ВСС погна шефовете на СГС и разпределението на делата

Намерили пропуски в действията на системните администратори
11 дек 2014 17:07, Анисия Иванова
15
ВСС погна шефовете на СГС и разпределението на делата
Архив: Булфото

Висшият съдебен съвет /ВСС/ проверява ръководството на Софийския градски съд /СГС/. Това каза представляващият съвета Соня Найденова, която даде пресконференция.

Още по темата
ВСС е решил да се извърши отделна проверка на работата на системата за случайно разпределение на делата в Софийския градски съд, която трябва да приключи до следващото заседание на Съвета.

25 съдии от СГС поискаха оставките на председателя на СГС Владимира Янева и нейните заместници Богдана Желявска и Петя Крънчева заради съмения в начина при разпределението на делата.

Найденова съобщи, че решението за проверката е взето, след като е постъпила информация от изпълняващия длъжността председател на Върховния касационен съд за пропуски в действията на системните администратори на СГС и ръководството на съда.

Следващата сряда, когато ВСС ще заседава, са поканени ръководителите на СГС за изслушване, посочи тя. Найденова добави, че ВСС е възложил и на ресорните си комисии да проверят дали от СГС са изпълнили препоръките им относно системата.

Резултатите от проверката ще бъдат представени на следващото заседание на Съвета, но към момента е установено, че ръководството на съда е забавило действията си по препоръките. То е издало заповеди във връзка с тях едва вчера, или две седмици след препоръките на Съвета, посочи Соня Найденова, цитирана от БТА.

Отделно от това от Съвета извършват проверка заедно с външни експерти на всички системи за случайното разпределение на делата в съдилищата и прокуратурите. Проверка се извършва и на капацитета и възможностите на всички компютърни специалисти в съдебната власт.

Попитана как ще коментира изказването на лидера на ДСБ Радан Кънев, който повторно поиска оставката на целия състав на ВСС, Соня Найденова заяви, че Кънев е политик, а техният ангажимент е да си вършат работата. Представляващият Съвета добави, че не тя е човекът, който трябва да коментира парламента.

Тя посочи, че този състав на ВСС изпълнява целите, които всеки отделен член си е бил поставил в концепциите си по време на избора им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Даниел преди 9 години
До Анонимен (7):Имат имунитет за решенията в залата. Извън залата нямат имунитет. Както се доказа напоследък, имунитета не ги пази на пешеходна пътека и от летящи винкели и бухалки.
8
2
 
1
 
! Отговори
лекар-психолог преди 9 години
Добре , че е Цветанов та червените *** да има какво да говорят . След вината , която има за дъжда , снега и наводненията сега е виновен и за разпределението на делата . Ало другари вие май навярно приемате екстази от сутрин до вечер .
7
1
 
5
 
! Отговори
Ауу страшно погване! преди 9 години
Ама какво погване само,ще им се накриви капата... Съдия ще държи отговорен съдия .... в България !? За кой ли път вече виждаме подобни напъни ! Нали знаете че нищо няма да се случи. И те го знаят но много по-добре от нас. Сега ще излезе виновен френския посланик. Или заблуден , или подведен, даааа....
6
0
 
5
 
! Отговори
не знаещ преди 9 години
И така като се позамисли човек ,че идва Коледа и Нова година дали неЗАВИСИМАТА ни съдебна система няма да самонагради с по някоя друга извънредна заплата или пък бонусче за "добре" свършена работа та нали и те душа носят.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВСС.Радане със теб сме всички,вие сте хоръта в народното събрание които требва даги изпу6ите.Няма времеживота ни отиде от тези *** червени уморихани,осирома6тихани,разболеха ни,няма за кога даги търпите.Какво чакате дасе оправат ли хахаха.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Владимира Янева не беше ли човек на Цв. Цв.?
3
0
 
8
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Какво заглавие "ВСС погна шефовете на СГС" ще ме разплачат .Та нали преди да станат членове на ВСС същите тия са били в СГС и по други съдилища и са от един отбор или може би го разбраха оня ден когато френския посланик зачекна темата и сега се правят на ощипани моми.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да има закон за съдиите,които е згре6ил ,смъртна присъда.
1
0
 
19
 
! Отговори
!!! преди 9 години
УЖАС. Дали разпределението на делата е случайно или не, не би трябвало да има абсолютно никакво значение - даже е по-добре да се разпределят според натоварванвето и компетенцийте. Това което е проблем е, че има съдии, които биха репили дадено дело по определен начин, не според правото а според някакви други причини. Срещу това трябва да се борят съдиите, не срещу механизма за разпределение.Докато има подкупни съдии, механизма на разпределението е без значение!!!!