Пуснаха под домашен арест полицая, убил бебе. Не бил пиян!

Колата може да е завила наляво заради техническа повреда, каза Стоянов
Обновена: 19 сеп 2014 16:46 | 19 сеп 2014 15:50,
235
Пуснаха под домашен арест полицая, убил бебе. Не бил пиян!
Снимка: архив Булфото

Апелативният съд в Бургас пусна полицая, убил бебе с автомобила си, да се прибере вкъщи. Съдебният състав промени мярката за неотклонение на Костадин Стоянов от „задържане под стража“ в „домашен арест“.

Граничният полицай предизвика жестоката катастрофа на 11 септември в созополското село Крушевец. Тогава той влезе с висока скорост в населеното място, не успя да вземе завой и се качи на тротоара. Там помете детска количка, в която уби на място малката Красимира. Веднага след това Стоянов беше арестуван, а Окръжният съд в Бургас му определи най-тежката мярка – задържане под стража. Апелативният съд обаче днес я отмени след обжалване на защитата на полицая.

Още по темата
Един от основните аргументи на съдиите да пусне Стоянов под домашен арест е, че не отговаря на истината твърдението, че полицаят е бил пиян. „Приложените по делото две експертизи установяват наличие на 0,43 и 0,30 промила алкохол в кръвта на обвиняемия“, се казва в съобщението на съда. Там се уточнява, че по закон за алкохолна концентрация под 0,5 промила не се носи административна и наказателна отговорност.

Апелативният съд коментира и справка на КАТ, според която Стоянов три пъти е глобяван за висока скорост, но не и за алкохол. Според апелативните съдии Окръжният съд не е предоставил и доказателства, че Стоянов може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Освен това полицаят не бил осъждан, семеен е и има постоянен адрес.

Самият полицай даде свое обяснение за трагедията. Според него не било изключено тя да е предизвикана от техническа повреда, заради която колата му е тръгнала наляво, съобщи пресцентърът на Апелативния съд. Автотехническата експертиза, която може да установи дали Стоянов е нарушил закона за пътищата, все още не е готова.

Представителят на Апелативна прокуратура – Бургас призова най-тежката мярка за неотклонение на полицая да бъде потвърдена. Според него отново може да се направи изводът, че има опасност обвиняемият да извърши престъпление по отношение на събирането на доказателства и установяването на обективната истина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
6
 
11
 
! Отговори
до 157 преди 9 години
*** когато нз нещо недей да пишеш. Нахакай си вода във вените да ми докажеш,че ще намалиш промилите ! *** ! ти чуваш ли се кви глупости говориш? Довечера удари 5 ракии отиди с колата по куките духни им , и докато те карат кам болницата удави се ако искаш във вода и ще видиш. Нали си сигурен? Айде да те видим смешен ! мноо ги разбираш нещата ! нали си 1000% сигурен. Или си поредния *** в таз даржава където чатка на компа вместо да работи и после реве че малко му плащат
139
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
velikite evropeyci sis velikite coveski prava
138
2
 
3
 
! Отговори
до156 атака преди 9 години
Данъчната декларация не доказва, че си си платил данъците. Стига сте слушали глупостите на Бялата Златка.
137
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уважаеми дагестанци и разбирачи- 1 промил =1 грам етанол в 1 литър кръв. САК от 0,10% означава, че един човек има една единица чист алкохол на всеки 1000 единици кръв (г/л.) КОлко се разрежда тази кръв, когато има прием на течности? КОй ***%ка му да ?ва говори за разграждане???? Оня наркоман дето изпи 11 литра вода ако беше изпил и 300 грама концентрат (40%алк.), колко си мислите, че щеше да покаже скапания дрегер? Щом ме съветвате да си чета учебниците пак, то явно сте измислили нови методи
136
2
 
12
 
! Отговори
ДО 152 преди 9 години
Казах 4е те4ностите ускоряват зна4ително процесите на отделителната система и това съответно води и до намаляване на промилите и съм на 1000% процента убеден в това, ***! Хайде като си голям аканлия докажи 4е не е така! Докажи го!!! Аман от професори в тая държава!!!
135
2
 
