесът срещу Данаил и Живко започна на 8 декември 2011 година - 8 месеца след жестоката катастрофа, която отне живота на Яница, Мелин, Гошо, Трифон, Красимир и Евгени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подигравка !!! В Закона е записано, каквае присъдата за причинена смърт на повече от 1 лице - ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР БЕЗ ПРАВО НА ЗАМЯНА !!!!
17
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
mnogo sa
16
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За шест попиляни живота, тези 12 годинки ми се струват като подигравка над близките на загиналите! И тези 15 год. без шофиране, всъщност са само три след като изминат другите 12.... Е, поне да му забранят да шофира до живот, като им е жал да го затворят за повече!!!При това положение и на мен ми се вижда малко прекалена присъдата за далия ключовете....
15
1
 
60
 
! Отговори
Анна преди 10 години
Горките родители, наскоро гледах предаване за този случеай. Някое от тези деца беше единствено, на вече не в първа младост родители. Разбити животи ,разбити съдби, заради лекомислието на един ***! И тези родители някога са били младежи и са имали мечти ,мечти за най-голямото щастие в този живот - Децата, а след това и внуци , А сега накъде, за какво да мечтаят, за една справедлива присъда, но и това е невъзможно!
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ZZarstvo Balgaria I Tarnovskata Konstituzzia...
13
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По 2 години на човек...
12
0
 
48
 
! Отговори
Данаил Лазаров преди 10 години
Присъдата на адаша ми Данаил Георгиев е малка, но все пак се радвам, че ще лежи в затвора, защото той имаше отвратително отношение по целия случай, който се водеше и не признаваше вината си и не искаше прошка, а най нагло отричаше всичко и караше съда да му доказвал на него лично, че той бил извършил всичко това в което е обвинен. Жалко за децата, които уби и нека всички други хора видят до какво води алкохола и да НЕ управляват автомобили, когато са пили, а най добре е изобщо да не пият алкохол
11
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има ли правосъдие?На този умишлен убиец и доживотен затвор му е малко!
10
4
 
34
 
! Отговори
шокиран преди 10 години
знам че не съм прав но седем години за дадени ключове ...?
9
1
 
37
 
! Отговори
... преди 10 години
много малко са му дали на тоя дребен пикльо! а тоя дето му е дал ключовете пък как могат да го осъдят на 7 г, тва е нелепо. той максим урода не лежа толкова където уби хора!
8
18
 
10
 
! Отговори
Николов преди 10 години
Като за България е добре.Но може и по строго.И аз съм се качвал пил,но не и пиян.Сега си купих джобен дрегер и си гледам.Ракия и половина си пия на моите 130 кг и до там.Препоръчвам на всеки.Струва 7-8 лева.Господ да ви пази.
7
0
 
29
 
! Отговори
зъбчето преди 10 години
От мястото на страничен наблюдател ми се струва адски ужасна присъда за даване на ключове. Седем години и тотално разбит живот. Но от страната на близките на загиналите дори е малко. Просто трябва да си вземем поука от тази случка и да внимаваме на кого предостъпваме автомобилите си. Защото освен 'хубави' и 'полезни', тези машини са и убийци. И ще добавя, че НЯМА начин да е пропуснал, че шофьора е пил. То се усеща и вижда това . Отделно са се събрали с тази цел..
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще видите сега онзи,дето е убил свекървата на Куцкова,като го хванат,дали ще му дадат 2 г.както е в този случай - по две години на убито дете?
5
0
 
37
 
! Отговори
ех преди 10 години
Евала. От зор дас е направите на велики пиейки и карайки, съсипахте не само своите животи, а и на много други семейства и хора. Струваше ли си? Направило ми е впечатление, че поне в 90% от случаите когато излезна с каквато и да е компания се пие и после шофира. Нормална практика е. И мен са ме карали да пия и са ми казвали 'какво толкова'?А не си дават сметка за последиците. Толкова съсипани млади животи...
4
2
 
34
 
! Отговори
запознат в детайли преди 10 години
Може да звучи като оправдание на братовчеда Живко,но за да осъдиш някой в случай като неговия,трябва да се докаже несъмнено,че Живко е дал ключовете на ВЕЧЕ ПИЯНИЯТ Данаил.Представете си,че давате ключовете на ваш роднина да ползва колата ви на някакъв празник. Той я взима и отива на някакъв купон.Там се напива и прави тежко ПТП ЧАСОВЕ ПО-КЪСНО.Е,значи ли това,че и Вас трябва да ви съдят както са осъдили братовчеда,че е дал ключовете на колата си? Иначе за шофьора е ясно- най-строго наказание
3
3
 
40
 
! Отговори
Momo преди 10 години
Баси... Ако мразиш някого просто мини отгоре му с кола, като преди това бъде трезвен и без упойващи вещества. после кажи, че ти е прилошало и заради това си изгубил контрол над МПС-то. И ето... 2 години условна.А ако искаш условната ти да е 99% сигурна - блъсни го на пешеходна пътека с поне 50км/ч над разрешеното и удари 2 ракии предварително за кураж.
2
2
 
47
 
! Отговори
Митьо преди 10 години
Абсурдистан! Не искам да съм на мястото на родителите на децата, това не е никакво наказание
1
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Минимум 25 г. за такова престъпление или доживот!!!!