Нарът тесен за Сидеров е! Съдът го пусна от ареста

На среднощно заседание му бе определена "парична гаранция" от 6 бона
18 ное 2015 07:08,
127
Нарът тесен за Сидеров е! Съдът го пусна от ареста
Снимка: Булфото

След 12 часа в ареста депутатите от "Атака" Волен Сидеров и Десислав Чуколов изллязоха на свобода под гаранция от по 6 000 лв. за всеки. Това реши съдия Веселина Ставрева от Софийския градски съд в 2 часа след полунощ.

Точно в полунощ Сидеров и Чуколов бяха докаран в съда с белезници, охранявани от 30 полицаи.

Пред съда Сидеров отново настоя, че обвинението срещу него е в отговор на внесени от него промени в Конституцията за ограничаване на правомощията на главния прокурор.

Още по темата

Той, както и Чуколов отказаха да съобщят домашните си адреси заради заканите, които получават и дадоха адреса на телевизия "Алфа" на площад "Славейков".

Според съдия Ставрева задържането на Сидеров и Чуколов е било незаконосъобразно, тъй като е нямало никаква опасност те да се укрият или да извършат друго престъпление.

Съдийката посочи, че самият факт, че е повдигнато обвинение не означава, че обвиняемият може да извърши престъпление. Решението бе прочетено в присъствието на съпругите на Сидеров и Чуколов.

Секунди, след като бяха освободени, Сидеров обяви пред медиите, че прокуратурата е направила един огромен гаф със задържането им.

"Това беше един тормоз, едно мачкане. В този абсурден час посреднощ имаше съдебно заседание. Съдът реши, че прокурорската мярка за 72 часа е незаконна. Т.е. прокуратурата получи шамар. Според мен главният прокурор трябва да подаде оставка. Едва ли ще го направи, но определено това беше огромен гаф, провал за прокуратурата, която искаше да разиграе репресията. Чак след  като обжалвахме, те се размърдаха", посоли националистът.

Той определи удрянето, блъскането и влаченето на народните представители от "Атака" пред Столичното следствие като прокурорско-полицейски произвол.

"Мисля, че след този случай ще тръгнат събития, които ще покажат, че тази власт трябва да си ходи. Тя е изчерпана, антидемократична, антибългарска. "Атака" влиза в нова фаза. Благодаря от сърце на всички, които ни подкрепят", допълни Сидеров.

Заместникът му Десислав Чуколов, който също беше освободен от ареста, благодари на всички присъстващи на протестите в тяхна подкрепа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
makedon преди 8 години
Abe..... zosto go kladovte zatvor najdobriot politicar vo bugarija.Siderov ke ja oslobodi Bugarija i celiot Balkan. Gospod da vi plati za storenoto.
2
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горчиво за Болен и Чуколина! Може да целунете булката!
1
18
 
15
 
! Отговори
Mike преди 8 години
Какво да ви кажа. Нашата държава си е цялата смахната. Един ненормалник тероризира нормални български гражданин и никой не може да го спре. Довечера пак ще е в НАТФИЗ, но този път някой няма да му се размине.