Вижте братята Куаши, които окървавиха Париж

Арести във Франция на свързани със заподозрените за атаката
Обновена: 8 яну 2015 13:58 | 8 яну 2015 09:43, Елка Василева
188
Вижте братята Куаши, които окървавиха Париж
Снимка: Reuters

В рамките на разследването на кървавото нападение срещу сатиричния седмичник "Шарли ебдо", при което загинаха 12 души, полицията е извършила "няколко ареста" и е разпитала няколко души. Това заяви френският премиер Манюел Валс, цитиран от Франс прес.

Премиерът, който говори пред радио Ер Те Ел, отказа да посочи повече подробности въпреки настойчивите въпроси дали става дума за двама или трима задържани.

Министърът на вътрешните работи Бернар Казньов от своя страна посочи по радио Европа 1, че в момента седем души са задържани за разпит в полицията.

Според съдебен източник става дума за седем души, мъже и жени, от обкръжението на двамата братя, извършили нападението и укриващи се от властите.

Арестите са били извършени в градовете Реймс и Шарлевил Мезиер, както и в района на Париж, пише Би Би Си.

Френската полиция публикува снимките на двамата заподозрени за нападението срещу редакцията на списание „Шарли ебдо“.

За издирване са обявени двамата братя Саид Куаши на 34 години и Шериф Куаши на 32 години.

Те са родени в Париж в семейство от алжирски произход.

Още по темата

Полицията предупреди, че двамата са въоръжени и опасни.

Шериф Куаши вече е бил съден по обвинение в тероризъм през 2008 г. за помощ на бунтовниците в Ирак. Той е лежал година и половина в затвора, пише Би Би Си.

По предварителна информация нападателите може би са част от групировки, свързани с Ал Кайда и Ислямска държава, посочва ТАСС. По думите на очевидци терористите са крещели „Аллах Акбар“ и че са отишли „да отмъстят за унижението на пророка /Мохамед/“.

Третият заподозрян за нападението - 18-годишният Хамид Мурад, по данни на пресата се е предал на полицията и твърди, че не е причастен към престъплението.

Негови приятели написаха в социалните мрежи, че Хамид Мурад е бил в училището си в момента на нападението.

Официално арестът му не е потвърден.

Междувременно за засилване на мерките за сигурност след нападението срещу редакцията на „Шарли ебдо“ в Париж бяха прехвърлени сили на армията. Те охраняват редакции на медии, религиозни храмове, транспорта и други обекти, изискващи специално внимание. Франция повиши равнището на терористична заплаха до максимална степен.

Президентът на Франция Франсоа Оланд направи телевизионно обръщение и обяви тридневен национален траур. „Днес те са нашите герои“, каза Оланд за загиналите при нападението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
10
 
52
 
! Отговори
... преди 9 години
*** грозниците. Тия двамата само като им видиш криминалните физиономии и веднага ти идва да ги прибереш на топло. Като избиха 15 човека и вече тръгнали да ги прибират. Сети ли се най после. Ние в България имаме една приказка - След дъжд качулка... Тези е трябвало още от раждането им да са прибрани в някой лагер и да не го напускат докато умрат. Къде от глад, къде от студ, къде от старост...
17
9
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Резултатите от интегрирането! Сега в Париж, скоро и в други градове! Всъщност, те французите от няколко години се осъзнаха... Ама вече е късно!
16
10
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички джамии в страните, които официалната религия не е ислям трябва да бъдат затворени или още по-добре сринати. Задължително прекратяване на изкучаването на каквито и да било "майчини" езици в училище, различни от официалния за страната. Задължително изискване на трудов стаж или никакво ползване на каквито и да е помощи, преференции, медицинско осигуряване и т.н. Изселване на по-голямата част от бежанците обратно към страните им. Крайнии ефективни мерки!
15
10
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кажете ми има ли поне един боец от IS който да е истински арабин. Бийтълси, франсета и всякакви модерни фейсбук и туитър отрочета.
14
13
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДаОтговора е САЩ и евреите! Те създадоха Ислямка държава, те съсипаха Европа, а сега целта е да съипят и Русия! Родшилд, Сорос и други подобни САТАНИ са виновни за цялото нещастие по света!
13
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
по-скоро очакван провал, защото някой който си обучавал като се обърне срещу теб той доста голамо предимство
12
9
 
54
 
! Отговори
Пълен провал преди 9 години
Пълен провал на френските, европейските и на американските тайни служби. Под носа им, в сърцето на Европа, Ал-Кайда и дузина други терористични организации, създават нелегални мрежи от готови на всичко главорези. Нито една от службите си няма и понятие за тях. Въпреки тоталното подслушване и проследяване, въпреки стотиците милиарди долари.
11
9
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А до вчера "вашите герои" бяха тези, които се биеха срещу законното правителство на Сирия! Двойните стандарти ще изядат главата на западната "демокрация".
10
16
 
38
 
! Отговори
Asen преди 9 години
Dano patuvat za balgariq, za dolniq prezident i za bokoto i mnogo drugi koito prostiq narod ne moje da gi razkara ...
9
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рептили
8
12
 
87
 
! Отговори
Да преди 9 години
Още малко въпроси1. Кой пусна емигрантите в Европа а?2. Кой искаше да има евтина работна ръка която да подбива пазара на труда в Европа 3. Кой искаше да разбие християнските корени на Европа като я превърне в тюрлюгювеч от религии и вярвания които просто не са направени да съжителстват на едно място ? Стига с толерастията
7
10
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Казват, че двамата братя са се върнали от Сирия, където са воювали срещу Башар Асад.Франсоа Оланд през есента на 2013 г с пяна на уста подкрепяше терористичната атака срещу Сирия.
6
11
 
61
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Какво да ги гледаме,те не са за гледане!
5
8
 
92
 
! Отговори
Ема преди 9 години
Вече бил арестуван за тероризъм, но го пуснали и френската държава продължавала да си го приютява и храни със социални помощи (данъците на всички французи, включително загиналите)?!! Това не е толерантност, а чиста човешка глупост!!
4
12
 
93
 
! Отговори
Аха преди 9 години
"Заподозрените са се сражавали срещу Башар Асад в Сирия" Кой ги обучи тези главорези ?Кой сваляше светските режими в Близкият изток и Северна Африка ? Кой ги обвяваше за борци за Свобода докато в Сирия същите избиваха?Французите да си отговорят на тези въпроси и тогава да видят кой е истинският виновник за тези атентати.Колкото до свободата на словото ами хайде напишете в едно западно списание че "Обама е ***" да видим как ще ви съдят и ще закрият списанието. Двуличието на запада.
3
8
 
53
 
! Отговори
в Ytube преди 9 години
За да не изпадате в обичайното глуповато положение на досещаши се, предполагащи, че и дори знаещи, посетете канала "Скритата истина в Ytube" и там ще намерите адекватни отговори на случая от вчера, а и на много други. Отскоро го следя и съвпада напълно с моите виждания за реалността.
2
44
 
40
 
! Отговори
Чочко преди 9 години
Ето ги терористите на путлеристката хунта ! Сега като ги хванат всичко ще си кажат , а *** ще гризне дръвцето !
1
15
 
80
 
! Отговори
снимки на двамцата преди 9 години
Джон Маккейн и шефа на Ислямската държава Абу Бакр Ал-Багдади са приятелчета. Има снимки на двамцата. Въпросът е, кой е по-големият терорист и враг на Сащ, Абу Бакр Ал-Багдади или Джон Маккейн?