Пак бутат имунитета на Волен: Блъскал деца, ударил полицай

Цацаров внесе две искания за депутатската защита на националиста
30 ное 2015 11:44,
138
Пак бутат имунитета на Волен: Блъскал деца, ударил полицай
Кадър: YouTube

Главният прокурор Сотир Цацаров отново взе на мушка лидера на "Атака" Волен Сидеров. Той е внесъл в парламента две искания за сваляне на имунитета на националиста заради  извършени престъпления. Едното е свързано с безчинства на Сидеров в Батак през 2011 година по време на почитане паметта на баташките мъченици. Второто – нанасяне на телесна повреда на полицай през 2013 пред парламента.

Още по темата

От прокуратурата припомниха и събитията. Според обвинението на 17 май 2011 г. в Батак на площад "Освобождение" по време на традиционните тържества, посветени на Априлската епопея, Сидеров извършил "непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост".

С решение на Общинския съвет и кмета на Батак за този ден били забранени политическите изяви на всички партии. "Атака" обаче подали заявление за провеждане на митинг. От общината им отговорили, че могат да го проведат от 18.00 часа, след приключване на планираните мероприятия.

Нарушавайки заповедите на кмета, около 13.00 часа по време на празничния концерт, с участието на деца от мажоретен състав, Сидеров прекъснал концерта. Нахлул на трибуната, последван от симпатизанти и членове на партията, започнал да блъска децата и изтръгнал кабелите на озвучителна система, предназначена за осигуряване на празничната програма в града.

Празничната програма била прекъсната веднага, за да се опазят децата и зрителите и да не се стигне до саморазправа със симпатизантите на "Атака".

По другото искане на Цацаров за сваляне на имунитета на Сидеров от прокуратурата припомнят събитията от 21 май 2013 година. Тогава около 12 часа до сградата на парламента възникнал конфликт между Волен Сидеров и журналист от телевизия СКАТ.

Пристигналият на място полицейски служител застанал между журналиста и Сидеров и спасил репортера. Националистът обаче се нахвърлил с обиди и заплахи и към полицая. Униформеният бил блъснат в гърдите, изпитал болка, залитнал назад и отстъпил. 

Исканията на Цацаров за сваляне на имунитета на Сидеров идват няколко дни след като Апелативният съд отказа да вкара в ареста шефа на "Атака" и заместникът му Десислав Чуколов. Двамата бяха задържани преди две седмици заради нахлуването им в сградата на НАТФИЗ на 25 октомври.

СГС обаче реши, че арестът им е незаконосъобразен.

Сидеров вече остана без имунитет заради атаката над Театралната академия, а преди това и заради хулиганство пред магазинче за цигари на ул. “Раковски“. Имунитетът на националиста бе свален и миналата година заради безчинствата му на летище Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
щом цялата държавна машина в лицето на медии ,прокуратура,министър на вътрешните работи,посолствопто на САЩ и парламент са се впрегнали да дескридитират и отстранят Сидеров,и щом гербавата агенция на мутрата ББ-Алфа Рисърч по никое време я изтипосаха да казва,че рейтинга на Атака се е (сринал) ,то едно е ясно Атака вече сигурно гони най малко 15 % и диша във врата на ГЕРБ.
54
13
 
10
 
! Отговори
Евроатлантик преди 8 години
Българите подкрепят твърдо евроатлантическат идея и НАТО. Последните социологически изследвания показаха, че Атака взима по малко от 1% ако изборите бяха сега, а в същото време рейтингът на президента Росен Плевнелиев в скочил с 4 пункта! Сидеров е никой, вече никой не се интересува от него, България е в Европа и и е устремена към европейските ценности!
53
0
 
4
 
! Отговори
Болен Сифилисофф преди 8 години
Костиофф .... Радааа и фас чиакям ф пандиелата ;) Сешташ са нале ?
52
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
воленчо, защо така прекъсна концерта на дечицата, маме!? много си лош!!! знаеш ли че за това действие сега в затвора ще ти скъсат дупенцето, миличко?!
51
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Девойчето каза: "предполагам, че е от охраната на Сидеров". Така, сега да попитаме от къде знае от чия охрана е? Не послъгва ли? Знае ли, че за набедяване се носи наказателна отговорност? А и защо прокуратурата повдига обвинения на Сидеров по този казус?Прокуратурата по-добре да повдигне обвинения срещу шефа си, след като се разбра как Цацаров е упражнявал натиск по дела.
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До РамбоТова не е никаква политическа репресия ами ПР акция. Всеки знае, че не могат да го осъдят, и дори Цацаров е наясно. Важното е в медиите да се завърти веднъж "Сидеров бие деца, прокуратурата иска арест", да пуснат видео как разплаканото детенце разказва за побоя и от там нататък медиите вече ще си го поемат и ще си го разработват и разтягат, за което ще получат добри пари за всяка статия по въпроса.
49
2
 
16
 
! Отговори
ИВАН КОСТОВ преди 8 години
МЕН ПЪК ГАДНЯРА СИДЕРОВ МЕ УДАРИ ПРЕДИ 20 ГОДИНИ И ТАКА СЕ УПЛАШИХ ОТ СТРАХ,ЧЕ ЧАК ПОЧЕРНЯХ ОТ ЗОР И ОТ УДАРА ОЩЕ МИ СА СИНИ ВЕНЦИТЕ И ДЖУКИТЕ
48
4
 
