Нарът тесен за Сидеров е! Съдът го пусна от ареста

На среднощно заседание му бе определена "парична гаранция" от 6 бона
18 ное 2015 07:08,
127
Нарът тесен за Сидеров е! Съдът го пусна от ареста
Снимка: Булфото

След 12 часа в ареста депутатите от "Атака" Волен Сидеров и Десислав Чуколов изллязоха на свобода под гаранция от по 6 000 лв. за всеки. Това реши съдия Веселина Ставрева от Софийския градски съд в 2 часа след полунощ.

Точно в полунощ Сидеров и Чуколов бяха докаран в съда с белезници, охранявани от 30 полицаи.

Пред съда Сидеров отново настоя, че обвинението срещу него е в отговор на внесени от него промени в Конституцията за ограничаване на правомощията на главния прокурор.

Още по темата

Той, както и Чуколов отказаха да съобщят домашните си адреси заради заканите, които получават и дадоха адреса на телевизия "Алфа" на площад "Славейков".

Според съдия Ставрева задържането на Сидеров и Чуколов е било незаконосъобразно, тъй като е нямало никаква опасност те да се укрият или да извършат друго престъпление.

Съдийката посочи, че самият факт, че е повдигнато обвинение не означава, че обвиняемият може да извърши престъпление. Решението бе прочетено в присъствието на съпругите на Сидеров и Чуколов.

Секунди, след като бяха освободени, Сидеров обяви пред медиите, че прокуратурата е направила един огромен гаф със задържането им.

"Това беше един тормоз, едно мачкане. В този абсурден час посреднощ имаше съдебно заседание. Съдът реши, че прокурорската мярка за 72 часа е незаконна. Т.е. прокуратурата получи шамар. Според мен главният прокурор трябва да подаде оставка. Едва ли ще го направи, но определено това беше огромен гаф, провал за прокуратурата, която искаше да разиграе репресията. Чак след  като обжалвахме, те се размърдаха", посоли националистът.

Той определи удрянето, блъскането и влаченето на народните представители от "Атака" пред Столичното следствие като прокурорско-полицейски произвол.

"Мисля, че след този случай ще тръгнат събития, които ще покажат, че тази власт трябва да си ходи. Тя е изчерпана, антидемократична, антибългарска. "Атака" влиза в нова фаза. Благодаря от сърце на всички, които ни подкрепят", допълни Сидеров.

Заместникът му Десислав Чуколов, който също беше освободен от ареста, благодари на всички присъстващи на протестите в тяхна подкрепа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
17
 
! Отговори
Георги Шопов преди 8 години
Логично Сидеров казва истини за слугинажа пред Засранците за наркотиците за златото за радикалния ислям и много други неща за които "прокурорчетата не реагират"и се оказа супер престъпник .Ако плачеше като плевлю щеше дае президент или министър председател или главен прокурор.
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези 6 бона които са платили дали са от личните им джобове или са от данъците които народа плаща?
21
15
 
7
 
! Отговори
Тъпаци преди 8 години
съдия Веселина Ставрева вие сте срам за цялата държава, вие явно ги подкрепяте. Приказката "ние ги хващаме, те ги пускат" за жалост е права. Мисля да мигрирам от тази пародия на държава.
20
5
 
10
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
ЗАГЛАВИЕТО НА СТАТИЯТА ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ :НАРЪТ Е ТЕСЕН ЗА СИДЕРОВ,НО ЗА ЦАЦАРОВ И БОРИСОВ ЩЕ Е МНОГО УДОБЕН.
19
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съдията към адвоката:- Господин адвокат, какво ще пледирате за вашия подзащитен - виновен или невинен ?- Невменяем, г-н съдия !
18
2
 
12
 
! Отговори
info. преди 8 години
Стига сте отвличали вниманието с тези спектакли.Искам да знам!Какво стана при посещението на Борисов в Брюксел?Дано не се окаже прав и един друг и.иот като Бареков,дето беше казал че Брюксел има намерение да ни връща 100 000 *** с БГ паспорти.
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Време е за сутрешна визитация !
16
4
 
12
 
! Отговори
Щастие преди 8 години
ЩАСТЛИВ съм, че все още има СМЕЛИ СЪДИИ които не се МАЗНЯТ като ПРОКУРАТУРА И ПОЛИЦИЯ на ВЛАСТИМАЩИТЕ. ПРАВ е ВОЛЕН, че е ВРЕМЕ ТАКОВА ДИКТАТОРСКО ПРАВИТЕЛСТВО ДА СИ ОТИДЕДОЛУ ГРОБ И СЛУГИНАЖА МУ.
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хапчетата!
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 35Ти пи ли си хапчетата?
13
9
 
7
 
! Отговори
t-rex преди 8 години
Гладната му стачка се оказа между обяда и вячерята. ***!
12
1
 
19
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Управляващите си направиха лоша шега със самите себе си - защото те демонстрираха как бързо може да падне имунитета ако има криминално деяние- Така те сами си създадоха-" КИЛИЯТА С ТОЯГАТА" защото днес ще е Сидеров- но утре ще е някой от ГЕРБ- да не говорим че искаха да поправят грешката си освобождавайки Сидеров в тъмни доби в 2 часа вечерта )) Така вече капанът е щракнат и ще чакаме друг политик - този път и от други партии като Герб ))
11
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голям цирк играха атакистите и какво накрая го пуснаха. Цялата държава е един голям цирк.
10
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волен е луд.
9
0
 
11
 
! Отговори
До Димитър 16 преди 8 години
Димитър, бронираните Ауди А8 и те са от нашите пари, ама за тях никой не пита, нали!? И на Цацаров ние плащаме, и на съда, и на полицията, но и там не питаме, нали? Това щяха да са първите двама, задържани за 72 часа за хулиганство, ама и това не питаме. Чак и циркове с парламентарни комисии разиграхме. И да ти кажа, когато Сидеров осъди държавата, пак ние ще ги платим, вместо Цацаров от джоба си.
8
13
 
4
 
! Отговори
BG преди 8 години
Боже, колко ли трябва да си дегенерирал че да си лидер на една партиййка събрала едва 1,8 % на последните избори и да се правиш на "голям политик"А бе, атакистите - ми като ви гледах вчера - че вие бройка за една група в детската градина нямате бе :)))) Изперкали пенсионери и наети бодигардове с парите от Москва. Пък рейсчето с което бяхте - нещо май рубрата много се обезценила напоследък :))))Я, кажете сега, кога Волен ще стане президент :))))
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прави са, нима някой си мисли, че тия смешници ще тръгнат да бягат? И то за такова обвинение? Няма законови предпоставки за такова задържаме, направено е за парлама, да види народа, че са в ареста, да се утеши малко, тъй като после няма да ги осъдят на лишаване от свобода...
6
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
платили са на съдиите
5
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кога ще им се израдват пандизчиите.бялата златка и чуколина са нежни създания
4
1
 
20
 
! Отговори
Никола преди 8 години
Цялата ни съдебна система е толкова прогнила. Някой си плащат и излизат, други търкат наровете. И на всичко отгоре искат още пари за тази работа съдийте. Ужас.