3 дка тучна трева, къща - 420 квадрата, курник и парник

И Окръжната прокуратура в Пазарджик подхвана имението на кмета
Обновена: 24 авг 2015 12:31 | 23 апр 2015 11:00,
147
3 дка тучна трева, къща - 420 квадрата, курник и парник
Имението в Паталеница. Снимка: bTV

И Окръжната прокуратура в Пазарджик започва проверка на кмета Тодор Попов, след разкритията за "селската" му къщичка в село Паталеница.

Говорителят на прокуратурата Димитрия Ганчева обяви, че държавното обвинение се е самосезирало след репортажа на bTV, в който бе показано имението на градоначалника, което според изнесените данни е на стойност поне 1,5 млн. лв.

Още вчера финансовият министър Владислав Горанов разпореди и проверка от НАП, за да се проучи откъде са средствата за градежа на имота.

Още по темата
"В резултат на появилите се коментари за несъответствие между имущественото състояние на местни органи на изпълнителната власт, визирам проблема с кмета на Пазарджик, ако въобще има такъв НАП вече е образувала проверка на имущественото състояние на г-н Попов", каза Горанов и се зарече, че ще има нулева толерантност към опита на висшестоящи лица да бъдат отклонявани пари или пък да бъде нарушаван държавният интерес.

Произходът на парите за строителството Тодор Попов оправдава със заеми и доходи на съпругата си Силвия от 4-те фирми, на които тя е собственик.

Според декларацията той има заем от 20 000 лв. към банка, а съпругата му - 160 000. Доходите на съпругата му - Силвия Попова от фирмите ѝ през 2013 г. са 104 хил. лв. от трудови правоотношения и 76 хил. от дивиденти.

За имотите на кмета в намиращото се на 12 км от Пазарджик село се носят легенди, но малко хора са ги виждали, защото са заобиколени от висока ограда. Имението е на площ от почти 3 дка според декларацията на Попов пред Сметната палата от 2014 г.

За да го изгради, той купува 3 парцела - първите два през 2012 г., а третия през 2013-а. Общата стойност на тези покупки е 11 500 лв., чийто произход кметът декларира, че са от заеми.

Строежът на основната къща, която по признание на Попов, е от 420 кв. м, започва през 2013 г. След това са построени фитнес сграда, плувен басейн с джакузи, къща за гости, гараж, парник за розови домати и курник.

Пред основната къща има и малка изкуствена рекичка, която завършва в езерце.

Попов живее в къщата си в Паталеница от лятото на 2014 г. Той обаче има апартамент и в центъра на Пазарджик от 169 кв. м, който според декларацията му е споделена собственост със съпругата му Силвия и е купен също със заеми.

"Доходите на Тодор Попов и семейството му не съответстват на имотите, които притежават, и на начина им на живот", заяви общинският съветник от БСП и адвокат Румен Петков.

Веднага след скандалните разкрития, кметът обеща факти, идната седмица обаче.

Днес обаче, общинският Румен Петков, заедно с колегата си от ГЕРБ Тодор Георгиев обявиха пред bTV, че общинският съвет неведнъж е разглеждал съмнителни сделки в района.

По думите им от 2007 г. до края на 2014 г. в Пазарджик са извършени над 5000 сделки за продажба на общински имоти за жълти стотинки.

Двамата съветници отбелязаха, че пред общинския съвет на Пазарджик не е бил поставян въпросът за имотите на кмета Тодор Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
12
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Aбе тука се вдига шум за 2-3 дена, после нали знаем какво става. Ако се пуснат дронове над 50те най-големи града в страната на бас, че поне половината общинари, политици, областни управители, шефчета над полицията, митничарчета, магистратчета, прокурорчета и т.н. и т.н. ще имат подобни имоти. Оттам нататък се почва и по по-малките градове и по селата. Всички знаем, но всички си затваряме удобно очите.
25
18
 
8
 
! Отговори
Христаки преди 9 години
Тая къщурка,ако струва 1.5 милиона,значи мойта гарсониера е поне 250 000.Ай,да се замислим малко,освен басейна и джакузито всичко друго си е съвсем нормално и постижимо.Максимум 150 000 лв е тази хасиенда.
24
1
 
9
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Всъщност имотите са два, един 815 кв. м. с къща и един 1357 декара, съседни. 1357 декара са си баш ранчо по американските стандарти ;)
23
5
 
