Среща при Цацаров за палежите на колите на Шикерова

Обвинител №1 не иска спящи прокурори и областни МВР шефове
Обновена: 3 апр 2014 14:19 | 3 апр 2014 10:53,
38
Среща при Цацаров за палежите на колите на Шикерова
Снимка: архив, Булфото

Главният прокурор Сотир Цацаров е извикал на съвещание в прокуратурата всички, работили по делата за палежите на  автомобилите на журналистката от bTV Генка Шикерова и по взрива на колата на Сашо Диков от 2011 г.

Неприятно е, че МВР и прокуратурата се явяват само регистратори на подобен тип престъпления, коментира Цацаров и допълни, че ако ще се продължава така, "в тая страна за тая цел има статистически институт".

Крайно време е да се събудим, защото спящи прокурори и спящи директори на областни дирекции водят до това да сме регистратори, каза Цацаров.

Още по темата
В нощта срещу сряда автомобил на Генка Шикерова отново беше опожарен, след като това се случи и през септември миналата година. Извършителите не са разкрити, не са ясни и мотивите им.

По случаите с палежите на съвещанието ще се преценява адекватни ли са били действията на разследващите и направено ли е всичко необходимо, както и налице ли са предпоставки за спирането им, разясни Цацаров и декларира, че ще има "пълно наблюдение на делата". 

В прокуратурата е извикан и окръжният прокурор на Враца по случая с кмета на село Галиче Ценко Чоков, след като в медиите се появиха репортажи, че синът му и негова компания всявали страх с побои и заплахи.

Прокуратурата не се чувства обидена заради това, че издигнатият от нея кандидат за главен съдебен инспектор Атанас Гебрев не е номиниран за надпреварата в парламента. По-важно е да има избран кандидат, изтъкна Цацаров.

Миналата седмица прокуратурата е внесла отново в съда върнатия преди време обвинителен акт за незаконно напечатаните бюлетини в Костинброд, съобщи още главният прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
8
 
32
 
! Отговори
маги преди 10 години
еееееееи а като палят колите на обикновенните хора тогава какво/ спането е позволено нали! а за Генка да се с ъбудят! ама ха, пак си показвате мръсните ризи!
30
8
 
34
 
! Отговори
Нямам думи... преди 10 години
Освен интересите на редовите зрители, които й се обаждат в ефир да споделят свои наболели проблеми в ефир, а тя ги изключва или иронизира най-безочливо, ако се жалват от някоя държавна институция или съсловие, чиито интереси бтв не иска да засегне! А сега й запалиха колата и всички се сетиха, че в България има престъпност и посегателство над личността....Не й съчувствам!
29
8
 
34
 
! Отговори
Нямам думи... преди 10 години
Точно с този инцидент, преекспониран до безобразие в медиите, се набиват на очи двойните стандарти в България! За силните на деня, известните, вниманието и помощта са безгранични. За обикновените хора - няма такова - да се оправят както могат. Подпалиха колата на един посредствен, но властоудобен журналист в бтв -Г. Шикерова и веднага се квалифицира като акт на посегателство на свободата на словото!? И чии интереси може да засегне тя? Освен на
28
8
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Точно така -поръчителите.Ама на тях им вали златен дъжд и са недосегаеми:-)
27
8
 
38
 
! Отговори
Стефан преди 10 години
Журналистите не са цвете за мирисане, който не си е имал работа с тях нищо не знае! така си измислят и манипулират и лъжат, че могат да те докарат до инфаркт! Какъвто ни народа такива са ни управниците, такива са ни журналистите и да ви кажа какво е казал за нас Бисмарк по повод свикване на Цариградската конференция от 1876 г. " За българите ли става въпрос, това не е ли едно балканско племе от конекрадци " !!!!
26
8
 
38
 
! Отговори
1 преди 10 години
Ало цацата за да станеш акула,трябва да заловиш освен извършителите,които по принцип са дребни риби,така и поръчителите. Но когато тези поръчители,примерно, са те назначили за главен прокурор какво правим ААААА? Правим безполезни срещи Прах в очите на хората.
25
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хубаво е управлението на Орешарски, а?
24
8
 
46
 
! Отговори
Простосмъртен преди 10 години
Уважаеми г-н Главен прокурор,Да се запали злонамерено моят автомобил е също така престъпно деяние, както когато става дума за автомобил на журналист.Заемете се по-дейно с делата от обществена значимост. Наближават избори и настоявам за истината, само истината и цялата истина! Това ще ми позволи да гласувам информирано.
23
8
 
53
 
! Отговори
макето преди 10 години
Г-н Цацаров кога ще разрешите джепането щот нема оправия с тия *** и политици
22
11
 
43
 
! Отговори
Х преди 10 години
Аз не виждам неправилно паркиране.Ако разгледате добре снимката ,ще видите че от двете страни на колата има маркировка,за паркиране .По голямата част от тротоара е свободен,спокойно може да мине детска количка.
21
8
 
45
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
след като никой не носи отговорност,никога в българия няма да има нормална прокуратура.
20
13
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да беше по убава, да реши човек, че някой ревнивец сън не го хваща.Тази версия категорично се отхвърля! Имаше руска песничка за крокодила Гена.
19
13
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За безпристрастна журналистика никой не пали коли. БТВ, Шикерова и сценаристите и да спрат да ни занимават с глупости и да пишат как "това можело да се случи на всеки" и било "заплаха за обществото" ами да си погледнат пародиите на политически предавания и да спрат тази помия. Въпрос към политик, следван с опит за съществен отговор, но се прекъсва от "водещия", следва време за реклами, връщаме се в "студиото" и съвсем друг говори, без да сме разбрали защо. Пародия на предаване. Да горят.
18
8
 
57
 
! Отговори
Пфу преди 10 години
Що не свика и тия дето (не)работят по делата за *** гуми, счупените стъкла и нарасканите ламарини на обикновените граждани. Няма да му стигнат 10 години да се изредят всичките... Няма никакъв контрол и превенция.
17
11
 
50
 
! Отговори
а преди 10 години
Мда, рекламна кампания на БТВ за повишаване на рейтинга.
16
10
 
49
 
! Отговори
А преди 10 години
а АКТ ЗА ПАРКИРАНЕ НА ТРОТОАРА ИМА ЛИ НАПИСАН ? А подвазнат се на журналята .... Да я следят с кого се сваля не да занимават всички . Може и тя да си е я подпалила, затова спецялно да е спряла на отдалечено място от другите коли.. търсят популярност телевизията
15
8
 
50
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 10 години
Защо господин Цацаров, когато беше избиран за главен прокурор беше с имидж на съдия с приключени НАЙ- МНОГО наказателни дела с осъдителни присъда, а сега говори само в бъдеще време и условно наклонение? Неговото красноречие и правно говорене- това ли му е функцията?Кога най-после ще бъде внесен в съда един издържан правно и доказан обвинителен акт?
14
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Крайно време е да се събудим, защото спящи прокурори и спящи директори на областни дирекции водят до това да сме регистратори, каза Цацаров. ""Крайното време" за главния прокурор да се събуди дойде, когато запалиха колата на платен журналист. Така че бих казал, че палежа е повод за национална гордост сред истинските Българи. Повод да приветстваме подпалвачите.
13
15
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде сега демагогия! На Майдана запалиха хиляди коли и гуми, избиха цяла сотня полицаи и всички медии одобряваха това, включително и Геня! Сега голяма нередност, вай - вай престъпление!
12
16
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дойде Станишев на власт и веднага почнаха мутренските изпълнения.