3 дка тучна трева, къща - 420 квадрата, курник и парник

И Окръжната прокуратура в Пазарджик подхвана имението на кмета
Обновена: 24 авг 2015 12:31 | 23 апр 2015 11:00,
147
3 дка тучна трева, къща - 420 квадрата, курник и парник
Имението в Паталеница. Снимка: bTV

И Окръжната прокуратура в Пазарджик започва проверка на кмета Тодор Попов, след разкритията за "селската" му къщичка в село Паталеница.

Говорителят на прокуратурата Димитрия Ганчева обяви, че държавното обвинение се е самосезирало след репортажа на bTV, в който бе показано имението на градоначалника, което според изнесените данни е на стойност поне 1,5 млн. лв.

Още вчера финансовият министър Владислав Горанов разпореди и проверка от НАП, за да се проучи откъде са средствата за градежа на имота.

Още по темата
"В резултат на появилите се коментари за несъответствие между имущественото състояние на местни органи на изпълнителната власт, визирам проблема с кмета на Пазарджик, ако въобще има такъв НАП вече е образувала проверка на имущественото състояние на г-н Попов", каза Горанов и се зарече, че ще има нулева толерантност към опита на висшестоящи лица да бъдат отклонявани пари или пък да бъде нарушаван държавният интерес.

Произходът на парите за строителството Тодор Попов оправдава със заеми и доходи на съпругата си Силвия от 4-те фирми, на които тя е собственик.

Според декларацията той има заем от 20 000 лв. към банка, а съпругата му - 160 000. Доходите на съпругата му - Силвия Попова от фирмите ѝ през 2013 г. са 104 хил. лв. от трудови правоотношения и 76 хил. от дивиденти.

За имотите на кмета в намиращото се на 12 км от Пазарджик село се носят легенди, но малко хора са ги виждали, защото са заобиколени от висока ограда. Имението е на площ от почти 3 дка според декларацията на Попов пред Сметната палата от 2014 г.

За да го изгради, той купува 3 парцела - първите два през 2012 г., а третия през 2013-а. Общата стойност на тези покупки е 11 500 лв., чийто произход кметът декларира, че са от заеми.

Строежът на основната къща, която по признание на Попов, е от 420 кв. м, започва през 2013 г. След това са построени фитнес сграда, плувен басейн с джакузи, къща за гости, гараж, парник за розови домати и курник.

Пред основната къща има и малка изкуствена рекичка, която завършва в езерце.

Попов живее в къщата си в Паталеница от лятото на 2014 г. Той обаче има апартамент и в центъра на Пазарджик от 169 кв. м, който според декларацията му е споделена собственост със съпругата му Силвия и е купен също със заеми.

"Доходите на Тодор Попов и семейството му не съответстват на имотите, които притежават, и на начина им на живот", заяви общинският съветник от БСП и адвокат Румен Петков.

Веднага след скандалните разкрития, кметът обеща факти, идната седмица обаче.

Днес обаче, общинският Румен Петков, заедно с колегата си от ГЕРБ Тодор Георгиев обявиха пред bTV, че общинският съвет неведнъж е разглеждал съмнителни сделки в района.

По думите им от 2007 г. до края на 2014 г. в Пазарджик са извършени над 5000 сделки за продажба на общински имоти за жълти стотинки.

Двамата съветници отбелязаха, че пред общинския съвет на Пазарджик не е бил поставян въпросът за имотите на кмета Тодор Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само кмета на Пазарджик ли живее така охолнос 2000 лв. заплата, още на колко места в България има такива велможи? КОЙ може да ни отоговори на този въпрос - хората, службите или ... журналистите. Според мене не е работа на журнаистите, нали си имаме органи и служби , но не ....като румънските!
85
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами това не е двор,това е пасище за кокошките от курника.Останалите постройки са мобилни и служат,като заслони за пастирите в лошо време.Къщата за гости е по-голяма барака,която приютява жената на пастира и децата му.
84
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До реалистНамира се в дъното на парцела, двуетажна, раздвижена
83
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българският народ е измислил много хубава дума за такива дебилни крадци - ИЗЕДНИЦИ!
82
6
 
