Вижте братята Куаши, които окървавиха Париж

Арести във Франция на свързани със заподозрените за атаката
Обновена: 8 яну 2015 13:58 | 8 яну 2015 09:43, Елка Василева
188
Вижте братята Куаши, които окървавиха Париж
Снимка: Reuters

В рамките на разследването на кървавото нападение срещу сатиричния седмичник "Шарли ебдо", при което загинаха 12 души, полицията е извършила "няколко ареста" и е разпитала няколко души. Това заяви френският премиер Манюел Валс, цитиран от Франс прес.

Премиерът, който говори пред радио Ер Те Ел, отказа да посочи повече подробности въпреки настойчивите въпроси дали става дума за двама или трима задържани.

Министърът на вътрешните работи Бернар Казньов от своя страна посочи по радио Европа 1, че в момента седем души са задържани за разпит в полицията.

Според съдебен източник става дума за седем души, мъже и жени, от обкръжението на двамата братя, извършили нападението и укриващи се от властите.

Арестите са били извършени в градовете Реймс и Шарлевил Мезиер, както и в района на Париж, пише Би Би Си.

Френската полиция публикува снимките на двамата заподозрени за нападението срещу редакцията на списание „Шарли ебдо“.

За издирване са обявени двамата братя Саид Куаши на 34 години и Шериф Куаши на 32 години.

Те са родени в Париж в семейство от алжирски произход.

Още по темата

Полицията предупреди, че двамата са въоръжени и опасни.

Шериф Куаши вече е бил съден по обвинение в тероризъм през 2008 г. за помощ на бунтовниците в Ирак. Той е лежал година и половина в затвора, пише Би Би Си.

По предварителна информация нападателите може би са част от групировки, свързани с Ал Кайда и Ислямска държава, посочва ТАСС. По думите на очевидци терористите са крещели „Аллах Акбар“ и че са отишли „да отмъстят за унижението на пророка /Мохамед/“.

Третият заподозрян за нападението - 18-годишният Хамид Мурад, по данни на пресата се е предал на полицията и твърди, че не е причастен към престъплението.

Негови приятели написаха в социалните мрежи, че Хамид Мурад е бил в училището си в момента на нападението.

Официално арестът му не е потвърден.

Междувременно за засилване на мерките за сигурност след нападението срещу редакцията на „Шарли ебдо“ в Париж бяха прехвърлени сили на армията. Те охраняват редакции на медии, религиозни храмове, транспорта и други обекти, изискващи специално внимание. Франция повиши равнището на терористична заплаха до максимална степен.

Президентът на Франция Франсоа Оланд направи телевизионно обръщение и обяви тридневен национален траур. „Днес те са нашите герои“, каза Оланд за загиналите при нападението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
9
 
45
 
! Отговори
... преди 9 години
За какво говорим. Вижте профила на един от братята във Фейса https://facebook/said.kouachi.75 . Ами той има снимки с калашници и фрази от типа "Алах Акбар" още от година по-рано. И си живее във Франция. Качва снимки само на оръжия , патрони и такива. Огромен пропуск просто. Аз си мислех ,че такива хора са много потайни и трудно биха били предотвратени ,ама тоя да си качва такива неща цяла година и накрая отива в центъра на Париж и с калашник стреля където си поиска. Нямам думи
37
10
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До27 (Анти-толераст)и36 (Българче)Според вас, сринатите църкви не са ли гавра с Исус? ИД колко християнски храма унищожи, откакто е създадена? Когато със сила и заплахи принуждават хора от други религиозни общности да приемат исляма, това не е ли обида, нанесена върху религиозните чувства на тези насила поислямчени лица?!
36
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Vseki musulmanin moje da badi potencialen ubiec na drugoverci. Nezavisimo kade e roden i v kakva sreda e izrasnal.Nezavisimo ot tova che dnes "osajda" deanieto na terora utre toi samia moje da bade terorist
35
8
 
38
 
! Отговори
bob преди 9 години
Marie Le Pen, не Анри и не е мъж...
34
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интегрираииии!!!
33
9
 
