Пуснаха под домашен арест полицая, убил бебе. Не бил пиян!

Колата може да е завила наляво заради техническа повреда, каза Стоянов
Обновена: 19 сеп 2014 16:46 | 19 сеп 2014 15:50,
235
Пуснаха под домашен арест полицая, убил бебе. Не бил пиян!
Снимка: архив Булфото

Апелативният съд в Бургас пусна полицая, убил бебе с автомобила си, да се прибере вкъщи. Съдебният състав промени мярката за неотклонение на Костадин Стоянов от „задържане под стража“ в „домашен арест“.

Граничният полицай предизвика жестоката катастрофа на 11 септември в созополското село Крушевец. Тогава той влезе с висока скорост в населеното място, не успя да вземе завой и се качи на тротоара. Там помете детска количка, в която уби на място малката Красимира. Веднага след това Стоянов беше арестуван, а Окръжният съд в Бургас му определи най-тежката мярка – задържане под стража. Апелативният съд обаче днес я отмени след обжалване на защитата на полицая.

Още по темата
Един от основните аргументи на съдиите да пусне Стоянов под домашен арест е, че не отговаря на истината твърдението, че полицаят е бил пиян. „Приложените по делото две експертизи установяват наличие на 0,43 и 0,30 промила алкохол в кръвта на обвиняемия“, се казва в съобщението на съда. Там се уточнява, че по закон за алкохолна концентрация под 0,5 промила не се носи административна и наказателна отговорност.

Апелативният съд коментира и справка на КАТ, според която Стоянов три пъти е глобяван за висока скорост, но не и за алкохол. Според апелативните съдии Окръжният съд не е предоставил и доказателства, че Стоянов може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Освен това полицаят не бил осъждан, семеен е и има постоянен адрес.

Самият полицай даде свое обяснение за трагедията. Според него не било изключено тя да е предизвикана от техническа повреда, заради която колата му е тръгнала наляво, съобщи пресцентърът на Апелативния съд. Автотехническата експертиза, която може да установи дали Стоянов е нарушил закона за пътищата, все още не е готова.

Представителят на Апелативна прокуратура – Бургас призова най-тежката мярка за неотклонение на полицая да бъде потвърдена. Според него отново може да се направи изводът, че има опасност обвиняемият да извърши престъпление по отношение на събирането на доказателства и установяването на обективната истина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Със сигурност ще се намери неизправност по колата. Нали я "пазят" някъде колегите му
119
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съболезнования към майката Нонка Кънева !
118
7
 
8
 
! Отговори
Петков преди 9 години
А защо сега хората не отидат и да протестират пред съда ???? защо?? - но иначе разни ранубудни тъпанарчета студенти викаха цяло лято
117
2
 
16
 
! Отговори
Урунгел преди 9 години
Дал е някой лев и са му замазали пробата, или някой колега е дал кръв вместо него... На село всички пият от обяд, а полицаите и от по-рано...
116
2
 
9
 
! Отговори
до 136 преди 9 години
Ти ми кажи къде живее, пък спокойно.
115
2
 
25
 
! Отговори
LAIBACH преди 9 години
А бебенцето, кога ще се прибере у дома? То вече не може да хапва кисело мляко и да пие сокчета, защото пияния чичко полицай го уби. И не е добра идея такива *** да ги пускат защото нервите на народа са изпилени докрай и вече няма търпимост към полицаи и съдии.
114
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 132 НАЙ - вероятно си с медицинско образование ........... от факултето в факултето....
113
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 124като пиеш много течности, организма започва ударно чрез бъбреците да изхвърля излишното и по този начин алкохола , заедно с токсините се изчистват! колкото повече се забавят с взимането на пробата, толкова по малко ще отчете дрегера! елементарно, уотсън! явно често го правят някои органи!
112
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами да му случим и на него един "нещастен случай".Къде живее?
111
3
 
10
 
! Отговори
Касапа преди 9 години
Всичките прасета на мезета, колегите им на чевермета...
110
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В чужбина закона за такива е по-строг.
109
4
 
13
 
! Отговори
ПЛЮЯ НА ШИБАН ЗАКОН преди 9 години
"Там се уточнява, че по закон за алкохолна концентрация под 0,5 промила не се носи административна и наказателна отговорност." И КАКВО?! НЕ БИЛ СЪВСЕМ ПИЛ, ЗНАЧИ ВСИЧКО Е НАРЕД! А ТОВА, ЧЕ Е ИЗВЪРШИЛ БРУТАЛНО УБИЙСТВО НА ДЕТЕ НЕ СЕ БРОИ ЛИ?!?!?! ДАЙТЕ ДА ГО ПУСНЕМ, А? СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ КАТО УБИЕ ПАК НЯКОЙ МОЖЕ ДА ПИЛ СПОРЕД ЗАКОНА.. ОТВРАТЕН!!!!!!!!!!!!!
108
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 127 хора които се "информират"от нета , чиито знания опират до сведените от дискавъри и т.н образователни канали - че и дават мнения - ми това е -ЛЕШ
107
5
 
6
 
! Отговори
атака преди 9 години
Детски за повече от 1 дете да се дават само при завършено средно образование!
106
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много ще ми е интересно тук изказващите се компетенти да ми обяснят как аджеба с кисело мляко може да се свали за 45 мин .( толкова е срока за даване на кръвна проба ) концентрацията на алкохол в кръвта!!! то така всеки пияница ще си джитка с бутилка, две айрян в багажника и няма да му пука от нищо!!!
105
5
 
22
 
! Отговори
някой преди 9 години
На следващото заседание на делото ,ще се разгледат доказателствата,че бебенцето е било пияно ......
104
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 120 - поредния НК капацитет
103
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
0,43 промила не е като да не е пил въобще, кой знае колко е било в момента на трагедията. Факт е, че е оставил едно семейство без детето им, ако има съвест ще му тежи цял живот. А ако има справедливост няма да му се размине.
102
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще дадат на полицая две наказания:1. Условна присъда - три месеца2. Забрана за една година да употребява гроздова ракия. (сливова може, но само с мезе)
101
3
 
7
 
! Отговори
атака преди 9 години
Всички полицаи да се преатестират поименно без изключение!