12
 
! Отговори
реалист преди 9 години
Има къща за приятели, а къща за него не виждам.
81
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крадливи ,корумпирани и маниполирани !!!До кога за две години мандат по 10 имота на безценица !!!ДО КОГА 11 000 лева купил три имота горкият и на заеми ЧАК !До кога ще ги съдете ТРЕПАНЕ ТРЯБВА НЕ СЪД !!! ПУШКАТА И БУМ !!!
80
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На мен не ми харесва много е малко 3 декара !!!Защо има оранжерия ???Защото гледа ТРЕВА БЕ не ДОМАТИ !!!Освен това в къщата за гости се снимат порно филми !!!Това са управляващите в БГ !!!
79
8
 
9
 
! Отговори
Чиновник преди 9 години
Не виждам за какво реве народа. В крайна сметка точно народа дава подкупи на длъжностните лица, за да "оправят нещата". А "нещата", които трябва да се оправят са все разни далвери на народа. Реално погледнато, кмета е дал нещо, за да получи нещо.
78
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като гледам тази 'оградка' - ще да е незаконна? 60 см плътно може - и нагоре - тел? Не ми изглежда така, а на вас?
77
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А досега прокуратурата в Пазарджик нищо не е знаел и не е виждала,,,о,да, те са погледнали че Темида е сьс вьрзани очи и са си вьрзали и свойте а в ушитте са си сложили тапи, ,,,
76
3
 
17
 
! Отговори
некой преди 9 години
Ще каже ама другата седмица - трябва да се посъветва с (подъдимия) Цветанов да му разкаже как тъщата е дала този милион и половина...
75
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Бл.БлаговТака е - всички ревнаха че си пооправил имота. Пазарджик приличаше на Кандахар преди него. Все ено бяха минали талибаните, елате сега
74
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Милион и половина, тоя се е съдрал да краде. Направо се чудя как си е въобразил, че ще остане незабелязано?
73
1
 
22
 
! Отговори
Ай сиктер преди 9 години
То и другите народи имат ***,която се намери как да открадне ама пак има некаква граница и справедливост.Това *** се не накрадохте бе.Като се почне от цветан василев с милиардите през кметчетата със милионите,чиновниците с хилядите и накрая чистачката краде препаратите.И всеки е света вода ненапита.А накрая демокрацията била виновна.
72
1
 
22
 
! Отговори
чвор преди 9 години
Купувам 1000 бири,изпивам бирата,връщам бутилките! Купувам 2000 бири,изпивам бирата,връщам бутилките....и така....
71
3
 
3
 
! Отговори
aaaajyy преди 9 години
HAHAHA to ot nqmane vikash
70
4
 
11
 
! Отговори
срамота преди 9 години
Да сложиш приятелите си до миризливия курник!? За къв се има тоа...
69
4
 
3
 
! Отговори
До 86 преди 9 години
"Това е работата на всеки един кмет, нали именно заради това той всеки месец получава заплата"Е да деНо защо не се получава на други места? Той ли е най-кривия ?
68
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТова което направи с Пазарджик едва ли някой някога ще го постигне. Изцяло реновирана инфраструктура - пътища, паркове за отдих всичко. Плюйте си кой колкото иска. Пазарджиклии ще гласуват за него и трети мандат ако можеше
67
4
 
21
 
! Отговори
Кмет с късмет преди 9 години
Очаквайте кметски обяснения в стил: "Купих едно селско парцелче, взех да си го прекопавам и изневиделица докато си копах открих една делва със златни жълтици. Продадох част от жълтиците и си купих още две парцелчета. И като почнах да си копам и там ..."