12
 
! Отговори
Bandit преди 9 години
Абстрахирам се от оценката на имота, че е 1,5 милиона лева, както и това, кой я е направил при условие, че за една такава оценка е нужно много повече от това да подскочиш и да погледнеш през оградата. От друга страна поне от картинката не виждам нищо фрапантно. Цената на земята в българските села и малките градове, не е като в София да речем. Мога да кажа, че е дал пари за ограда, но постройките не са нищо съществено. Тревата не е кой знае колко голямо перо. Просто коментирам на глас снимката.
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"кметът обеща факти, идната седмица обаче"Така де, трябва му време на човека да обиколи роднини, приятели. Другата седмица може представи разписки за лични заеми за 500-600 хил., 100-200 хил спестявани под дюшека от банички от 3-4 роднини, 200 хил намерени в мазата в злато, закопани от пра-прадядо и т.н.
21
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само дето не е кадър на партия ГЕРБ. Не лъжи, червен ***!
20
15
 
12
 
! Отговори
стоян преди 9 години
Оправете си дворовете, разкарайте винкелите и старите *** и вие ще имате тучна трева. Този народ не спира да гледа в паницата на другия, сам потънал в кал и мръсотия, мързелив и една кокошка да отгледа. Седнали да се ровят в доходите на кмета. Ами като никой не работи, пие бира и люши чалга от сутрин до вечер, как ще имате нещо? Права е поговорката:"Не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле"!
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре де ако жена му има заплати 104 бона на година плюс 76 дивиденти, с неговата заплата това са 200 бона на година. Къщата струвала 1.5 млн лв, а те от 7 г. години са кмет и бизнесдама и ако добавим малко заеми е възможно, стига да не ядат през тези 7 г., защото и за поддръжката на имението трябват не малко пари, не е само да го построиш.Има и друго, то на хартия може да му е излязло и 50 бона. Как ще докажеш, че строителната фирма е взимала пари и под масата? Те имат право да работят на заг
18
1
 
31
 
! Отговори
Цеко преди 9 години
Скоро един съдия ще стане още по-богат
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АМИ ДА СТЕ ВИДЯЛИ НЯКОЙ КОЙТО БЪРКА В КАЦАТА С МЕДА ДА НЕ СИ Е ОБЛИЗАЛ ПРЪСТИТЕ? ВСЕКИ НА НЕГОВО МЯСТО ЩЕ СИ ОБЛИЖЕ ПРЪСТИТЕ. ЕДИНСТВЕНАТА МУ ГРЕШКА НА ТОЗИ КМЕТ Е ЧЕ НЕ Е ТРЯБВАЛО ДА СТРОИ ДОКАТО Е НА ТОЗИ ПОСТ. АКО НАПРАВЯТ ЕДНА ПРОВЕРКА НА ВСИЧКИ КОИТО СА БИЛИ НА ВЛАСТ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ ЩЕ УСТАНОВЯТ ЧЕ ВСИЧКИ СА КРАДНАЛИ И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА КРАДЪТ. А ВИЕ ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ И ДА ИМ ДАВАТЕ КАЦАТА С МЕДА. НЕ СЛУЧАЙНО 90 % ОТ НАРОДА ТЪНЕ В МИЗЕРИЯ.
16
0
 
16
 
! Отговори
процедурно питане преди 9 години
Какво стана със убитата секретарка. За сестричките Белнейски е ясно :Един убиец изнасилва и убива две борещи се момичета за живота си....Абе там май всичко е мафия.
15
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А кога ще снимате имението на Волен Сидеров?
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
zashto ne otidat mediite da snimat imeniqta na Dogan i Peevski????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
13
0
 
34
 
! Отговори
ГЯУР преди 9 години
А КОГА ЩЕ ПОДХВАНЕТЕ САРАИТЕ НА АМЕТ АГА В СОФИЯ, РИБАРИЦА, ДЕВИН И Т,Н, ?САМО ПИТАМ ДЕ
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали скоро няма да му пратят хитман на тоя?
11
0
 
23
 
! Отговори
макето преди 9 години
що се пените бре след месец ке сте забравили коко на галевите им земаа имото токо и на него
10
10
 
16
 
! Отговори
Gogo преди 9 години
GERB = Mafia. Da vi e chestito upravlenieto, kak si go nadenahte
9
0
 
25
 
! Отговори
Please check преди 9 години
Утре, кметът на Кюстендил продава обществената баня за жълти стотинки. Сградата е паметник на кулутурата и е строена преди 100 години.
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми човека си е събирал захарчетата от барчетата, пиел си е кафето без захар и на края гие продал. Просто е. Също си е продал и амбалажа от изпития алкохол и готово. Какво сте го захапали човека.
7
1
 
21
 
! Отговори
wtf преди 9 години
Е добро утро... те защо според вас гръмнаха дясната му ръка ... при нeя същото ама по-скромно, че е по-надолу в йерархията