Съдът казва до месец ще лежи ли Цветанов в затвора

Прокуратурата потвърди искането си за 4-годишна присъда
Обновена: 21 яну 2015 17:39 | 21 яну 2015 17:39,
80
Съдът казва до месец ще лежи ли Цветанов в затвора
Снимка: архив БТА

Софийският апелативен съд ще се произнесе до 30 дни по делото за отказаните СРС-та от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Още по темата
По него зам.-шефът на ГЕРБ бе осъден от Софийския градски съд през лятото на миналата година на 4 г. затвор.

Днес прокуратурата потвърди искането си за присъдата. Защитата на Цветанов пък настоя за оправдателна присъда.

Делото се прочу като процеса за 6-те „Не!”. По него бившият вътрешен министър е подсъдим за това, че е осуетил разследване срещу бившия началник на регионалното звено на ГДБОП във Велико Търново Орлин Тодоров. Според прокуратурата Цветанов е сложил шест резолюции "Не!!!" на съдебни разрешения за използване на СРС-та срещу Тодоров.

Днес адвокатът на Цветанов Менко Менков поиска зам.-шефът на ГЕРБ да бъде оправдан, защото съдията от СГС Тони Гетов издал 4-годишната присъда, за да осигури дипломатически пост за съпругата си. Според Менков той не е безпристрастен.

Срещу Цветанов има общо три дела. Две от тях стигнаха до втора съдебна инстанция. Освен делото за 6-те „Не”-та, в Софийския апелативен съд трябва да продължи и делото за присвояване на 50 000 лева в полза на бившия директор на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров. По това дело Цветанов беше оправдан на първата инстанция.

Третото дело е за така нареченото мобилно послушване. То все още не е приключило на първа инстанция и ще се гледа на 29 януари.

Делата срещу Цветанов бяха спрени, когато той влезе в парламента и се сдоби с депутатски имунитет. Главният прокурор Сотир Цацаров поиска снемане на имунитета на зам.-шефа на ГЕРБ и още четирима депутати. Всички си го дадоха доброволно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
кали преди 9 години
Защо се е случило всичко това ??? Защо ??? Аз съм на мнение че нещата трябва да се променят окончателно !!! Трябва да има справедливост !!! Защо Цветенов се е излъгал и подвел ???
48
0
 
1
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Очевидно е, че всички бягат от доносник Сава от дс, доносник Павел от дс, мамин Делянчо и Хр. Бисеров ...Йосич, Пешо сумиста, Брендо , Златко баретата , Маргините - все ортаци с Доганчо и мамин Делянчо ...Какво стана с Пешо сумиста ? Ще търка ли наровете доживотно ?
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На гн Цветанов 6те му осъдят ку.а Но съдебната доганова и станисева система сте бъде раз4аркана до ента степен.Цицерони и неговата свита в затвора.Няма начин.Товае БГ мафята.ДПС БСП И ЦИЦЕРОНИ.
46
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
има ли наивници който да вярват,че това лице ще бъде осъдено.
45
0
 
16
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Арменец и евреин се съдили години наред. Накрая прокурорът получил 10 години строг тъмничен затвор. И при цецко така. Накрая прокурорът ще влезе в затвора.
44
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
там си му е мястото , хората най-много не искаха при предишното правителство Цветанов . Бащата на жена му , който е пенсионер се сдобил с 6 апартамента с пенсията , сега и Цветанов ще се сдобие с апартамент , какъвто заслужава
43
4
 
10
 
! Отговори
ха ха ха ха ха преди 9 години
Ха ха ха ха!Българския съд ще е най-добре да се закрие!!Този грозник на снимката 200% ще се отърве с 25 лв глоба.
42
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този *** в момента командва МВР,чрез Вучков.Нищо не казва за седмия си апартамент.
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ааа,дрехите вече са му ушити и Ранърса го чака.няма отлагане
40
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този път сте много снизходителни към Цветанов .Можете много повече червени ***.
39
1
 
7
 
! Отговори
18((7 преди 9 години
Trqbva !! Vsi4ko drugo 6te e porednata gavra s naroda !!
38
1
 
23
 
! Отговори
Не Психолог от МВР преди 9 години
До Психолог от МВРПсихолозе,ти чувал ли си за данайските дарове?На тоя шмиргел му подариха сувенирни копчета за ръкавели с емблемата на ЦРУ,които по принцип не се носят,*** той нали много умен веднага си ги сложи на някакъв празник,че ги и изкара от вън да се виждат! Голям ***,голяма излагация! Български вътрешен министър,да рекламира и да демонстрира принадлежността си и тесните връзки с чуждо разузнаване!Ей по-тъпо от това няма!
37
5
 
19
 
! Отговори
Мда преди 9 години
Хващам се на бас, че и този престъпник от високите етажи на властта ще се измъкне (както се измъкнаха Масларова, Доган, Цонев и т.н.), благодарение на някои 'гнили ябълки' в съдебната система.......
36
3
 
12
 
! Отговори
30 дни преди 9 години
ЕЙ ся кво кихане и натискане ще бъде!
35
3
 
15
 
! Отговори
бай Ставри преди 9 години
Оооооххх котьоооооо
34
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До психолог от МВРКогато чужди разузнавателни служби те тупат по гърба,в качеството ти на вътрешен министър,нещата понамирисват!Или те имат за голям *** или вече си приел да работиш за техните интереси,загърбвайки тези на собствената ти страна!
33
2
 
9
 
! Отговори
23:59 преди 9 години
Мисля, че е време да се допитаме до Лордовете какво мислят по въпроса.Снощи проведох кратък разговор с Дебелата Берта и каза, че е навита ! Узи Милиметров и той адския навитак.Калашников винаги зареден с нови идеи, а от Зенит също получих подкрепа.Останалите също мисля, че лесно ще се навият.
32
5
 
34
 
! Отговори
Спеца преди 9 години
Е сега вече ще лъсне *** на съдебната ни власт!Тоя мошеник на дребно - Цветанов , отдавна трябваше да лежи , но ...изчака да се окопае във властта , да влезе в Правителството и сега ...хоп ...ще решават на по-високо ниво !Хайде да видим !И Европа ще гледа!
31
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"гарван гарвану око не вади" ,не вярвам на корабчета в окото,а колкото до разсъжденията на един промит мозък нарекъл се "психолог от МВР" ще кажа само-всички полицейски служби по света държат наркопроизводството и пласмента!!!!
30
0
 
7
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Максим и Валери означават едно и също - здрав, силен !!!