41
 
! Отговори
... преди 9 години
До до 34Аз не виждам да работи системата... щом тези се регистрират у нас като бежанци, повярвай ми - 100% системата не работи или ако работи, то е неправилно. Трябва да се връщат щом се заловят или идентифицират като бежанци. Ако ще и във Видин да ги намерят. Ясно е откъде са влезли, така че обратно към Турция.
32
12
 
39
 
! Отговори
топ преди 9 години
Ей на "лошият" Путин ви го каза кой е виновен и за ИДИЛ и за Либия............ Само вие сте си виновни https://youtube/watch?v=WeVteCPCoc4
31
19
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледахте ли видеото на каданс? Полицая на тротоара не го застрелват! Няма и капка кръв. Куршума рекошира на 50 санта от главата му в тротоара и оня се прави на умряла лисица.
30
11
 
45
 
! Отговори
Бен Гън преди 9 години
ТИЯ , ДВАМАТА МУТАНТИ Е ТРЯБВАЛО ДА ГИ ОБЕСЯТ ОЩЕ С РАЖДАНЕТО ИМ .... ПРИЛИЧАТ МИ ПОВЕЧЕ НА ИЗВЪНЗЕМНИ ЧОВЕЧЕТА , ОТКОЛКОТО НА ЗЕМНИ ХОРА ...
29
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако сега проведат избори във Франция на кое място ще е Анри Люпен и ще му се опре ли някой с лозунги за европейски ценности
28
8
 
39
 
! Отговори
... преди 9 години
До Анонимен31 Ми тогава баба ми Меркел да дойде да пази границата. Знаеш ли колко ме интересува за баба ти Меркел?
27
9
 
55
 
! Отговори
... преди 9 години
Някой може ли да ми каже защо след като преминат границата, въпросните бежанци се регистрират у нас като такива???Навремето когато бях на Румънската граница и от наша към тяхна страна имаше нарушение, румънците го хващаха и ни го връщаха, защото е преминал от нас към тях. Ние също сме хващали дошли от Румъния, обаждахме им се и те идваха до границата където им го предавахме. Защо сега не ги връщаме на Турция, нали от там идват??? Защо ги регистрираме като бежанци у нас? Да си регистрира Турция
26
11
 
36
 
! Отговори
bolbo преди 9 години
Свободното слово и свободната любов довеждат някои хора до изперкване..Те грабват нещо под ръка и наказват тези,които свобоблудстват .Защото ценностите на даден човек и разюзданата свобода много често влизат в противоречие.81983
25
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ... тези които ни управляват се возят в бронирани автомобили с охрана,семействата им живеят в охранявани домове от затворен тип.Боли ги *** за матреяла навън,полезни *** отново и отново гласуващи за тях колкото щеш..
24
10
 
51
 
! Отговори
az22 преди 9 години
До Анти - толерастИсляма трябва да бъде забранен, както е забранен фашизма. Той е религия на насилието!
23
11
 
46
 
! Отговори
az22 преди 9 години
До Анти - толерастИсляма трябва да бъде забранен, както е забранен фашизма. Той е религия на насилието!
22
30
 
42
 
! Отговори
Анти - толераст преди 9 години
Рисувайте,рисувайте, гневът Мохамедов ще се стровари върху вас рано или късно. Аз съм за свободата на словото ,но не и за поругаването на святи за хората неща. Сега ако папата го нарисуват като жена, няма ли да е обида за християнският свят? Трябва да се съобразяват хората.
21
9
 
53
 
! Отговори
... преди 9 години
До Прости европейциНе ние сме прости а тези които ни управляват. Никой от народа не иска през границата ни да преминават нелегално бежанци от арабския свят, ама никой. Обаче тези дето ни управляват са пълни фанатици, те ги пускат, не народа. Не искат да правят стена, не искат да разположат армия по границата. Остава вече да се върнем няколко века назад и самия народ с брадви и колове да застане на границата като жива верига и който дойде - с брадвата. Верно варварско ама иначе няма оправия...
20
9
 
61
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Може би вече демокрацията в Европа, в т.ч. и България, вече навлиза в последния си етап, в който думите "толерантност" и "интеграция" са синоними на "самоубийство".Не се знае обаче какво ще стане след този етап.
19
9
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
франсетата да свиват и да са все така толерантни с всякаква ислямска *** .