14
 
! Отговори
РАДАН КЪНЕВ преди 8 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ Е МНОГО ЛОШ ТОЙ Е НЕВЪЗПИТАН И ГРУБ НЕ ВЯРВАТЕ ЛИ ЗНАЕТЕ ЛИ КАК ЛОШО СИДЕРОВ ПОСТЪПИ С МЕНЕ ,ЕТО КАК-НАВРЕМЕТО ДОКАТО БЯХ МЛАД И НЕЖЕН ГЕЙ И МИ ВИКАХА РАДА ПЛИТКАТА ,ГАДНЯРА СИДЕРОВ МЕ ИЗНАСИЛИ БРУТАЛНО ОТЗАД И ТАКА МЕ РАЗШИРИ ,ЧЕ СЕГА НЕ МОГА ДА СЕ СДЪРЖАМ КОГА МИ СЕ ПРОХОДИ ПО ГОЛЯМ,А НУЖДА И ЗАРАДИ СИДЕРОВ ВЕЧЕ НЕ СЪМ РАДА ПЛИТКАТА ,А СТАНАХ РАДА ДЪЛБОКАТА .ЗАТОВА СИДЕРОВ ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА
47
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
оо колко е долеен... нахлул е на сцената по време на детски концерт?!!? това малко забелено гномче е толкова закъсало за внимание, че направо е трагично и тъжно да го гледа човек.
46
2
 
3
 
! Отговори
Болен Сифилисофф преди 8 години
Тъий ща е кату ни *** остафихта на миедин миесетс сас моята лиубофф Деси Чуколофа .... а такъ са бехма награбиле о аресто са триапфа дъ тарпа на оназ марда Диенитса копилиту :/
45
2
 
8
 
! Отговори
Рамбо преди 8 години
Поредната политическа репресия. Ако Сидеров е извършил нещо незаконно в Батак, ЗАЩО ЧАК СЕГА ГО ПОДГОНВАТ? Ясно е, че не е направил нищо, но не е удобен на днешната полит мафия. Да го разследват като се е родил дали не е пръднал, като по този начин да е нарушил обществения ред. СМЕШЕН СТАВАШ ЦАЦА!
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това с битото детенце как рецитира през сълзи децата бъдещето на България бла бла бла, а Сидеров ги бие е много тежка артилерия. Хората обичат децата, и това действа подсъзнателно на емоционално ниво, където повечео хора взимат решенията си. Явно Атака са минали 10те процента, а може и да са вече 15% да са стибнали, затова са наредили на Цацаров да го задейства. Иначе са глупости, че Цацаров го било страх от Сидеров и искал да му отмъщава, Сидеров не може да помръдне Цацаров.
43
4
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Оф кво ни занимавате с тоя труп още.Направо ми се иска да има предсрочни избори още догодина и тоя да го изметат от НС .И тогава мале с кеф ще му пръсна канчето където го набарам!!!
42
0
 
3
 
! Отговори
тър так так-пак ипак преди 8 години
Пак какво ?- Пак цирк за отнемане на общественото внимание от наистина важните неща - шута на власта-всички му плащат за представленията
41
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съберете атакизката сгaн в 2-3 автобуса и ги депортирайте в раша.
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Siderov nema da pozvoli bunaci da mu digat reitinga.kvi sa tia isterii ot 2011 i 2013, dnes e 2015 zasto do sega ne mu beha prediavili obvineniata.razpraaua 4e sa tikvi , a te bunaci
39
2
 
14
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
ЦАЦАРОВ ПАК ИЗПЪЛНЯВА ПОЛИТИЧЕСКА ПОРЪЧКА.ДА ТИ КАЖА И АЗ ЧЕ ПРЕДИ 20Г. СИДЕРОВ БЕ СЛЯЗАЛ ОТ КОЛАТА СИ НА ПЪТЯ И В ШУБРАКА ПИКАЕШЕ,НО МИНАВАЩИТЕ КОЛИ ГО ЗАБЕЛЯЗВАХА ЕТО ТИ ОЩЕ ЕДНО ОБВИНЕНИЕ.
38
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
73 - Волен е най-обикновен измамник - кариерист и грандоман. А вие, дето му се връзвате на лъжите, сте много пропаднал народ...
37
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
истинaтa е, че русофилите се смятaхa зa безнaкaзaни, и вършехa хиляди гaменщини и престъпления, зaриди които Сидеров нямa кaк дa не облече рaирaния костюм. дори с нaшaтa съд. системa- толковa толерaнтнa към криминaлa
36
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 72Пич не си нормален и се нуждаеш спешно от психиатър. Ти през живота си влизал ли си някога в самолет и ако е да в кой самолет се сервират КЮФТЕТА ? Вземи се гръмни !!! Да не би в самолет да сервират и пържени дробчета ? Волен си е точно на мястото и ние , които му вярваме сме твърдо зад него. Никакво Варадеро не е имало и защо не говориш за изпълненията на Борисов и Плеевнелиев.За едно скалъпено обвинение по случая Автомагистрала Тракия Сидеров спечели делото и обвиненията паднаха