Пуснаха под домашен арест полицая, убил бебе. Не бил пиян!

Колата може да е завила наляво заради техническа повреда, каза Стоянов
Обновена: 19 сеп 2014 16:46 | 19 сеп 2014 15:50,
235
Пуснаха под домашен арест полицая, убил бебе. Не бил пиян!
Снимка: архив Булфото

Апелативният съд в Бургас пусна полицая, убил бебе с автомобила си, да се прибере вкъщи. Съдебният състав промени мярката за неотклонение на Костадин Стоянов от „задържане под стража“ в „домашен арест“.

Граничният полицай предизвика жестоката катастрофа на 11 септември в созополското село Крушевец. Тогава той влезе с висока скорост в населеното място, не успя да вземе завой и се качи на тротоара. Там помете детска количка, в която уби на място малката Красимира. Веднага след това Стоянов беше арестуван, а Окръжният съд в Бургас му определи най-тежката мярка – задържане под стража. Апелативният съд обаче днес я отмени след обжалване на защитата на полицая.

Още по темата
Един от основните аргументи на съдиите да пусне Стоянов под домашен арест е, че не отговаря на истината твърдението, че полицаят е бил пиян. „Приложените по делото две експертизи установяват наличие на 0,43 и 0,30 промила алкохол в кръвта на обвиняемия“, се казва в съобщението на съда. Там се уточнява, че по закон за алкохолна концентрация под 0,5 промила не се носи административна и наказателна отговорност.

Апелативният съд коментира и справка на КАТ, според която Стоянов три пъти е глобяван за висока скорост, но не и за алкохол. Според апелативните съдии Окръжният съд не е предоставил и доказателства, че Стоянов може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Освен това полицаят не бил осъждан, семеен е и има постоянен адрес.

Самият полицай даде свое обяснение за трагедията. Според него не било изключено тя да е предизвикана от техническа повреда, заради която колата му е тръгнала наляво, съобщи пресцентърът на Апелативния съд. Автотехническата експертиза, която може да установи дали Стоянов е нарушил закона за пътищата, все още не е готова.

Представителят на Апелативна прокуратура – Бургас призова най-тежката мярка за неотклонение на полицая да бъде потвърдена. Според него отново може да се направи изводът, че има опасност обвиняемият да извърши престъпление по отношение на събирането на доказателства и установяването на обективната истина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Самият полицай даде свое обяснение за трагедията... да е предизвикана от техническа повреда, заради която колата му е тръгнала наляво..."Предполагам, че повечето от шофьорите, при внезапно възникнала повреда биха излязли с колата извън пътя, само и само да не предизвикат щета или беля. Разбира се, ако не се панират и са в кондиция. Малко са случаите, когато нищо не може да се направи.Интересно защо не се споменава времето на вземане на пробите, а и проблемната кола обикновено е с предистория
179
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е нормално да го пускат под домашен арест, тоя заслужава да го пратят на СПА комплекс да си почива след причиненото му неудобство.
178
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иначе казано на *** език ушковците отърваха колегата си...
177
3
 
3
 
! Отговори
ДО 200 преди 9 години
ДАЛИ НА ТЕБ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ, А?
176
3
 
5
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Преди много години един юнак молеше да го сложат на седалката на камиона, защото не бил пиян. Е, слагаха го и се прибираше в селото си на 15на км. Един хубав ден не се прибрал намерили го с камиона в някакво дере. До ден днешен е в инвалидна количка и трима душщи,роднини, му шетат! И помощи получават: за инвалидност, за гледане на инвалид, за социално слаби и т.н. , и т.н..... Да не си на мястото на този граничар! Найопасни са пилите алкохол и са съвсем, ама напълно , абсолютно трезви!!!!!
175
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЖАЛЪК ***.....УБИЕЦ
174
3
 
18
 
! Отговори
Ястреб+ преди 9 години
Каквато е свинята, такава му е и ***, наречена държава!
173
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направо да му бяха дали една условна присъда и да си ходи по живо, по здраво.Повръща ми се!
172
3
 
9
 
! Отговори
За мен преди 9 години
Нито един престъпник не същестував извън затвора които да не плаща на нягоко от полицията... аз това знам... а малцинството то не плаща на полицията , то направо се толерира от политиците.... СКАПАНА ДЪРЖАВА ............наистина вече търпението отдавна премина всякакви граници. И само ги чуите предизборно ДА ВЗЕМЕМ ВЛАСТА ..... като партизани...не висли никои за добруването на държавата.... само за далавери ..... *** ГНИЛА и гнуслива
171
2
 
15
 
! Отговори
КК преди 9 години
Този заслужава да бъде наказан. Ако не от съда, то извън него.Не можете да ме убедите, че кръвната проба не е манипулирана. Дрегерът показваше едно и нещо, кръвната проба да даде такава голяма разлика... особено в такъв мафиотски град като Бургас.
170
2
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
ники ли си не знам ама съм сигурен , че си садист и *** . ами като не бил пил то сляп ли е бил РОДНАТА ПОЛИЦИЯ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ПАЗИ , А НАС И ДЕЦАТА НИ ЗАПОЧНА НАПРАВО И В ТРЕЗВО СЪСТОЯНИЕ ДА НИ ГАЗИ .ЯВНО СЪДИЯТА Е СЪНУВАЛ ЦВЕТАНОВ НА БЯЛ КОН ЩОТО ТО ЦВЕТАНОВ НИТО ЕДИН ПРЕСТЪПНИК НЕ ХВАНА АМА КОКУШКАРИ КОЛКОТО ЩЕШ . ЗА ТОВА ОНИЯ КОИТО СА НАПРАВИЛИ ТЕЖКИ КАТАСТРОФИ СА В ЗАТВОРА ПОНЕЖЕ СА БИЛИ ПИЯНИ.
169
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скапана работа ... но пак не е много нахален, не е уговорили нещата за 0.0 промила а само до 0.4
168
2
 
9
 
! Отговори
емигрантъ преди 9 години
Ся 0,4 промила означава употребил алкохол нали.Чистото съдебно минало на Ушев не е смекчаващо Вината обстоятелство.Даже през турско заптиетата са имали страх от закона.Сега са се разпищовили хептен.Ако случайно го осъдят ефективно и попадне на хора в кауша може и да стане поет.Като Вапцаров 16
167
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
pusnete coveka ! te na sila go napiha posle go kaciha na kolata i tocno v zavoq stana fatalniq mehanicen proglem
166
2
 
9
 
! Отговори
ku-ku преди 9 години
kato go gleda.mtozi ne e bil nikoga trezven
165
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Л*НАРИЯ.
164
2
 
13
 
! Отговори
тъпак преди 9 години
Не бил пиян,бил
163
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ami kato ybil da bade ybit.kvo tolkova chista smetnaka .moje po sashtia nachnin minala kolata nego vidil vodacha .....
162
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мисля, че е време официално институцията Български съд да хлопне кепенците и да бъде залята с ***!
161
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
егати и *** БГ