3
 
! Отговори
атака преди 9 години
Право за гласуване - само с данъчна декларация за платени данъци в България!!
134
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахаха, къде ми е останало още да се образовам бе ***?! То да не си кварталния дървен философ, а аз да ти вдигам акциите, като ти отговарям на тъпоумията?! Ей, много ги разбирате биохимическите процеси в тялото, касаещи съдържанието на алкохол и алкохолната ферментация. Айде сега провери и хормонално как му помага това, че е мъШ и сложи процентите на усвояване, чисто статистически си направи една сметка. Забавянето на кръвната проба го е спасило и още как- ченгелите ли няма да знаят как?!
133
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно какво би показала една ДНК проба от алкохолната проба? Най-вероятно, че са кръвни братя с някой колега.
132
3
 
5
 
! Отговори
от сс до 146 преди 9 години
150 ти го каза ! и трушията май ти е туширала мозъчните клекти РАЗБИРАЧО
131
4
 
12
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Да бе да ,не бил пил,айде сега Сигурно е изял поне 2 кила кисело мляко барем му смъкнат промилите Знаем ги тия номера Ще се окаже че ,видите ли колата била повредена и сама отишла да смачка бебето(мир на праха му) а тоя ще го изкарат светец Така е кат осе разчита на правосъдието Трябвало е още докат е бил там,да метнат въже на клон и да го обесят ,барабар с колегите му ,дето му давали кисело мляко Я ако беше ромче премазаното бебе ,тоя на снимката щяха да го разчленят от раз
130
7
 
5
 
! Отговори
до 131 преди 9 години
ти мислиш ли преди да пишеш? алкохола се разгражда в черния дроб не е в бъбриците и колкото и вода да пиеш или каквото и да е просто няма да ти присъхва устата. Айде да почетем малко и после да пишем глупости а ? аман от БГ разбирачи !
129
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гавраааааааааааааааа с детето, родителите му и целия нормален човек в тази страна, направо да гърми бащата !
128
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Срам ме е ,че съм българин. Да осъдят колата. Тя сама е карала с превишена скорост в населено място.
127
5
 
4
 
! Отговори
ДО 140 преди 9 години
Ти или си бавно-развиващ се ушев *** или си поредния абсурдистанцки ***, професро по-всичко!!! Разбира се 4е киселото мляко тушира алкохола в кръвта, особено ако е в по-големи коло4ества и най-малкото поемането на те4ности форсира отдлеителната система което неминуемо води до намаляване / прочистване не алкохола в кръвта! Понял?!?!?! Хайде сега бегом да си ограмотиш тъпата кратуна!!!
126
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аман от тъпири - и герои..... мухи
125
5
 
12
 
! Отговори
Урунгел преди 9 години
до 140 ссЗначи викаш, че у нас няма полицай или доктор който за пари или да прикрие колега не би излъгал???Шапкар смотан...
124
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Яко диуретици, мин. вода- бягане, клякания или подскоци, за да стимулира процеса на усвояване и потоотделяне. Разбрахме че са го направили сукалче с кисело мляко неговите колеги, но лактобацилите не са достатъчни, когато иде реч за кръвна проба- те са полезни само при дрегер и то ако си направи вентилация като водолазите... Абе има чалъм да се изкара и сифилистик-светец, я вижте какво стана с Ленин! Бърза помощ идва до 24 часа след инцидента ако обещаят да не го правят на ? - така де, БГ истина!
123
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не бил пил тоя ***!!! Сигурно и той трезвен като онази пияна *** Стависки, който беше лице на кампания, но уби 6 човека де факто - момчето, момичето/вегетиращо като зеленчук/ и родителите им. В тая мафиотска държава май трябва вече да си търсим правото по друг начин!
122
4
 
23
 
! Отговори
Помни преди 9 години
Ако този *** беше линчуван на място, както би се случило в Турция да речем, нямаше да се стигне до това унижение в БГ съда. Случката показва извратеното бг мислене, където колегите му са проявили истинска "солидарност". *** долни, този можеше да убие някое от вашите деца, *** ***.
121
10
 
7
 
! Отговори
сс преди 9 години
слагайте - та не ме е*е ! айде отворковци напиите се до безобразие и пиите ако щете и 2 щайги кисело мляко,сокчета и киросин ако искате и отидете след 2 часа дайте кръвна проба и ще витите че фаийда йок. Няма полицай или доктор който да тръгне да сменя кръвни проби в случай на смърт ! Иначе да си полежи 20тина години дано !